Reklama

Reklama

Historie tanků

(TV film)
  • Austrálie History of Tanks
Austrálie, 2014, 52 min

Obsahy(1)

Tanky vznikly již v době první světové války. Tehdy byly nasazeny jako řešení stagnující situace na západní frontě. Po úspěchu na bojišti se jejich vývoj rozjel bleskovým tempem. Británie, Francie, Německo, SSSR i USA přišly se svými prvními modely, které se postupně, napříč válkami a kontinenty, propracovaly až k současným moderním strojům, nabitým sci-fi technologiemi... Tanky byly poprvé použity během bitvy na Sommě v roce 1916. Měly pomoct vojsku pohnout se z mrtvého bodu zákopové války na Západní frontě. Zatímco Británie a Francie postavily tisíce různých tanků, Německo vyvinulo pouze jediný typ a nasadilo do bojů pouhých dvacet strojů. Jenže během studené války se všechno změnilo. Tanky už se sice nevyrábějí v obrovských počtech, ale díky velkému technologickému pokroku se z nich staly mnohem účinnější zbraně. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale pekne odvyprávaný dokument, používajúci výlučne autentické zábery. Obsah je štandardný, ale správne a jednoducho dávkovaný pre vytvorenie najelementárnejšieho informačného poľa príležitostného diváka. Predsa by som to formoval inak, s väčším sústredením na zlomové momenty vývoja tankov (aj keď ich určenie je tiež diskutabilné) a nezanedbal povojnové obdobie. Ale do 50 min. dokumentu je samozrejme absolútne nemožné zosumarizovať celé storočie histórie tankov. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní dokument s přehrše informací, které mapují eru tanků od jejich začátků, před první světovou válkou, až po skončení války v zálivu v roce 1991. Mnoho informací ohledně vývoje tanků z hlediska taktiky a výhody, které přispěli k zásadním změnám, které jsou v současné době brány za standard. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama