Reklama

Reklama

Déšť

(seriál)
Trailer
Dánsko / USA, (2018–2020), 14 h 23 min (Minutáž: 36–50 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Angela Bundalovic, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Iben Hjejle, Lars Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(20)

Většina obyvatel Skandinávie padla za oběť viru přenášenému deštěm. O šest let později hledají dva mladí sourozenci a pár dalších přeživších bezpečí – a odpovědi. (Netflix)

Recenze (52)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER....její vinou umře matka a NIC..... žádný pocit viny, smutek... NIC! Divné ne? Ta kráva z bunkru mi je tak nesympatická, že bych ji na místě rozbil hubu! Jsem u druhého dílu, uvidím, jestli s ní další díly přežiji... Další díly jsem nezvládl - děs! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak trochu som stúpil vedľa. Pritom začiatok bol veľmi sľubný - záhada smrteľného dažďa, dve deti, smrť matky..... No postupom času sa z toho stala ftákovina pre teenegerov, miestami tak infantilná, že to chcelo privrieť oči. A hlavná hrdinka mi neskutočne liezla na nervy. Chápete? Zabije si matku a robí sa, akoby sa nič nestalo, žiadne výčitky, žiadne extra emócie, žiadne spytovanie svedomia. A to ako chcela sústavne pomáhať.... to bol vrchol debility. Zachránime jedného a stratíme troch, len aby sme boli cukríkoví. Nuž, tam kde nie rozum, tam je cukrík, ostatní chápu, že ide o somarinu.  Ten prerod toho brata bol tiež tak nasilu spravený a totálne hlúpy. Záver radšej nekomentujem. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Na evropskou produkci docela kvalitní scifi seriál. Má to svoje nedostatky to je celkem očividné. Dánové nemají zase tolik zkušeností v apokalyptických scifi seriálech ale atmosféra tomu rozhodně nechybí. Mě první série rozhodně bavila, i když jsem měl místy problém s tím vydržet občasné moralizování a otravné kecy hlavní hrdinky. Předpokládám, že to tvůrci ale takto zamýšleli. Přece jenom to byli děcka, které zatím v životě nic nezažili. Uvidíme jestli bude druhá série a jak se bude vyvíjet. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad tím přemýšlel a nakonec jsem do toho šel, sice jsem trochu zklamaný, ale na druhou stranu to zle nebylo. Ve směs je to příběh pár lidí a hlavně Rasmuse a Be, malý kluk který se všeho bojí do momentů než zjistí že je pan virus, efekty nebyly zle, chybělo tomu přeci jen větší drama, více akce, větší boj o přežití a virus ve formátu černého kouře mohl že sebe dostat víc, konec takový jednoduchý, bum kytka vše vyřešila. Prostředí super ale příběh na 3 série málo propracovaný za pár let se na martinovou partu zase podívám. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

První série měla svý kouzlo, ten déšť, bunkry, virus, prostě záhadný scifi. Hledali svýho otce a zároveň i odpovědi. Ale s dalšíma sériema se postavy stávaly čím dál víc nesympatický. Nezbyla tam snad už ani jedna, který bych fandil. Plácali se v tom strašně, do toho ten Apollon, jak kdyby nevěděli jak v tom pokračovat. Dokoukal jsem to už trochu s odporem, jenom abych věděl jak to dopadne. Zaplaťpánbůh, že to nemělo otevřený konec. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

celou dobu jsem se snažil přesvědčit o tom,že Rain není tak špatný a on někde hluboko v jádru opravdu není,jenže během sledování divák zjistí,že ač seriál vypadá dobře a zlomek myšlenky je ok,tak zbytek úplně nefunguje jak má.Hlavní postavy,byť jde v podstatě o děti se chovají jako banda idiotů a postupem času navíc spousta věci nedává úplně smysl...nebo možná by i dávala,ale za předpokladu,že by na ně divák dostal odpověď,což se nestane.Rain tak nakonec zanechává těžko identifikovatelnou pachuť něčeho co mohl být soldiní seriál,ale takhle se motá s velkou bídou kolem průměru...60% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dánský seriál The Rain se na můj watchlist hned po prvním traileru. A nebudu lhát, že mě na tom hlavně táhlo postapokalyptické téma a fakt, že seriál vznikal pro Netflix. To první je pro jedno z oblíbených témat, to druhé pak znamená, že bude postaráno o určitou kvalitu. Hned od první minuty se mi dostávalo přesně to, co jsem očekával. Atmosféra vytvořená pilotní epizodou šlape skvěle, fajn je i to, že postavy se chovají zhruba tak, jak bych očekával. I když se jim postupem času stane to, co to tomuhle žánru škodí obvykle a chovají se hloupěji. Někdy jde jejich chování vysvětlit, ale někdy je opravdu pouze stupidní. Zamlouvala se mi Alba August, která hraje Simone, její postava mě na začátku bavila, i když i ona se postupně propadala do průměru. První epizoda mě bavila až překvapivě hodně, závěr přinesl správný nádech tajemna a chuť pokračovat. A vlastně celkově první série fungovala slušně, i když mě sem tam nějaká zbytečnost rozčílila. Závěr jsem čekal upřímně trochu zajímavější. Druhá a ani pak třetí série už mě tolik nechytily a to hlavně kvůli tomu, že došlo na klasické překombinování. Trochu jsem to čekal a dlouho jsem odkládal, abych se na ně podíval. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lahůdka, odpad nebo dokonalé guilty pleasure? ***** Moc mě bavila první série a všechno to běhání po lese, byť bylo jasné, že to moc dlouho nevydrží. Protože od začátku je jasné, že náš pacient nula nebude úplně normální kluk. A mě hned diváka napadlo: je jiný nebo už je voda ok? Což se během první série opakuje ještě několikrát. Abychom na konci zjistili, že déšť byl jenom taková zkouška. A bohužel se na to nabalí dvě myšlenky:  1. Proč se seriál jmenuje Déšť? Jenom kvůli začátku a kvůli teoretické hrozbě? Protože ten nápad je fajn a já se stále nerozhodla, zda mě mrzí, že nepokračovali s tou myšlenkou smrtícího deště. Což je zase neudržitelné, protože voda se vypařuje, dostává se do vzduchu a lidi by postupně zevnitř umírali jenom z toho důvodu, že dýchají. 2. Myslím, že během první série neměli koncept na zbytek děje. Protože první série působí jako kdyby patřila do úplně jiného světa, jelikož je druhá příjemně propojená s třetí, ale u jedničky propojení žádné. ***** Herecké výkony byly v některých momentech dost na pěst. Přestože jsem se koukala na dramatické situace, se kterými se dá krásně pracovat, kdyby byly v jiném seriálu. A občas mi přišlo, že to není chyba herců samotných. Že si přečetli scénář, jde poznat, ale prostě to místy působí, že jim nikdo pořádně neřekl, jak to mají zahrát. Škoda. Ale naštěstí kvalita výkonů šla sériemi nahoru. ***** Ale jinak to byl povedený seriál s poměrně dost skvělých momentů, ale taky s dost fakt dost mimo. Ale ve výsledku se to povedlo  :) ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Horší seriál jsem už dlouho neviděla. Začala jsem druhou sérii (zapomněla jsem totiž, že první byla tragická). Tolik nelogických věcí, postavy, co se chovají jak kokoti. Ne, není to dobré. Jediné plus je Alba August, která mi přijde, že hraje dobře. Bohužel scénář, motivace postav zabíjí jakýkoliv potenciál. Je to hodně pro teenagery. Pro teenagery se špatným vkusem. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Nápad asi zajímavý. Čímž asi končí výčet kladných věcí. Dal jsem tomu šanci, doufají e, že se to nějak ustálí. Ale ono je to plné spousty nelogických skutečností, až to bolí. Tady měl někdo možná ještě rok dva přemýšlet a makat na souvislostech, než začne točit. Herečky je to taky tragédie, ale to by se dalo odpustit. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Asi jsem našel svoje guilty pleasure, prostě mě to baví, i když jsou herci na pěst a zaráží mě jejich chování a myšlení + někteří jsou fakt ošklivý, ale téma s nákazou mě prostě baví a rád se podívám i na 3. Sérii.... 1.serie 5/10 2. Série 6/10 ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Německo a jejich Dark byla pecka, tak jsem byl zvědav jak si povede Dánsko a jejich Rain. Na papíře to vypadalo slušně, bohužel seriálově tomu něco chybí. Je to trochu moc roztahané, chování některých postav podivné a chybí mi tomu trochu nějaký ty emoce. Atmosféra tam je, něco málo napětí i akce taky. Postavy jako takové ušly. Závěr mě moc nezaujal. Celé to je takové průměrné, škoda, že trošku nešli dál. 60% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrce nenapadlo, že by třeba do seriálu obsadili někoho sympatického. Resp. jeden takový, Mikkel, se tam našel, ale to je vše. Řada z hlavních postava vypadá, že buď prodělala lobotomii, nebo by ji potřebovali. Spousta věcí nedává smysl, jako když ségra nemůže celoou sérii sáhnout na bratra kvůli nákaze, aby ho pak zvedla na postel a objala, wow. Atmosféru to mělo, bohužel vše zabíjí moralizování hlavní slečinky, nevděčnost jejího zparchantělého bratra a herci jako takoví. Zvláště ta bloncka a ten kudrnáč, ti se povedli... ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na dánské poměry je to paráda. Herecký ansábl vůbec není špatný a tam, kde mi v první sérii vadil, tak mi nakonec přirostl k srdci. Scénářově je to poměrně dobře zvládnuté, bohužel režijně nevyvážené (hlavně první série). A i přesto, že jsem zpočátku nebyl fanda tohoto projektu, musím říct, že mi to bude chybět. A to ta nejlepší odezva, kterou si Netflix asi může vzít. PS: Patrick měl nejlepší charakterový vývoj v celém seriálu. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na imdb má seriál hodnocení 6.1. To mi příjde na seriál málo, na imdb jsou seriály strašně nadhodnocovány a málo kdy vidím nějaký, který má pod 7.0. No, moc se to nepovedlo. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa, zajímavé pojetí scifi žánru. Vizuálně je to skvělý, kamera je dobrá, ale.. Všechny postavy jsou něčím nesympatické, chovají se občas tak, že by jim člověk nejraději jednu vrazil. A ke konci první série, se začátkem druhé, se seriál stává v některých místech až nesmyslně otravný. Zbytečné záběry, protahovačky, atd. Nedávám seriálu příliš šancí na to, že bych ho zvládla celý dokoukat... ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Prostředí je fakt výborný ale je fakt že je tam pár nelogických věcí co se nedají pochopit.. Zatím tomu dávám tři a věřím že se to do další série zlepší.. scéna kde se borka probudila a během sekundy co se mu nemohl ani postavit tak už ho měla v sobě mě úplně položila. ()

Související novinky

Netflix vsadí na evropský talent

Netflix vsadí na evropský talent

01.06.2018

Když nebudeme brát v potaz válku s festivalem v Cannes, drží si Netflix mezi evropskými zeměmi relativně dobré jméno. Především v severských zemích se mu daří přímo výborně, a to už od roku 2012, kdy… (více)

Reklama

Reklama