Reklama

Reklama

Déšť - Série 1

(série)
Dánsko / USA, 2018, 5 h 25 min (Minutáž: 36–49 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Sonny Lindberg, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Frieda Krøgholt, Kenneth Kainz, Rasmus Hammerich, Albert Rudbeck Lindhardt (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Šest let poté, co brutální virus vymazal většinu skandinávské populace ze světa, se dva sourozenci a skupinka dalších snaží dostat do bezpečí – a pár odpovědí. (Netflix)

Recenze (6)

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poďme si zhrnúť prvé sériu "The Rain". Hlavná hrdinka je svojim otcom umiestnená aj so svojim bratom a mamou do bunkru, aby sa ochránili pred dažďom, ktorý prináša smrtiaci vírus a zabije obrovské množstvo ľudskej populácie. Mama počas hlúpej scénky, kde Simone otvorí dvere aby vpustila cudzinca dnu zomiera, nakoľko musí vyjsť von do smrtiaceho vírusu a deti sú odkázané samé na seba. A o 6 rokov sa dostanú von a zisťujú, že svet, ktorý poznali už neexistuje a platí pravidlo silnejšieho. A okrem toho sa tu bude bojovať proti koroporácii, ktorá vírus vytvorila a vypustila, lebo ho chceli použiť ako zbraň, ale veci sa vymkli kontrole a nevolajú sa Umbrella ale "Apollon." A viem, že tá narážka bola jednoznačná, no úprimne poviem, že tak sa počas toho cítim. Nebudem to ani nejako výrazne rozpisovať. Povedzme si, že si do konca série prejdeme veľkou dávkou klišé, no súčasne aj nejakými dobrými momentkami a niektoré scénky sú dosť silné. Lein príbeh z minulosti je jeden z najsilnejších a tiež mám pocit, že Jean mal dosť silnú spomienku. Ako celok je to prevarené a staré známe, no som otvorený pokračovaniu, pokiaľ tam prinesú niečo inovatívnejšie a lepšie. Lebo zatiaľ sme videli množstvo klišé, ktoré to moc nikam neposunuli. Ak je koniec, plne rozumiem, ale pokračovaniu som otvorený. Hodnotenie: C+ ()

vodkasesemte

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

04 God protect stupidity. I thought God protected you. Well, He does, but not from stupidity. You cant attack nature and not expect it to strike back. Why are you doing this? You dont know what it feels like to be lonely (já ano). Thats the way we do it from now on. No more talk. Lets go. Začíná mě to bavit. Why didnt you shot them? I did what I thought was right (ona si mu později stoupla do mušky, a pronesla stejný slova). Blahoslavení milosrdní, neboť oni dojdou milosrdenství. 05 Not everything is explained. We have done away with those doubts here. How did you do that? By melting onto one. It all boils down to what I do I fear if I dont exist? We are one, and we are now. We have ho past, no name, no gender. Its the end of the world, but we are right here. Tak to pak není konec světa. Ten si naopak užijete. So you even hear what you are saying? You have been fortunate to experience ultimate love. Co jim do toho přidávaj kromě verbala? Once you have partaken the meal, you are part of the community. The one who finds a flower in the wrapper is the chosen one. Todle si česká svině brzo taky zahraje – navíc jídlo bude chutnat jako vepřový. We have to stand by what we have done. Čím dál lepší. Lets get out of this fuckin zone. 06 I m gonna cruise Europe in this. And dont come back. A child would never leave that behind. As long as its raining, no ones coming. Its so unfair that the disease doesnt kill animals. Proč, máte jídlo. Zajímavej námět. Smrtící déšt. Not in the same way. Why did you come out to me in the rain? It was the right thing to do. 07 We have to save him. I would prefere to kick his ass. Lets save him first. You can kick his ass later. We are in the same situation. Zatím docela nářez. Asi jsem propadl seriálum. 08 Nutritional supplements. Proč jim to rovnou nepřidá do žrádla? Take one. Then we will take one, too. If we take one, you take one. She did the same thing to me. That was tacky. Debilové. Hes contagious. He infect others without getting sick himself. The virus has mutated. Its bigger than us now. You need to block the air vents. When the oxygen level drops, the doors will open. Thousands of tiny capsules are moving around our bodies right now. The rash on your neck is an allergic reaction. If we leave zone, they are triggered. You found the way to weaponized the virus? Lets say we found a way to control the world within … is renown. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série není špatná. Je to dobře natočené, celkem dobrý příběh, atmosféra místy povedená a celkově to odsýpá. Docela jsem si zvykl i na postavy. Postapokalyptiku miluju a tenhle seriál je určitě zajímavý. První sérii považuji za takový lepší průměr a uvidíme co předvedou série další. ()

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10. Na dánské poměry pohoda. U první epizody jsem si řekl "tohlens je fakt strašný"... ale každou další se to zlepšovalo a zlepšovalo, až sem se nakonec přistihnul u toho, že je to docela fajn. Občas tvůrci překvapí vážnějším tématem či zvratem a onen samotný základní koncept smrtícího deště rozhodně umí zaujmout, jen škoda, že to všechno sráží dolů nepřesvědčiví herci, zmiňovaný úvod a finále, který je jedno obrovský klišé. Na druhou sérii jsem ale zvědav! ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podprůměrná záležitost s potenciálem, ale šíleně slabými hereckými výkony, nesympatickým obsazením a otřesným režijním vedením. To se vám fakt nebude líbit. Strašidelná nuda a seriálové postavy, kterých vám fakt není líto.... ()

Galerie (159)

Reklama

Reklama