Reklama

Reklama

Mezi dimenzemi

  • Čína Abduction (více)
Trailer

Obsahy(1)

Quinn se probere v parkové fontáně ve Vietnamu, aniž by si vzpomněl, kdo je nebo odkud přišel. Když putuje městem a spojuje stopy své minulosti, je neustále sledován neznámými cizinci. (SPI Film)

Recenze (40)

Lateef 

všechny recenze uživatele

No a jestli je Jesse Johnson rutinér, tak Ernie Barbarash je suterén! :D Sorry jako, ale vymyslet takovouhle kostru filmu, to chce pořádný koksový šnupnutí... Ne fakt, příběh je za mínus 20%, takže na celkovou jednu hvězdičku film vynesly souboje, tentokrát lepší než v Triple Threat. Tim Man si asi uvědomil, že během natáčení TT párkrát trochu zaspal na židli s nápisem Fight Coordinator a tady se to pokoušel zjevně napravit. Andy On tu má větší fighterskou vložku než koktající (wtf?) Adkins, který půlku filmu zvrací písmena v nemocničním pokoji, fakt gratulace za stoprocentní využití jeho času stráveného před kamerou... kecám tvle, ste fakt buzíciii!!! Že ho necháte třičtvrtě hodiny se motat po městě a koktat! Jinak tedy paní Choreografie výrazně zvedla hlavu, scéna s vystřílením záporáků na schodišti a v chodbách výborná, to má šťávu! Scotte, trochu nám šlapeš do exkrementů, co takhle se zase spojit s Isaacem, už to znovu říkat nebudu :D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zatím co Johnson se u Thriple Threat vytáhnul, tak Barnabáš v tomto případě nikoliv a dostál své pověsti mizerného režiséra. Nechat pak Adkinse předvádět pokusy o rádoby herectví a blábolit jakoby by byl na drogách opravdu nebyl dobrý nápad. Souboje aspoň něco málo zachrání, ale vidět to znova fakt nepotřebuju.30% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Quinn (Scott Adkins) se probouzí na podivném místě, kde nalezne svoji dceru v jakémsi hypnotickém stavu. Snaží se ji probudit, ale je neúspešný a napadnou ho přisluhovači sloužící tajemnému muži v kápi. Jejich konfrontace dopadne tak, že je Quinn prohozen zdí, padá z jakési budovy na kopci, končí ve vodě, vynoří se, vyleze z fontány v parku a zjistí, že se nachází ve Vietnamu... To zas byla ptákovina. Dívat se na Adkinse, který si nic nepamatuje, koktá a končí v nemocnici na psychyatrii, nebylo vůbec zapotřebí. Něco málo soubojů ve filmu bylo, ale příběh je prostě slabota. HODNOCENÍ 30% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Ale jo, já to chápu, že to není nic světoborného a že to spousta diváků odjebe. Nicméně si nemyslím, že je to bůh ví jaká hovadina. Na béčkové poměry na tomto snímku dost oceňuji nápady. A tím mám konkrétně na mysli sci-fi aspekty. Je to samozřejmě lacině provedené což se dá s ohledem na nízký rozpočet pochopit, ale přesto mě to bavilo a ani na chvíli jsem se necítil trapně. Jen jsem teda trochu přivíral oči při pár trochu slabších scénách kdy Scott Adkins koktal atd – ale zase se to dá vzhledem k dějové situaci pochopit, aspon jsem se trochu pobavil, herectví mu v této poloze trochu kolísalo, ale proč to hned odsuzovat. Takže tento sci-fi děj mě překvapivě zaujal, asi jsem opravdu z jiné dimenze, ale bylo to aspon něco nového. Co se týče akce, není jich kvantum, ale jsem celkem spokojen. Pár soubojů tu máme a i pár solidních přestřelek. V soubojích mě nejvíc bavil Andy On. Adkins také nebyl špatný, párkrát se předvedl, ne sice tak, jak bych si představoval, ale aspon něco. Dávám slabší, ale zasloužené 4*. Mě to jako píčovina rozhodně nepřišlo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento film Únosce má mírnou porci zábavy, ale zábava je zábava. Je to velmi jednoduché a hloupoučké. Je to přesně to, co fanoušci akční sci-fi vyhledávají. Quinn (Scott Adkins) je členem jednotky SWAT v asijském městě neví kdo je a odkud pochází. Matně si vzpomíná na svou mladou dceru, která byla unesena. A bývalý operační důstojník Connor (Andy On) se změnil na gangstera k najmutí , ale jeho žena uprostřed noci také záhadně zmizela. Tito dva muži , který mají málo společného se musí spojit a najít své milující blízké a čelit záhadným únoscům, šíleným událostem a nebezpečím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď príde Scott Adkins do Vietnamu, tak to sa zrovnajú oči nejednému ťamanovi i mimozemským entitám, a to aj mimo dimenzií, nie to ešte medzi nimi. A to pri v kombinácii s jeho koktaním a prirodzene sa tvoriacim slinným mokom dáva smrtiacu silu. Zvyšok som nepochopil, jednoducho ma film svojou veľkosťou prerástol. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi horor? Ty brďo, to už tu dlouho nebylo. A dokonce to nemá ani hloupý scénář, drží to pohromadě, a hlavně to v sobě má napětí. Jsou zde sice ano nudnější místa, ale je fakt, že poprvé jsem se podíval, kolik mám odkoukáno, až nějak kolem 40. minuty. Konec bych uvítal pestřejší, ale vlastně proč ne? Tady jde o zajímavý nápad, solidně vystavěný, s pár béčkovými klišé ("Lucy! Zachráním tě!" ), docela slušnou akcí a nejednoznačným, směřováním. Triky sice nejsou až tak extra, ale u podobně komorněji pojaté sci-fi (nakolik to u akčňáku jde), mi to moc nevadilo. Ruce bych zpřerážel jen střihači, jehož některé výplody jsou z říše zla. Ale osobně jsem se u toho pobavil podobně, jako kdybych koukal na nějakého starého, dobrého Johna Carpentera a jeho Hada Plisskina. A btw, potěšilo mě, že tvůrci mají ten svět vymyšlený, včetně následků na lidský organismus. Scéna u fontány byla dokonale snová. A jestlipak ten konec měl být předzvěst dvojky? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Český názov ide priamo k veci a naozaj, Adkins a jeho nový vietnamský parťák potrebujú preniknúť do inej dimenzie, aby zachránili svojich blízkych. Bohužiaľ Adkins nie je Keanu a Barbarash nie je z klanu blahej pamäti bratov Wachowských. Vizuál navyše pripomína lacnú televíznu produkciu rokov 90-tych. Vmontovanie martial arts mne osobne prišlo absolútne nadbytočné, na druhej strane príbeh samotný potenciál určite mal a verím, že takí tvorcovia seriálu Stargate by sa s ním popasovali s oveľa väčšou cťou. Takže za tri elektronické pavúčie ovládače mysle. (4.12.2020) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná sci-fi ptákovina o multidimenzionálních ufounech, kteří sem tam někoho unesou. Hledat tady nějaké scénáristické mouchy nemá cenu. Je jich nepočítaně, ale zase to není úplně debilní a co si budem povídat, tady člověk čeká spíš velkou porci bitkování, než sofistikovaný příběh. Výraznější kritiku si zaslouží snad jen efekty, které byly mizerné a z mého pohledu nižší rozpočet jako omluva neobstojí. Nicméně rvačky splnily mé očekávání, ačkoliv víc prostoru tu překvapivě dostal Andy On, než Scott Adkins. To ale vůbec nevadilo, protože Barbarash nutil Adkinse k hraní a tomu to legračně nešlo. V tomto případě zafungovalo kouzlo nechtěného dokonale. Něžné pohlaví zastupovala rozkošná Vietnamka, takže problém jsem neměl ani tady. Nic, k čemu bych se někdy vrátil, ale za jedno vypnutí mozku to stálo. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to taka klasicka epizodka Aktov X s mimozemstanmi, ktori unasaju z nejakeho dôvodu ludi. Uvod môze na divaka pôsobit dost WTF dojmom, ale nakoniec je vsetko vo filme dostatocne zmysluplne vysvetlene. V centre pribehu su dve hlavne linie. V prvej zmäteny dobrak od kosti Adkins, ktoremu uniesli dceru, sa velku cast filmu koktajuci potuluje po meste vo Vietname v sakra nenapadnej bunde v ktorej dokonale zapadne medzi ostatnych. Neviem ci si chcel Adkins dokazat, ze ho ma velky. Myslim herecky talent, ale to jeho neustale ambababababasada pôsobi skôr trapne. V druhej linii sledujeme elitneho zabijaka Andy Ona, ktoremu pre zmenu unesu zenu. Jeho patranie je ovela putavejsie, kedze je tu za nekompromisneho drsniaka a nesnazi sa predstierat, ze je charakterny herec typu Dustin Hoffman. Ked sa ich cesty v poslednej tretine konecne spoja, tak film nabere poriadne grady. Jedna zacneme dostavat odpovede na otazky a zaroven sa dockame aj väcsej porcie bitiek. A tie sa podla mna vydarili. Evidentne ich mal v rezii Tim Man a jeho parta kaskaderov, lebo su tocene uplne inym stylom ako v predchadzajucich Barbarashovych filmoch. Su dokonale prehladne. Neobsahuju strih cez osu. Kamera je vzdialena tak akurat. Choreograficky sa dockame skôr jednoduchsich chvatov, ktore su iba obcas okorenene nejakou narocnejsou otockou a naslednym kopom. Udery ale pôsobia kontnektne a tvrdo, takze som spokojny. Duel medzi Adkinsom a Onom je vrcholom filmu. Trochu ma mrzelo, ze On nema dlhsi suboj aj s Brahimom Achabbakhem, ale aj tych par sekund stoji za to. Okrem bitiek tu je len jedna kratka prestrelka, ale bavila ma viac ako to monotonne vybuchovanie v Triple Threat. Keby sa vysrali na koktanie Adkinsa a hned sa spojili cesty ustrednej dvojky, ktora by putavejsie patrala po svojich pribuznych, tat to mohol byt skvely mix sci-fi, detektivky a akcniaku. Takto sme dostali solidny nadpriemer, ktory je doteraz tym najlepsim počinom packala Barbarasha. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

To jsem se fakt obával, že to bude naprostá sračka s nadprůměrnou akcí. Dostal jsem perfektní sci-fi akčňák, se špičkovou choreografií a dost dobrými dialogy. Jediné co bych vyloženě vytkl, je téměř nulový epilog. Skončilo to lehce otevřeně, přesto by mě zajímali nějaké po-události po tom všem. Adkinse zdržují koktáním, ale naštěstí to nepůsobí tolik otravně a v akci má dostatek prostoru, stejně jako badass Andy On. Hned potom, co se jejich cesty protnou, předvedou se společně v akci a potom i proti sobě a sem tam to okoření vtipnou hláškou. Dialogy nepůsobí nijak trapně a na sci-fi béčko to má docela inteligentní nádech. Řeší se tu ohýbání časem/prostorem, napříč dimenzemi, je nám vysvětleno proč alieni unáší lidi a těch bitek je opravdu hodně. Sem tam zazní fajn song a neustále se střídaj lokace. Vietnam je oku lahodící, souboje se odehrávaj pořád někde jinde a i ta přestřelka vůbec nezklame. Celkově vlastně nemám moc co vytknout. Po lehkém zklamání z Triple Threat, fakt nechápu, jak tohle může mít lepší souboje a asi fakt Tim Man musel zachrápat, slovy Lateefa. Bitky maj velkou dynamiku, pružnost, jsou hodně kontaktní, perfektně nasnímaný - žádná rozklepaná kamera, žádný debilní střihy. Navazuje to, týpci přirozeně reagují na údery. Mixuje se zde hodně stylů, přes Jui-jitsu, krav maga až dojde i na escrimu, takže na pestrost, varibialitu a propracovanost si rozhodně nemůžu stěžovat. Tím líp, že souboje působí víc realně a jsou okořeněný nějakým speciálním, akrobatickým kouskem a těch je zde též hafo. Ještě mě docela sral editing flashbacků, kdy se hodně stříhá a epileptici budou rozhodně trpět. Audiovizuálně na béčko je všechno v pořádku a u té fontány mě zaujala velká skladba barev a kamerové filtry. Jako celek, tenhle nářez působí hodně komplexně a jsem rád za to, že jsem měl nízké očekávání. Kdo chce fajn příběh, úžasný souboje, pestré lokace a trošku absurdní příchuť, s otevřenou myslí se na to dá koukat bez psychické újmy a ani jednou jsem se necítil trapně. Navíc má film dobré tempo a nejsou zde žádná hluchá místa. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins hledá unesenou dceru mimozemšťany ve Vietnamu a u toho koktá. Hned z kraje sem schválně vypíchl dvě nejdivnější věci na tomhle béčku. Ale věřte, že jich je tam víc. Jenomže ono to určitým zvrhlým způsobem fakt funguje. Když si totiž řeknete OK, jejich pravidla, podřídím se, čeká vás sympatická oddychovka s hodně fajn souboji a v rámci možností neotřelým příběhem. Scott, když konečně opustí koktací polohu je výborný, a jeho parťák kterému polohu elitního hovada naprosto žeru, se zpátky taky nedrží. Jo, já se touhle podivností bavil. 60 procent. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekala, ale nakonec se z toho vyklubalo příjemné akční překvapení. Začátek byl tuctový, ale pak to s dějovým zvratem nabralo směr, který mě zaujal a bavil. Hlavní dvojka byla fajn, začínám nějak Adkinsovi přicházet na chuť :) Akce byla taky povedená, Scott i Andy dostali šanci si slušně zabitkařit, občas i zahláškovat a celkově to prostě odsýpalo, že než jsem se nadála, byl konec. Ten ovšem moc nepotěšil, takovýhle otevřený konce nesnáším. Jako oddychová pohodovka to ale fungovalo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gangsteři z jiných dimenzí řádí naším světem. Dojalo mě, jak se bytosti zvyklé na pobyt v osmirozměrném prostoru obtěžují podrobně vysvětlovat lidem každý svůj krok. Není nad zdravou osvětu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ani sam neviem, kedy sa reziser Ernie  Barbarash narodil, csfd to neuvadza, natocil len Sest Vystrelu, Krvavy obchod 2015. Toto vyzera byt jeho najlepsi film, Tuna nas Anglan Adkins kokta, riesi sa tam Vietnam a neznami cudzinci. Kvalitny namet na film, chcelo to aspon troch uravaciek, autonahanaciek, takto ostanem u slusneho pod/priemeru  : 44 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok z Adkinsovho tripu po Ázií. Asi prvý krát som mu herectvo vôbec neveril. Celkovo sa to dá veľmi ľahko ohodnotiť, keďže to nie je ani kvalitné Bčko. Jedna za chorošky a bojové umenie Scotta, druhá za námet. 2 z 5 ()

Beky odpad!

všechny recenze uživatele

Před filmem doporučuji pytel drog a chlastu, pak to dáte!! Verdikt: nekoukatelné!! Souboje!! verdikt: 60%. ()

Reklama

Reklama