Reklama

Reklama

Big Ben

(seriál)
Německo, (1996–2009), 105 h 17 min (Minutáž: 88–96 min)

Hrají:

Ottfried Fischer, Ruth Drexel, Katerina Jacob, Udo Thomer, Norbert Heckner, Michael Lerchenberg, Gerd Anthoff, Diana Körner, Moritz Lindbergh, Katharina Abt (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(69)

Obsahy(1)

I v malém městě dochází k velkým zločinům. A to je práce pro Benna, nejtěžšího a největšího policistu ze všech. (TV Barrandov)

Recenze (18)

Rektando 

všechny recenze uživatele

Toto je ten nejlepší německý seriál, který jsem kdy viděl. Postava Bena a jeho matka Rézi jsou opravdu dokonalé duo. Nejedená se tak o kriminálku jako o komické vystoupení komisaře a jeho matky u které žije. Jejich vzájemná souhra je naprosto dokonalá a situace, které v průběhu seriálu nastávají jsou opravdu k popukání. Pokaždé zaručeně pobaví. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že tenhle seriál sledovat v dnešní woke době je docela k popukání. Takového bodyshamingu, neustálých sexuálních narážek a cringe dialogů, jsem už dlouho neviděla na jednom místě. Úplně to zastinuje fakt, že jde o německou nudnou kriminálku a je to jeden z důvodů, který udržel moji pozornost při sledování, protože jsem jen čekala na další scénu, kdy někoho zase bezostyšně setřou. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého jediný koukatelný skopčácký krimiseriál. Jedním z pozitiv je, že diváku není hned na začátku prozrazeno, kdo je vrahem a tak může většinu času dedukovat a spekulovat (na rozdíl např. od Komisaře Rexe, kde je vrah, způsob provedení i motiv prozrazen hned v úvodu, čímž detektivka pozbývá smysl). Dalším pozitivem je určitá dávka humoru, který je obsažen zejm. ve škádlivých dialozích mezi Benem a Sabrinou (díly bez Sabriny už tolik vtipné nejsou). Příjemný na poslech je i povedený brněnský dabing, kterému vévodí trio Junák, Hegerová, Talpová. Poněkud neobvyklým specifikem je nekompromisně vyobrazen skrz na skrz prohnilý charakter především té vlivné části německého obyvatelstva. Takřka v každém dílu je mimo vyšetřování vraždy nastíněna nějaká ta aféra, např. korupce radních a krajských politiků (tajemník von Gluck), podvody a různé nekalé šolichy velkopodnikatelů (Tony Rambold), hamižnost církve (prelát Hinter), neschopných a hloupých policistů (Pfeiffer), ale i vychcanost drobných podnikatelů v podobě svérázné Benovy matky Resi, která se při každé příležitosti snaží něco ulít bokem. Naplno a bez servítek je nám nastíněna dnešní německá společnost snažící se po pádu železné opony nějak přežít v té kapitalistické džungli. Takto kriticky nastavit zrcadlo i stinným stránkám kapitalistického systému v současných českých filmech a seriálech je zcela nemyslitelné, přes tvrdou cenzuru přemluvbáb a kavárníků něco takového nikdy neprojde. Kvalita všech epizod se pohybuje víceméně v průměru v rozmezí 45 - 65%, díly bez Sabriny jsou u té spodní hranice. ()

Heyyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý díl nebyl úžasný, ale suma sumarum dávám 4*, protože je to ohromná sranda. Ta trojice (Ben, Rezi a Sabrina) je jedinečná, spousta výborných vedlejších postav (prelát, Tony,...), a co pro mě bylo zajímavý, že hodně herců se objevilo ve více epizodách, ale samozřejmě pokaždé v jiné roli (jednou jako vrah, jindy jako pozůstalý apod). Po shlédnutí všech dílů mužů říct, že se mi bude stýskat :D ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Big Ben a jeho stále stejný oděv - bílá košile a sako bez ohledu na roční období. Asi nějaká speciální tkanina, která v létě chladí a v zimě hřeje :-D. K tomu zbytek figurek z Tölzu. A matka Rézi je zcela bezkonkurenční, ta pobaví vždycky, stejně jako Sabrina. Na nedělní odpoledne jako dělané. Nejprve pohádka na jedničce a pak Ben . ()

Galerie (516)

Zajímavosti (7)

  • V tomto vánočním díle se podezřele často mění zasněžený Tölz v městečko téměř beze sněhu. (Fenk)
  • Ve 37. minutě se Ben (Ottfried Fischer) v českém dabingu ptá: „Cože? Čtrnáct dní po Mikuláši a tři týdny před Vánocemi?“ Správně měl říct: „... a tři dny před Vánocemi.“ (ladyViolet)

Reklama

Reklama