Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chystá se koncert Tölzkého alpského sboru, ve kterém horlivě účinkuje i paní Rézi Berkhammerová. Matka nutí Bena, aby se seznámil se sbormistrem Ludwigem. Ben se stane svědkem hádky dvou zpěvaček, sólistky Marie a Sophie, která ač zpěvačka zaujímá ve sboru druhé místo. Koncert proběhne a druhý den je nalezena Marie zavražděná. Chybí jí i drahý prsten, který měla na ruce. Paní Berghammerová je nešťastná, protože je tak ohrožena nejen pověst sboru, ale i zájezd do Ameriky. Ben se Sabrinou začínají s vyšetřováním vraždy. Pitva odhalí, že Marie byla ve třetím měsíci těhotenství. Najevo vyjdou i další podivné praktiky čím platila za post první sólistky, jak se hospodařilo s peněžními prostředky. Podezřelých je opět několik (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tu řadu dílů jsem zjistil, že v Bad Tölzu toho mají víc jak v kdejakém multiměstě. Tentokrát jsem ale zjistil, že tam mají i hudební sbor stvořený z obyčejných lidí a Rézi Berkhammerové - mámy Big Bena. Ta se standardně vecpe k vraždě a rozjíždí se vyšetřování. To je opět poctivé, klasické a k závěru pěkně vrcholí. Po tolika dílech mě popravdě překvapuje to, jak tvůrci stále přichází s něčím novým. Dobře, sice je tu zase pan státní rada, kterej vytváří ty svoje politicky standardní kecy nebo zdejší menšina Italů, kterou tento seriál taky sem tam nesmí opomenout, ale ten sbor? O tom teda slyším fakt po prvý. ()

Reklama

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak i tölzký pěvecký sbor má svého Kulínského, zde dokonce obohacen o "podpůrný spolek", který tvoří sexuchtiví sponzoři sboristek z vysokých politických kruhů. Ben si tu krásně užívá zesměšňování státního tajemníka von Glucka a dalších z jeho partaje. Akorát mi trochu vadí, že už je to snad třetí díl, kde má s vraždou co do činění italská menšina. "Můžu za to, že vaše sboristky raději zpívají v horizontální poloze?":) 65% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama