Reklama

Reklama

Ferdinand Strobl tráví večer v podniku, kde si páni kupují od žen trochu té lásky. Je stálým zákazníkem Leily a dnes, při sexuálním potěšení zemře na infarkt. Užíval podpůrné tablety, i to mohlo mít na jeho smrt vliv. Majitel klubu Arno se rozhodne, že jeho mrtvolu přemístí. Cestou narazí na policejní kontrolu a jeho pomocník Charlie policistu zabije. Mrtvoly jsou nalezeny hned druhý den ráno. K Benovi dojde hlášení, že Ferdinand byl biskup, kterého osobně znal i prelát Hinter. Pitva prokáže otravu digitalisem. Musel jed pozřít s jídlem. Pravidelně užíval léky na žaludek. Malý stín podezření padá i na Hintera, protože byli se Stroblem kandidáti na stejnou pozici v Římě. Arno potřebuje zjistit, jak je Ben se Sabrinou ve vyšetřování daleko. Proto pošle jednu ze svých dívek, Viky, do penzionu jako hosta. Má za úkol tahat z Bena informace a dostat ho i do kompromitující situace. Tohle všechno se hodí i Rési, která ve Viky opět vidí potenciální snachu. Arno ale bere téměř všechny dívky jako své přítelkyně a to Viky nechce tolerovat. Obzvlášť Leilu nemůže ani vystát. Leila miluje čokoládové pralinky. Do jedné z nich dala Viky digitalis, který vzala mezi léky své matky, která žije v domově s pečovatelskou službou. Odjela na krátkou dovolenou, aby si zajistila alibi. Teď se chystá znovu odletět, protože ze žárlivosti zastřelila Arna. Ben se Sabrinou celou věc odhalí včas a Viky zatknou na letišti. Strobl zemřít neměl. Na sladké nikdy moc nebyl a onu pralinku si vzal v podstatě náhodně. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (4)

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady dílů, v nichž si tvůrci hodně vzali na paškál církev a právě tyto díly patří k těm nejzábavnějším. Biskup, který exne v bordelu během aktu, prolhaný prelát Hinter snažící se výstřelky svého nadřízeného utajit, tupá mlátička z bordelu a ožralý učitel se sklony k sebevraždě, tenhle díl je vskutku zajímavý. K tomu si Sabrina opět dělá prču z Benovy nové známosti a to ani netuší, že jde o na něj nasazenou děvku.:-) Luxusní díl. 65% ()

Reklama

ladyViolet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prosím Vás, řekněte někdo panu překladateli nebo paní překladatelce (TV Barrandov, 2004), že "die Kirche" v němčině znamená nejen "kostel", ale i "církev". "Náš svatý kostel", "kostel je flexibilní" je zběsilost! ()

Fenk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch akčnějších dílů z kriminálem prolezlého městečka Tölz. Velký Beno flirtuje s děfkou v přestrojení a v jedné vypjatější chvilce dokonce vyrve kliku ze dveří. Jako bonus - prelát Hintr. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama