Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anonymní vzkaz informuje kriminální policii v Lázních Tölz o tom, že v klášteře Svaté Erentrudy za podivných okolností zemřela mladá novicka. Dříve než Ben může začít s vyšetřováním, musí zlomit odpor převorky kláštera i státního zástupce Lenze. Soudní pitva nakonec potvrdí, že mladá jeptiška nezemřela přirozenou smrtí, ale následkem otravy vzácným rostlinným jedem. Vzhledem k tomu, že přísný klášterní řád zapovídá vstup mužům, je vyšetřováním za zdmi přísně střeženého kláštera pověřena Sabrina Lorenzová. Resi zatím vypomáhá v domě preláta Hintera jako kuchařka a má zálusk na pronájem dobře prosperující kavárny. V prelátově domě se Ben seznamuje s mladou pastorační asistentkou Marií, do které se zamiluje. Marie se ale osobně znala s otrávenou novickou, a tak Benovi pomůže i s vyšetřováním onoho tajemného úmrtí. V klášteře je mezitím nalezena mrtvá další novicka... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch vážnějších dílů, který ale úplně zrovna neoplývá kvalitou. Jasně, tvůrci hledali atmosféru v ženském klášteře Svaté Erentrudy. Celý díl je cítit náboženskou ideologií a díky tomu má velice osobitou atmosféru. I vrah je správně vyšinutý a tak byste počítali s tím, že tohle bude jedno z těch dobře odvedených řemesel, ale bohužel. Nakonec to dopadlo spíše průměrně. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je zajímavý především netradičním prostředím ženského kláštera, kde jedna z řádových sester záhadně umírá na otravu. Závěr se sebevraždou pachatelky je trochu přitažený za vlasy, ale jsou tu jiné kvality. Líbí se mi myšlenka "hvězdného telefonování". Chudák Ben, když už konečně potkal lásku, která není vražedkyní, prelát Hinter ji posílá na roční misi do Bolívie. "Na pastorační asistentku tě pěkně zrychtovala.":) 60% ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost mě překvapilo, že Big Ben běží v televizi hned dvakrát praktiky ve stejný čas. Sice jiná řada, ale pořád. Dabing některých postav mě překvapil, pamatuji si ho úplně jinak. Býval lepší výběr hlasů. A děj nebyl nějak převratný. Ale bavil. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměr, ale potenciál to mělo. Problém je v tom, že snad s výjimkou Sabrinina okřiknutí modlících se sester na schodech zde moc prostoru k běžnému komediálnímu projevu není (přes to, že jsou zde mrtví a odehrávají se zde lidské tragedie - legrace tvoří druhý políř seriálu) a spíš by to mohla být detektivka horrorová. Přesto mě potěšilo, když bylo vidět, jak státní zástupce (který přišel s pověstí "sparavedlivého" a "objektivního") zahraje celou kauzu do autu a dokonce vyhrožuje Benovi, že ho nechá přeložit někam na sever. Takhle to ale dost často bývá i ve skutečnosti. Ve spolkové republice, u nás nebo i v té bájné Americe (myšleno v USA). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama