Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

1945–48 Československo mezi demokracií a totalitou. (Česká televize)

Recenze (6)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z významných pořadů historické popularizující publicistiky za provádění Přemysla Čecha přibližuje značně neznámé období našich novodobých dějin a skýtá nabytí více než základních vědomostí v době často nedoceňované historické paměti. Bohužel zejména v sedmé části silně utrpěla vyváženost výkladu; pokud se mluvilo o slabinách, měl jim být věnován samostatný díl. Neblblo jenom Česko. ()

apokar 

všechny recenze uživatele

Poslední tři díly, zde nepojmenované, se zovou: 08) Svoboda pod kontrolou, 09) Československá volba, 10) Kupředu levou - ale kterou? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Rada zajimavych informaci, sice o kratkem, ale velmi zivem obdobi nasich dejin. Zpracovani je typicke pro podobne dokumenty CT. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem- výtečné. Jsem hrozně rád, že hráz mlčení se konečně protrhla a do éteru se dostávají uceleně zpracované informace z tak důležitého období jako je toto. Mám sice pár výtek, ale převažuje spokojenost. Dokument je vyčerpávající a poskytuje poměrně ucelený obraz. Zbytek už si musí každý dohledat a načíst sám. Jako příspěvek do společenské diskuze ideální. Vyvolá otázky, podněty. Po Českém století druhý statečný počin ČT. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Moderní dokumentární seriál popisující československou společnost od konce druhé světové války do komunistického převratu na deseti dílech, kdy v každém je rozebrána jedna událost nebo konkrétní téma té doby a jako celek to dá dohromady představu jak se došlo od jedné totality k druhé v takto krátkém čase. Strukturou to přípomíná trochu lepší ( respektive tematicky výživnější) dokumentární seriál Heydrich - konečné řešení. Jestliže pozitivem je moderní způsob podání informací divákovi, tak malé nehativum vidím v moderátorovi, jehož způsob se mi zdá unylý jako z televizního pravěku osmdesátých let. ()

Reklama

Reklama