Reklama

Reklama

Franco Zeffirelli – portrét

(TV film)
  • Velká Británie Franco Zeffirelli - Directing from Life (více)
Velká Británie / Německo, 2018, 58 min

Režie:

Chris Hunt

Hrají:

Franco Zeffirelli (a.z.)

Obsahy(1)

Portrét světoznámého italského filmového a divadelního režiséra... Jméno Franca Zeffirelliho je pro milovníky filmu, divadla a opery spjato především s jeho vynikajícími adaptacemi klasických předloh. Do Romea a Julie neváhal, na rozdíl od většiny jiných režisérů, obsadit opravdu mladičké představitele hlavních rolí, za Hamleta si později zvolil hvězdu akčních filmů Mela Gibsona. Jeho filmové adaptace oper jsou spektakulární a obraz v nich až zázračně souzní s hudbou. Dokument z dílny světoznámého producenta hudebních snímků Reinera Moritze nás pozve do Zeffirelliho soukromí a nabídne nám nevšední pohled na duševně stále čilého a tvůrčího pětadevadesátiletého muže. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

nascendi

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vydarený film o režisérovi, ku ktorému som vyjadril obdiv v komentároch k jeho filmom. Vždy ma u dokumentárnych životopisných filmov poteší, keď ich režisér pracuje s prijateľnou koncepciou a dodržuje proporcie. To sa podarilo a som rád, že som sa o tomto výnimočnom režisérovi dozvedel aj to, čo bolo doteraz pre mňa skryté. A tiež ma navnadilo na zhliadnutie dvoch troch ďalších filmov, ktoré by mohli mať u mňa šancu na dobrý dojem. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o vynikajícím italském režisérovi Franco Zeffirellim, který ve zkratce zahrnuje jak ukázky z jeho nejslavnějších děl (filmových, divadelních i operních), tak i zajímavosti z jeho života i vzpomínky pamětníků. Všichni se shodují v tom, že jeho vizuální ztvárnění adaptací (nejenom) klasických předloh, perfektní "sladění" hudby i obrazu a v neposlední řadě i "geniální čuch" na herecké obsazení bylo a je nadčasové a mnoho jeho významných děl patří zcela oprávněně do "Síně slávy". ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Poutavé vyprávění od začátku do konce, které nutí přemýšlet s pár zajímavostmi. Miloval svůj domov, práci, přátele a svá zvířata- od toho se vlastně odvíjel celý jeho život včetně odjezd z Hollywoodu domů do Itálie. Frankovou nevýhodou bylo, že si neuměl napsat scénář. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama