Reklama

Reklama

Curse of the Blind Dead

Trailer

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Otec s tehotnou dcérou sa snažia prežiť v postapokalyptickom svete a nájsť útočisko, pričom musia bojovať proti nebezpečnej sekte a záhrobným rytierom, ktorí majú záujem o jej nenarodené dieťa. Režisér opäť pracuje s minimálnym rozpočtom a horor napokon nedosiahol kvalít parádneho "Morituris", ale masky a gore opäť stoja za pozornosť. Za mňa fajn, takéto brakové masakre, pri ktorých sa lámu sánky a vypadávajú vnútornosti, mi vyhovujú viac než dosť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomínka do jisté míry dnes kultovní série o prokletých templářích, kteří byli dopadeni při vzývání Ďábla, oslepeni a upáleni. Protože s nimi ale bylo upáleno i dítě zasvěcené jako oběť Ďáblovi, nemají v hrobě klidu a pravidelně se vracejí na zemi. S nimi přicházejí smrt a zkáza. V postapokalyptickém světě žije v místě bývalého kláštera komunita, která templářům nabízí za ochranu novorozené děti. Sem se dostane otec s těhotnou dcerou při svém putování pustou krajinou, ale místo záchrany je čeká boj o život. Levný italský trash, na němž mi nejvíce vadily pixelové efekty. Počítačový oheň? Ne, to, ne. Ovšem masky templářů jsou solidní, na gore dojde - opakovaně střeva ven, podřezávání i drsný porod. Herecké výkony jsou samozřejmě mizerné, Lily se chová jako kráva a otec za ní moc nepokulhává. Objektivně za 2*, ale kvůli konci jednu přihodím. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No popravdě jsem čekal, že se R. Picchio od "Morituris: Legions of the Dead" (2011) posunul filmařsky trošku dál. Nestalo se. Dostal jsem přehlídku ochotnickýho herectví, stupidní příběh a pár gore scén, kterých tu ale bylo na můj vkus hóóódně málo. Ani masky templářů se mi nezdály nikterak povedený. 90% nudy a 10% zábavy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sám nevím proč, ale většinu času jsem při sledování filmu vzpomínal na druhou polovinu devadesátek, ve které jsem náruživě navštěvoval Ponrepo a jiná pražská art kina a ukájel se v nich při Bergmanech a Buñuelech a Tarkovských a všemožných jiných umělecky i duchovně hodnotných záležitostech. A teď se zvráceně bavím u podobných duchoprázdných retardovaností, cesty Osudu jsou holt nevyzpytatelné. Kolega darkrobyk stručně, jasně a s objektivní nezaujatostí shrnul obsah. Já bych ovšem ještě jeho lákavé pojmy jako "templáři", "Ďábel", "postapo", nebo "gore" doplnil pojmy varovnými, jako třeba "poloamatérské neumětelství", "herecké břídilství", "levná výprava", nebo "mizerné lokace". Ale na druhou stranu nemůžu říct, že by mě tahle nadšenecká ptákovina víc nebavila než bavila. No a filmům, které mě víc bavily než nebavily, dvě hvězdy prostě nedávám, nedá se svítit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Táto séria je asi moja najhoršia hororová séria, čo sa týka hodnotenia. Bohužiaľ som videl všetky časti a celkove hodnotenie za 5 časti je čista 2- a to sa mi zdá veľmi malo. Tak najviac ma bavila El buque maldito a to bolo za 3* a najmenej La noche de las gaviotas za 1*. Tato séria sa vyznačuje hlavne nezáživnosťou čo som dúfal, že tento režisér prekoná, ale nestalo sa tak. Hlavne som, ale dúfal, že keď je tato séria v novom šate, tak to bude vidieť i na trikoch a zase som sa mýlil. Rytieri vyzerali ako z nových sérii Hellraisera Cenobiti, ale čo nebola pre mna pozitívna udalosť. O príbeh nejde, ten v tejto sérii nie je vobec podstatný a tu sa to tiež potvrdilo. Je to určite točene len z nejakého rozmaru, lebo tato séria nemôže mat fanúšikov a aj keď náhodou sa nejaký nájde, tak to musí byt len výnimka.  Takže naozaj nechapem načo niekto stále vytvára nove diely, ktoré i keď majú o 40 rokov viac, tak aj taj majú skoro nulovú hodnotu . Slabé 2*. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Hlavní podstata remaku je vždy o myšlence, že to natočím líp, proto nechápu smysl dělat remake, když na to nemám kameru. To je naprostý základ. I kdyby mi ve filmu hrál Antony Hopkins, tak s home video kamerou to vždycky půjde do kopru. A když je to navíc špatně zrežírované a zahrané, tak je zaděláno na průser. Úvod ze středověku, ještě nevypadal tak hrozivě a úvodní titulky byly dokonce i atmosférické, ale po nich už nastala ta pravá amatérská tortura. Ustavičně mi to střihem, neherci a špatnou kamerou připomínalo naše první filmařské počiny z devadesátých let, kdy jsme s první videokamerou hned nadšeně tvořili krátké (hororové) shoty. U scény, kdy hlavní hrdinové utíkají z krypty a jeden komparzista utíká jiným směrem a vzápětí vyjde zpět zpoza rohu a drží si vyhřezlá střeva, jsem vyprskl smíchy, protože jsem si hned představil, kde bychom to tehdy točili a který konkrétní kamarád by tu oběť hrál. Jediné plus byly snaživé masky, i když nedává smysl, proč měli oči, když jim byly v minulosti vypáleny a i název odkazuje na "slepou smrt". Navíc, ten původní vzhled koster v hábitech s vousy a vlasy, je i po těch padesáti!!! letech stále strašidelnější. Fakt nechápu, kdo jim na to dal práva, když i Asylum filmy proti tomu vypadají jako Avengers sága. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo silný kafe... Bylo třeba popřeskakovat všechny pánbíčkářské proslovy a vlastně i ty dalši vykecávačky, protože scénář nikam nesměřoval a byl ne zbytečný, ale silně otravný. Pak zbude tak 10 minut, které lze sledovat, ale i to je hrozná amatérská šlichta. Pokud tam byla akce, chápejte "akce" ne akce, tak to bylo úsměvně trapné. Takový velmi neumělý ochotnický počin s pokusem o gore. Možná kdyby to hráli na živo někde na pionýrském táboře, tak by to ty skauty zaujalo, ale do TV, to fakt ne. (2%) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, zpočátku filmu to bylo skvělé, ovšem po úvodním titulku jsem se obával nudy. Nestalo se tak a to je jen dobře. Pro mne velmi dobrý fim s četnými gore efekty, ačkoli zpočátku to vypadalo tak, že budou omezeny jen na digi. Ani to se nesplnilo. Takže jsme jen smál nad tím dřevem, kde měli uhořet ti templáři. To nemohlo ani chytit natož pořádně hořet. Takže, film se líbil, jen mohli na konci vysvětlit, kdo řídil to množství letadel a letištní provozy. Když bylo tolik comtrails na nebi, tak tam něco létat muselo. Ale nevadí, chybička se vloudila. Chyběly mi sympatické postavy, ta holka mi byla proti srtsti od začátku až do konce. Masky lepší než v těch starých předchůdcích. No, nedejte tomu sedmdesátku. ()

Reklama

Reklama