Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič závodního automobilu Sam Munroe a jeho syn, spolujezdec z malého města, překonávají rodinné a profesionální konflikty, vyrovnávají konkurenci, ego, zášť a závodní nemesis, aby na druhé straně vyšli silnější. (Televize Seznam)

Recenze (19)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nebyla to sice vyložená filmařská muka, ale příběh je zkrátka šíleně šablonovitý a povrchní, emoce nefungují a najít něco originálního, co by stálo za skutečnou pochvalu, se zdá být těžší než sbalit Shaniu Twain (která je zde mimochodem docela zbytečně) v dobách její největší slávy. Alespoň pro pamětníky oné doby má nějaký význam se na film podívat, byť pod hrozbou nenávratně ztraceného času. 35% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle se celkem povedlo. Když Travolta hraje ustaranýho fotra, tak mu to i celkem jde. Navíc závodní prostředí mi vůbec nevadilo, ba naopak. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kde je riziko a adrenalin? Kde je rodinné drama? Kde jsou intriky? Zdá se že Travolta, který měl ve své kariéře šťastnou ruku na filmy, která se staly kultovními uvízl ve filmovém červeném světle. Film Trading Paint nenabízí nic jiného než bezmyšlenkovitě zabít 87 minut. Určitý promarněný potenciál nabízel starý příběh. Ale ten zůstal v garáži. Travolta se pokusil do příběhu vmáčknout emocionální život , ale zvítězila klišé. Se svým synerm jsou trochu egoisticky zaměření a řeší spoustu pracovních a soukromých problémů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi na americkém vidlákově pořádají čas od času závody s nabušenými auťáky, přičemž favority jsou stáje, jejichž šéfové se nenávidí. Jejich řevnivost vzroste o to víc, když syn jednoho z nich přejde k nepříteli. Kouzelně prostoduché a předvídatelné ve všech aspektech, ale možná právě proto to dokáže zabavit. Travolta tu rutinně vyststřihnul správňáka a nutno mu přičíst ke cti, že to neodflákl, Madsen si odchraptěl dalšího padoucha a Shania Twain dala vědět, že je pořád naživu. Závody, které tu hrály dost výraznou roli, odpovídají finančním možnostem, ale zase to nebyl žádná hrůza. Takový průměr. Stejně jako celý film. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film mi pripada jak keby ho vyprodukovala nejaka muzska obdoba Hallmarku. Proste taky nenarocny film zo zivota pre chlapov, ktory momentalne nemaju chut na film v ktorom vsetko vybuchuje, ale nebudu sa pri nom citit zženstile, kedze tam su aspon rychle auta. Skoda len, ze pribeh je tak oobohraty, ze by ste jeho koniec odhadli po piatich minutach a ani kym sa k nemu film doplazi, tak to nie je prilis strhujuce. Vsetci herci maju svoje lepsie chvile kariery za sebou. Travolta pôsobi ospalo. Madsenovi cez ten jeho chraplak uz nie je vôbec rozumiet, ale aspon nehra beckoveho zaporaka, ale len nesympatickeho cloveka s ktorym Travolta superi. Vztah medzi Travoltom a jeho synom na ktorom mal film stat je taky nemastny neslany. Vlastne jak cely film. Pri nejakej inej cinnosti sa to raz da zvladnut, ale ak to neuvidite, tak o nic nepridete. 5/10. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak, atmosféra a herci ujdou. Ale závody jsou sestříhány podivně zkratkovitě a docela nezáživně. Nakonec je to na propršené nedělní odpoledne. Víc nic. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Klišovitý,a vůbec nijak zajímavý a zábavný.Při podobně slabejch filmech s Johnem Travoltou mám hned chuť strčit do přístroje třeba Generálovu dceru,protože v týhle době už se tyhle filmy netočej.40%. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Amíci sú národ, čo fandí divným športom. Zatáčanie doľava k nim rozhodne patrí. K tomu treba pridať sto krát videný dej a vyžitého Travoltu na plagát a dostanete z tohto tento ODPAD! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv celý tento film nelze označit za nic jiného, než za mimořádně jednoduchou, tuctovou a předvídatelnou podívanou, s poměrně plochými postavami a závěrem tak naivním a kýčovitým, že by si nejeden ukroutil hlavu, tak já musím přesto hodnotit pěknými, průměrnými třemi hvězdami, jelikož mám jednak slabost pro charisma a vůbec i herectví Johna Travolty, který v tom zde navíc nezůstal sám, protože i další postavy a jejich představitelé jsou sympatičtí, a to ani nemluvě o krásné „skorodůchodkyni“ Shanie Twain, jednak celý ten příběh pak ubíhá opravdu velice svižným a nenudícím tempem, a jednak tu kupodivu dobře při vyhrocenějších dramatických scénách působily emoce, při závodech napětí a v neposlední řadě mě oslovila i vážně fungující atmosféra. Zásadní výtku mám tak snad jen k odporně přehrávajícímu a odpudivému Madsenovi a k již zmiňovanému teatrálnímu vyústění, které by nepřesvědčilo svou hloupostí snad ani toho nejoptimističtějšího naivu, to bylo jako vážně už přes čáru snesitelnosti. I tak ale opakuji, celkově se jedná sice o snímek více než nenáročný a šablonovitý, ovšem čas u něj strávený v žádném případě nepovažuji za promarněný, mě to přišlo jako velice příjemná podívaná, co rozhodně nezkazí den. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti je to za slabé tri hviezdy, je to totiž skrz naskrz bitka medzi fádnym priemerom a slabým podpriemerom. Čo to ťahá do aspoň slušnej pozerateľnosti je jednak John Travolta, ktorý jednoducho vie, nech naňho kydajú kvôli veku všetci a jednak kamera a výprava, ktorá je fakt na úrovni. Vidieť z toho len trailer alebo statické obrázky, tak uverím tomu, že je to o úroveň vyššie. Čo tomu podráža nohy, tak neskutočne priveľmi krátka stopáž a neskutočne priehľadný a absolútne neprekvapivý scenár. John s Michaelom by toho zvládli ďaleko viac, keby mali komu, o čom a ako hovoriť. Škoda. Inak to bol správny správny film so správnym technickým spracovaním zo správneho "vidlákova". 49% ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Dva dni po sebe som si dal nové filmy s Travoltom a už by aj opäť na pár rokov stačilo. Vidieť to pred 30. rokmi, tak by som slintal blahom. V dnešnej dobe ale klišé, stokrát predtým natočené a videné v iných filmoch, dopredu viete ako to skončí. Nie, na tento film sa nepozerajte 20% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svou stopáží skromný sportovní příběh na klasické téma. Závodní veterán Sam Munroe překonává rivalitu na závodní dráze nejen se svým závodním rivalem, ale i se svým synem. Ego, zášť a závody Nemesis. Snímek nenabízí nic výjimečného. Dramatické závody? Dramatické etudy hlavních postav? Či romantická atmosféra? A co city? Ne. Nic takového, Na to je 87 minut i s titulkami opravdu málo. Příběh není nijak špatný, jen zatraceně krátký a předvídatelný. Ani známá jména, jako je John Travolta, Michael Madsen a dokonce i hudební hvězda country Shania Twain, s tím nic nenadělají. Výprava výborná, jenomže když je atmosfericky nevýrazný scénář, je každá snaha marná. Pro televizní vysílání je však snímek velice vhodný. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ostatními komentáři, že průběh filmu je předvídatelný od začátku do konce. Jako mírně zajímavější alternativu mezilidského dramatu na pozadí závodění bych doporučil film Formule! se Stallonem. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

eeeeaaaH, zápletka, která tady byla už tolikrát. Táta hrdina závodník, syn rebel, mezi nimi zlá krev a tak jde k protivníkovi. Ten má ale pifku na taťku a tak mladého zchromí. A nakonec happy end. A celé v protsředí v naších končinách nezajímavého dirt racingu. Závodí se na "běžecké" trati kolem hřište. Úplná zábava. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Je mi to ľúto, no okrem otočky, z ktorej opitý John Travolta jedným úderom zrazil nepríjemného týpka na zem, tento film veľa neponúkol. ()

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Filmy točící se kolem závodů jsou téměř vždy neskutečně stereotypní, málo čím překvapí. Vítězství v krvi nepřekvapilo vůbec ničím. Možná prostředí, které představuje vrchol amerického buranství, neboť jde o neuvěřitelně nesmyslnou kombinaci závodů nascar na blátě. Navíc déle bych se na vyhořelého Johna Travoltu a Michaela Masena za zenitem dívat nemohl. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Jezdí tam speciálními auty na skváře cosi jako plochou dráhu a vůbec všechno v tom filmu je buď ploché nebo je to škvár. Zejména ten příběh a vztahy jsou příznačné pro jižanský Kukuřínov a nazachrání to ani John Travolta a Michael Madsen. ()

Reklama

Reklama