Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (567)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z hutných spaghetti westernů od Sergia Leoneho, jinými slovy těžká klasika a těžká kvalita. Čert vem Eastwooda, tady hlavní roli hraje Plukovník a Morriconeho hudba...druhé nejmrazivější varhany, které kdy na světě zazněly, uslyšíte právě v tomto filmu...Addio, Colonello, a na cestu 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Díky vyššímu rozpočtu mohl Leone předvést svůj styl v plné parádě. Pracizně gradované duely, střídání velkých celků s ještě většími detaily, přehnané násilí, fraškovitý humor, rovnoprávnost obrazu a hudby, výsměch "čistým" americkým westernům. Také díky dvěma neodolatelným lovcům lidí (jaký paradox) jde o nejvyváženější díl "dolarové" trilogie (označení si ve skutečnosti vymyslel až americký distributor). Film se oproti Hodnému, zlému a ošklivému tak často nezastavuje, aby se opájel vlastní velkolepostí. Na druhou stranu v něm ale chybí scéna, jejíž velikost by brala slova i dech. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, salahadin, Molir ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pro někoho dozajista spaghetti-westernová legenda. Pro mě do jisté míry také, Eastwood je sympaťák (tedy, v určité míře), ale při celkovém pohledu se mi to zdá dost těžkopádné. Některé reminiscence (hodinky) jako "předzvěst" Tenkrátu na západě u mě nefungují. P.S. Almérie je pěknej kraj :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S.Leone potvrdil, že první " dolarovka "nebyla náhoda a tímhle filmem viděla pro producenty pár dolarů navíc. Clint Eastwood a Lee Van Cleefl jako lovci lidí co spojí své síly proti banditovi El Indiovi se za své výkony rozhodně stydět nemusí! ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $600,000║Tržby USA $15,000,000║Tržby Celosvetovo $25,500,000║ Fantastické pokračovanie, ktoré predčí vo všetkom svojho predchodcu. Okrem klasicky výborných prestreliek, kamery a hudby, tu skvele zapasuval aj herec Lee Van Cleef, dobre dopĺňajúci Clinta Eastwooda. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Více než dobrý western, který podle mě nebude sedět všem. Hodně detailů na zbran, oči, silná aura okolo hrdinů... To všechno patří k Sergiovi Leonemu. Vše toto podkreslené chvílemi geniální hudbou Moricconeho. Dva lovci, kteří si tak trochu vlezou do zelí, aby si pak vzájemně pomohli... To vše kvůli lupiči co potkal muže, který udělal nejlepší trezor v americe... Sergio z každé sekundy, každé přestřelky a každého pohledy kameru co se dá. Působivé a sebevědomé poddání všech tří hlavních rolí je velmi dobré pro celý film. Správný westernový fajnšmekr by si takové dílo neměl nechat ujít. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luciano Vincenzoni, Sergio Leone .. Několik lidí se mi snažilo namluvit, že existuje ještě lepší western než pro mě absolutní klenot žánru a kinematografie zároveň Once Upon a Time in the West. A tím že prý je vrchol „dolarové trilogie“ The Good, the Bad and the Ugly. Abych se nepřel neoprávněně, celou zmíněnou dolarovou trilogii jsem si sehnal a udělal si nějakých 390 minut času, abych došel k závěru, že král westernu je jen jeden a navíc ho znám už dávno! Ano, i přesto, že snímkům Pro pár dolarů, Pro pár dolarů navíc, Hodný, zlý a ošklivý nechybí mnoho k filmové dokonalosti, nemohu jim v žádném případě dát vyšší hodnocení než 80-90%. Sergio Leone sice i zde parádně režíruje, dokáže natahovat scény (zejména ty finální) tak poutavě, drásavě a za doprovodu Morriconeho hudby jsou skutečně excelentní .. přesto je celkový dojem z filmů slabší než u již zmíněného božského Tenkrát na Západě. 85%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rok 1965 byl pro světovou kinematografii naproto zásadní. Sergio Leone totiž rok po svém "zastřelovacím" westernovém debutu přihodil dalších pár dolarů navíc a odstartoval tím svou dlouhou řadu "nadfilmů". Ano, je to sice ve stínu následujících dvou snímků, ale i tak jde o počin jednoduše dokonalý. I Ennio je na svém tvůrčím vrcholu a to co jeho hudba dokáže udělat s již tak perfektní scénou je naprosto nepopsatelné. Kupříkladu takový "hodinkový" duel v rozbořeném kostele... Navíc se krom obyčejně dobře povedlo obsazení. O hlavním duu se netřeba zmiňovat, ale opomíjet fenomenálního Gian Mariu Volantého v roli El India by byl hřích. Jeden z TĚCH snímků co se prostě musí vidět. Adios. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Z dolarové trilogie jsem nejdřív viděl Hodný, zlý a ošklivý a ten je určitě ve všech ohledech o třídu výš než Pro pár dolarů navíc. Zápletka není tak zajímavá a chybí mi někdo jako Eli Wallach. Ale samozřejmě se opět jedná o výborný western se spoustou pamětihodných scén. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone měl obrovský dar. Už po pár minutách obvyklého ticha mu zobu z ruky a jen se tetelím, aby se cesty obou pistolníků konečně zkřížily. A když k tomu dojde a motivace postav začnou přilévat olej do ohně, musím šokovaně uznat, že jestli se nějaký režisérův epos svými kvalitami přibližuje legendárnímu Tenkrát na západě, jsou to právě tyhle dolary navíc. Symbióza obrazu s Enniovou hudbou ještě úplné dokonalosti nedosahuje, ale má k ní zatraceně blízko. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bál som sa, že neviem počítať. Ale už to sedí.“ Jednotka v porovnaní s dvojkou pôsobí ako zastaralá televízna inscenácia. Dvojka dodnes žije a dýcha a to predovšetkým vďaka špičkovému technickému prevedeniu (lepšia výprava, akcia, dekorácie) a tiež vďaka tomu, že Eastwood (ktorý na koňoch jazdí ako surový primitív, kto sa v tom vyzná, dá mi určite za pravdu) tentokrát (na rozdiel od jednotky, ktorá bola jeho one man show) rovnocenného partnera. Konkrétne v skvelom Lee Van Cleefovi. Spolu tvoria dvojicu, ktorá prekvapuje nás i seba a nuda s týmto ostrým buddy párom nehrozí. Dvojnásobne, ak je scenár vcelku kvalitný, hrá do toho hudba Ennia Morriconeho a medzi gaunermi nájdeme takých spoľahlivých prašivcov, ako sú Gian Maria Volontè alebo uhrančivý pošuk Klaus Kinski. Oproti jednotke pribudol drsný chlapský humor („Prečo sa pozeráš na mňa, keď to hovoríš?“) a neznesiteľne (v dobrom) dlhé, extra napínavé scény (klobúk, čakanie na výbuch). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byl spravne hustej western, jeden z nejlepsich. Akorat mi prislo, ze Pro par dolaru melo krapet lepsi pribeh, nicmene tenhle se postune zamotava, takze to je v pohode. Jinak je v podstate vsechno lepsi nez v prvni dile. Eastwood se vratil v jedne ze svych nejlepsich roli, navic tu ma partaka Lee Van Cleefa, kterej dostava zhruba stejne prostoru a skvele se doplnujou. Hudba je naprosto uzasna, misty sice trosku moc vresti, ale to bylo spis kvalitou zaznamu. Prestrelek tu je taky spoustu a jsou hezky drsny, zadnej priteplenej Vinnetou se nastesti nekona a pribeh hezky odsejpa az k zaverecnemu stretnuti, pricemz se tu mezitim stane i par zvratu. Premejslel jsem jesli dat 5* nebo ne, na jednu stranu je film vypravnejsi a lip natocenej nez prvni dil, ale na druhou stranu bych si 5* rad nechal az uvidim i treti dil. Jenze postupne me Leone utvrdil v tom, ze i tenhle film je mistrovsky dilo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Lepší než svůj předchůdce, ale horší než Hodný, zlý a ošklivý. Sergio Leone opět dokázal, že to byl mistr žánru a atmosféra a vůbec prostředí jaké vytvořil ve svých filmech je neopakovatelné a jedinečné. Clint Eatswood, kterému zdárně sekundují Lee Van Cleef, Gian Maria Volonté či Klaus Kinski výborně zapadli do svých rolí. Další co stojí za pochvalu je hudba Ennia Morriconiho, ale ten snad nikdy nic špatného nesložil. Na pět hvězdiček to, ale stále není, pořád to beru jako nácvik před vrcholem Leoneho tvorby - Tenkrát na Západě...... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl této volné trilogie Pro hrst dolarů aneb špagety bez kečupu. Tentokrát se Clintu Eastwoodovi dostalo společníka, se kterým se setká v poslední části Hodný, zlý a ošklivý. Film je oproti prvnímu značně dynamičtější, scénář ještě propracovanější. Měl bych jen jednu výtku. Na to, že se jedná o tzv. spaghetti western, šetřili tvůrci kečupem. Když někdo dostane tři rány z bezprostřední blízkosti, měla by se asi objevit nějaká ta krev. Tady jen herec předvede teatrální gesto, rozhodí rukama a je mrtvý. Ale to nemůže dojem z báječného westernu zkazit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na vás, pánové, je vypsaná taková odměna, že mě napadlo se k vám připojit při vaší další loupeži. A pak vás předat spravedlnosti." Pěkná střílečka. Na Leoneho zvyklosti poměrně svižná, přesto stále atmosferická a ani na chvíli nenudící. Prostě Monco a Mortimer proti 14 pistolníkům. To zní férově a vyrovnaně. Nicméně férový to moc není, o podrazy není nouze a střelba do klobouků je hrozně zábavná. Stejně tak i zapalování sirky o hrb padoucha. Oba lovci lidí jsou prostě sympaťáci a mě určitě nebude vadit, když se spolu ještě někdy potkáme. Třeba na pohřbu El India. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost možná třetí nejlepší western (snad nemusím ani jmenovat první dva), Clint Eastwood je drsný, ale přesto sympatický chlapák a třebaže "kloboukový" zápas s Lee Van Cleefem prohrál, u mě je pořád jednička divokého západu. Pro pár dolarů navíc je zajímavý příběh o dvou lovcích lidí, kteří si zprvu tak trochu překáží, ale nakonec se spojí a na to všichni bandité krutě doplatí, Sergio Leone režíruje výborně a závěr je tradičně skvélý napínak, pro milovníky westernů není co rešit, já tento žánr příliš nevyhledávám a tak jsem se trochu nudil. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako Hodný, zlý a ošklivý, ale pořád je to skvělý a nadprůměrný film. Kdo ví, třeba ve mě do té páté hvězdičky nakonec nějak dozraje, ale zatím jen solidní čtyři. Typicky Leonovské heroické charaktery, divoký západ divočejší, než jaký by vůbec mohl být, a všechno to dohromady dokonale funguje. Jen už to dokonale funguje poněkolikáté a vždy na stejném principu. Ještěže je to stále tak zábavné. Možná jsem udělal špatně, že se na slavnou Dolarovou trilogii dívám pozpátku... ()

Reklama

Reklama