Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třech evropských městech po sérii hrůzných nálezů obětí mladých žen začíná paralelní policejní vyšetřování. Kapitán Serhij Franko z Oděsy se snaží rozluštit tajemství vraždy mladé ženy, jejíž tělo bylo objeveno v opuštěné loďce na Černém moři. Ve Varšavě vyšetřuje vrchní komisařka Maria Sokołowska tajemný incident na nábřeží Visly, kde je nalezena uťatá ženská paže. A současně je do jednoho z pražských divadel povolán major Viktor Seifert (K. Roden), když v něm během představení najdou herci uťatou paži mladé ženy. Co spojuje tyto brutální zločiny? (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"To je dabovaný" hlásí mi dcera, která jde kolem a nevidí na obrazovku. Po velkém úspěchu krimiseriálu Most a s koprodučními detektivkami rozrtrhnul pytel. Nnamátkou německo-rakouský Průsmyk, McMafie (rovněž s Rodenem) ... Jenže to, co mělo být ozvláštěním a oživením se rozrůstá do podivného chaosu a pro českou tvorbu nepřirozenou strnulost. Takže jsem nakonec ocenila jsem záběry z Oděsy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě si nejsem příliš jistý, jaká mám mít od dalších dílů očekávání. Rád bych věřil, že šlo o klasický úvod, který je pochopitelně slabší než následující děj, mám ale určité obavy, protože to byl až příliš velký chaos. No, snad se mýlím a budu příjemně překvapen. ()

ibeh

všechny recenze uživatele

Zatím průměr. Uvidím, jestli vydržím. Dabing je opravdu divný. Na ivysílání je možno sledovat v původním znění s titulky. Hm....tak asi po druhém dílu končím. Děj se táhne a zatím člověk neproniknul ani do postav vyšetřovatelů. Navíc tam jsou různé nelogičnosti. Nic moc. Pro mne ztráta času. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem dnes zjistil, že mě opravdu nezajímá, co se děje v Polsku a na Ukrajině, kdo tam s kým spí a kde našel mrtvolu. Cizí dabovaní herci jsou mi nesympatičtí, v čele s drsňačkou (ty upřímně nesnáším). Nuda, bez napětí, přeskakující sem tam. Reklama v rádiu slibovala něco zajímavého, já ji shledávám jako klamavou. Dvě hvězdy za Prahu s Rodenrm. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná jsem zvyklá teď poslední dobou za sebou vidět několik dílu a teď nevím, jak hodnotit z toho důvodu. Protože nejde o to, že by díl končil nějakým šokem, že bych musela vidět další díl. Díl vlastně skočil jako kdyby se natáčelo jako film a potom se udělal střih kvůli stopáži. Sorry, fakt to na mě tak působilo. Protože ono se tam zase tolik nestalo. O postavách jemně naznačeno. Zajímalo by mě, kdy se (v jakém díle) vyšetřovací party sejdou. Myslela jsem, že to stihnou už tady, ale nevadí. Variace ma Most, to bych seriálu nevyčítala. Přesto...co to je za vyšetřovací dvojice? Nejvíc mě dostala na malá kulička z Ukrajiny. Ten jak udělal zkoušky na akademii? Polská vyšetřovatelka byla jediná, která něco vážně udělala. Ale absolutně nezajímavá. Ne, pokus o Sarah (Zločin) ani Sagu (Most) jí nevyšel. Mlčet a kouket očima umím taky. Ale měla jsem strach, že jí vypadnou z ďůlků. Ale vrchol jsou naši kluci. Roden byl divnej. Tedy, snažil se být tajemnej a vtipnej. Ani jedno úplné nevyšlo. Jinak ostatní mi přišlo v pohodě. Kromě. Já nevím, ale na to, že se jedná o seriál vysílaný na české televizi od osmý večer, tam bylo až moc "kurva", "do prdele" a nahých hrudníků. Někdo by a tím mohl mít problém... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to na zajímavý případ, nicméně rozjezd tak nějak zase pomalejší. A ta karikatura na ukrajinského detektiva taky vtipná. Škoda, že v TV to neběží trojjazyčně, ale jsem rád, že online se na to tak podívat můžu. Hned ten seriál má lepší atmosféru. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Dobře, ani polská, ani ukrajinská část mě nijak zvlášt neoslnily, ale proč jen ta česká vypadá jako totální parodie? Chvílema jsem měla pocit, že koukám na Připoutejte se, prosím nebo na Žhavé výstřely. Hlavně když byl na obrazovce Roden. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Špatně napsaná variace na švédsko-dánský Most. Polská vyšetřovatelka má být Saga Norénová, dokonce ji i dabuje Jitka Moučková, tedy česká dabérka Sagy Norénové. Hrdinové jsou umělohmotní, nesympatičtí, chovají se nereálně (příklad: na Ukrajině za bílého dne najdou tělo v loďce, večer jdou spolu dva vyšetřovatelé po ulici a první, co vůbec zazní, je - "Kdo ji mohl zabít? A proč ji nechal v loďce?" - wow, to je super, že si kladete tak "složitý" otázky z vyšetřování, až když jdete večer z práce. To napadne každýho hned, jak vidí tělo v loďce a nepotřebuje ani pár hodin k tomu, aby ho podobné úvahy napadaly...) A podobně "promyšleně" funguje scénář po zbytek dílu. Seriál, který svým pilotem již napovídá, že si bude hrát na něco, na co zdaleka nemá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé jsem zažil, že ČT v televizi vysílá verzi 15+ a v i-vysílání verzi 18+ , tak jsem se jal ze zvědavosti srovnat a našel dva rozdíly: 1) nahota a násilí je stejné, jen ve vezri 15+ je v kratších časových intervalech a ušetřena o detaily jako rozpáraná pravá tvář dívky ( což na mne působí i tak lacině ) 2) DABING ve verzi 15+ absolutně zabíjí autentičnost, titulková verze je o hvězdu lepší. Podtrženo sečteno: neměli být verze 15+ a 18+, ale 15+ a 60+, protože hlavní rozdíl obou verzí je v dabingu určeném pro důchodce. Co se týká prvního dílu koprodukčního seriálu, kde se nacházejí končetiny zavražděné dívky na trase Oděsa, Varšava, Praha je pro mne zklamání. Tlačí se moc na pilu na efekt, až je to nevěrohodné. Nejvíce je pro mne poučné srovnání jak se točí jinde a u nás - zatímco na Ukrajině se jedou rozřezaná nahá dívčí těla a rozbité nosy, v Polsku se hlavně drsná policajtka svléká a šuká ( jejími slovy) tak v Čechách roztomilej ušišlanej Roden po nálezu ruky jde škemrat ke Geislerový o zásun a divím se, že si nedal cestou pivko na pohodičku ( nějak mám pocit, že i takhle nás vidí všichni kolem ). První díl očekávaného seriálu mne nenadchnul, neuvěřil jsem té atmosféře, napětí, ničemu a drsná policajtka ve Vašavě, byla tak těžko uvěřitelná, že byla směšná. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem se na seriál neměla tak těšit ... Ze všeho nejvíc mě vytáčí velmi nepovedený dabing, i když polská linka mi taky vůbec nesedí. Děj, který se z 90% točil kolem soukromého života rádoby drsné vyšetřovatelky není to, co obsah sliboval. To, že se v Praze odehrálo asi pět minut by mi nijak nevadilo, kdyby se vyšetřování na polské straně aspoň někam posunulo. Zbytečně zdlouhavé, dialogy o ničem a o arogantním chování téměř všech postav ani nemluvím ... Dám tomu šanci, ale bohužel moc už v moc nedoufám. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na tohle se vážně těším. Jde vidět velká inspirace severem a za mě dobře. Trochu se peru s dabingem, s titulky by to bylo o 100% lepší. U Ukrajiny se mi zdá o něco horší dabing než v Polsku. A zatímco na Ukrajině to vypadá na jasný sympaťáky, v Polsku nám naservírovali krutopřísnou (a evidentně kapku problematickou) vyšetřovatelku. Čechy jsou zatím nejmíň výrazné, i Roden. Uvidíme. V prvním díle jasně převažuje polská linka a baví. Dialogy jsou opravdu místy kapku divné, ale věřím, že se to vytříbí. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo čeká, že mu holka na prvním rande přeblafne, je naivka. Za mě ale tohle první rande bylo překvapivě dobrý, slušnej rozjezd seriálu. Potěšila mě koprodukce, ty okoukaný ksichty českejch herců, opakující se pořád dokola v různejch seriálech, chtělo vyměnit, takže tohle kvituju. A nakonec mi nevadí ani předabování zahraničních herců, nejdřív jsem si říkal, že by bylo lepší nechat to v původní řeči s titulkama, ale takhle to není špatný. Jediný co mě zarazilo, že se na ukrajině odpoledne koupou v moři a opalujou a večer je tam kosa, že se kouří od huby. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

To, co mělo být předností, je zatím největší slabinou. Tři lokace, tři týmy - hodně postav a detektivů, relativně málo prostoru pro všechny, skákání z místa na místo, u některých postav nepřesvědčivý dabing. Pro tuto chvíli si neumím představit, že se to všechno potáhne deset dílů. ()

caba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je pořádná slátanina ,nesympatičtí vyšetřovatelé v čele s komisařkou v Polsku.Ani Praha s Karlem Rodenem to nezachránila.Zatím velké zklamání,ale dám tomu ještě jednu šanci,jinak končím. ()

Casull 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd seriálu není na závadu, u desetidílné řady se to dá předpokládat. Nálezy částí ženských těl (naštěstí bez zbytečných morbidních záběrů) navozují temnou atmosféru. Velmi dobře působí i herecké obsazení hlavních rolí. Naprostou tragédií je však dabing, zvlášť v ukrajinské části příběhu. Nejsem hnidopich, ale tohle je snad z oblasti dabingu to nejhorší, s čím jsem se za poslední léta setkal. Když se to spojí s banálními chybami (např. polská kriminalistka s dokonale suchými vlasy ohledávající v silném dešti místo činu), je to na max 3*. Nebýt dabingu, bylo by to na 4*. ()

Reklama

Reklama