Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třech evropských městech po sérii hrůzných nálezů obětí mladých žen začíná paralelní policejní vyšetřování. Kapitán Serhij Franko z Oděsy se snaží rozluštit tajemství vraždy mladé ženy, jejíž tělo bylo objeveno v opuštěné loďce na Černém moři. Ve Varšavě vyšetřuje vrchní komisařka Maria Sokołowska tajemný incident na nábřeží Visly, kde je nalezena uťatá ženská paže. A současně je do jednoho z pražských divadel povolán major Viktor Seifert (K. Roden), když v něm během představení najdou herci uťatou paži mladé ženy. Co spojuje tyto brutální zločiny? (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na tohle se vážně těším. Jde vidět velká inspirace severem a za mě dobře. Trochu se peru s dabingem, s titulky by to bylo o 100% lepší. U Ukrajiny se mi zdá o něco horší dabing než v Polsku. A zatímco na Ukrajině to vypadá na jasný sympaťáky, v Polsku nám naservírovali krutopřísnou (a evidentně kapku problematickou) vyšetřovatelku. Čechy jsou zatím nejmíň výrazné, i Roden. Uvidíme. V prvním díle jasně převažuje polská linka a baví. Dialogy jsou opravdu místy kapku divné, ale věřím, že se to vytříbí. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"To je dabovaný" hlásí mi dcera, která jde kolem a nevidí na obrazovku. Po velkém úspěchu krimiseriálu Most a s koprodučními detektivkami rozrtrhnul pytel. Nnamátkou německo-rakouský Průsmyk, McMafie (rovněž s Rodenem) ... Jenže to, co mělo být ozvláštěním a oživením se rozrůstá do podivného chaosu a pro českou tvorbu nepřirozenou strnulost. Takže jsem nakonec ocenila jsem záběry z Oděsy. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem dnes zjistil, že mě opravdu nezajímá, co se děje v Polsku a na Ukrajině, kdo tam s kým spí a kde našel mrtvolu. Cizí dabovaní herci jsou mi nesympatičtí, v čele s drsňačkou (ty upřímně nesnáším). Nuda, bez napětí, přeskakující sem tam. Reklama v rádiu slibovala něco zajímavého, já ji shledávám jako klamavou. Dvě hvězdy za Prahu s Rodenrm. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Špatně napsaná variace na švédsko-dánský Most. Polská vyšetřovatelka má být Saga Norénová, dokonce ji i dabuje Jitka Moučková, tedy česká dabérka Sagy Norénové. Hrdinové jsou umělohmotní, nesympatičtí, chovají se nereálně (příklad: na Ukrajině za bílého dne najdou tělo v loďce, večer jdou spolu dva vyšetřovatelé po ulici a první, co vůbec zazní, je - "Kdo ji mohl zabít? A proč ji nechal v loďce?" - wow, to je super, že si kladete tak "složitý" otázky z vyšetřování, až když jdete večer z práce. To napadne každýho hned, jak vidí tělo v loďce a nepotřebuje ani pár hodin k tomu, aby ho podobné úvahy napadaly...) A podobně "promyšleně" funguje scénář po zbytek dílu. Seriál, který svým pilotem již napovídá, že si bude hrát na něco, na co zdaleka nemá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé jsem zažil, že ČT v televizi vysílá verzi 15+ a v i-vysílání verzi 18+ , tak jsem se jal ze zvědavosti srovnat a našel dva rozdíly: 1) nahota a násilí je stejné, jen ve vezri 15+ je v kratších časových intervalech a ušetřena o detaily jako rozpáraná pravá tvář dívky ( což na mne působí i tak lacině ) 2) DABING ve verzi 15+ absolutně zabíjí autentičnost, titulková verze je o hvězdu lepší. Podtrženo sečteno: neměli být verze 15+ a 18+, ale 15+ a 60+, protože hlavní rozdíl obou verzí je v dabingu určeném pro důchodce. Co se týká prvního dílu koprodukčního seriálu, kde se nacházejí končetiny zavražděné dívky na trase Oděsa, Varšava, Praha je pro mne zklamání. Tlačí se moc na pilu na efekt, až je to nevěrohodné. Nejvíce je pro mne poučné srovnání jak se točí jinde a u nás - zatímco na Ukrajině se jedou rozřezaná nahá dívčí těla a rozbité nosy, v Polsku se hlavně drsná policajtka svléká a šuká ( jejími slovy) tak v Čechách roztomilej ušišlanej Roden po nálezu ruky jde škemrat ke Geislerový o zásun a divím se, že si nedal cestou pivko na pohodičku ( nějak mám pocit, že i takhle nás vidí všichni kolem ). První díl očekávaného seriálu mne nenadchnul, neuvěřil jsem té atmosféře, napětí, ničemu a drsná policajtka ve Vašavě, byla tak těžko uvěřitelná, že byla směšná. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama