Reklama

Reklama

Princip slasti

(seriál)
  • Polsko Zasada przyjemności
TV spot
Česko / Polsko / Ukrajina, 2019, 9 h 20 min (Minutáž: 54–57 min)

Scénář:

Maciej Maciejewski

Hrají:

Małgorzata Buczkowska, Karel Roden, Sergej Strelnikov, Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík, Martin Finger, Lucie Zedníčková, Robert Mikluš (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílná kriminální minisérie je dalším mezinárodním koprodukčním projektem České televize, která tentokrát spojila síly s Polskem a Ukrajinou. Na moři nedaleko pláže v ukrajinské Oděse se objeví loďka unášená vlnami. Uvnitř objeví dva plavci nahé zmrzačené tělo mladé ženy s uťatou paží. Ve stejný den je na nábřeží Visly ve Varšavě přivolána policie k záhadnému napadení a objeví v kufru opuštěného auta useknutou ženskou paži. Další dramatický nález učiní herci pražského divadla během představení přímo na jevišti, když v tašce přímo na scéně najdou uťatou paži mladé ženy. Tři lidské ostatky ve třech evropských městech a trojice vyšetřovatelů z Česka, Polska a Ukrajiny v podání Karla Rodena, Malgorzaty Buczkowské a Sergieje Strelnikowa rozjíždějí rozsáhlé mezinárodní pátrání. K odhalení pravdy budou ale potřebovat mnohem více odvahy a odhodlání, než si původně mysleli. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (11)

Princip slasti (2019) 

Princip slasti. Fakt jsem se těšila. A takové zklamání. Myslím, že mi v hlavě z tohoto počinu (možná) zůstanou trapné sledovačky, nesmyslné focení, spousta zbytečných sexuálních scén (slast z názvu?) a zbytečných linek (například proč byl věnován čas osobnímu životu Hádka a jeho starší partnerky?). Tři hlavní vyšetřovatelé byli celkem sympatičtí a jejich představitelé hráli dobře (škoda, že ze Serhije udělali takovýho Ramba). Všichni tři byli divní a občas to působilo spíš směšně než zajímavě. V ději jsem se děsně ztrácela, nebo spíš ve všech těch obětech a jménech jednotlivých dívek. Kdybych se na to měla dívat znovu - což asi nehrozí - rozhodně si beru blok a tužku. Těžko říct, zda za to můžu já sama, nebo to, že to pro mě nebylo dostatečně zajímavý a za týden čekání na další pokračování se mi to prostě z hlavy vypařilo, anebo to bylo prostě blbý. Všechno se to vleklo, aby to ve finále během pěti minut skončilo. SPOILER!!! Bum prásk. Takovej Viktor by měl být v každý zásahovce. /// Vysvětlilo se vůbec to, kdo byl teda ten chlap v masce? A to, že to nakonec nebyla práce jen jednoho člověka mě taky zklamalo. Taky zůstala spousta nezodpovězených otázek a vše skončilo až moc otevřeně. I přes nepříliš kladné hodnocení takovým počinům fandím a doufám, že se ČT pustí do něčeho dalšího a bude to... prostě lepší. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Tak na tohle se vážně těším. Jde vidět velká inspirace severem a za mě dobře. Trochu se peru s dabingem, s titulky by to bylo o 100% lepší. U Ukrajiny se mi zdá o něco horší dabing než v Polsku. A zatímco na Ukrajině to vypadá na jasný sympaťáky, v Polsku nám naservírovali krutopřísnou (a evidentně kapku problematickou) vyšetřovatelku. Čechy jsou zatím nejmíň výrazné, i Roden. Uvidíme. V prvním díle jasně převažuje polská linka a baví. Dialogy jsou opravdu místy kapku divné, ale věřím, že se to vytříbí. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Kdo zaraženě vzdychal, že čekal, že se cesty vyšetřovacích part sejdou už v prvním díle, je v tomto částečně uspokojen. Vše se rozbíhá pomalu, druhý díl nám sice přináší další části těl, ale přitom jako by se tam vlastně nic nedělo (ale tím nechci říct, že by to pro mě byla pruda, jen je to bez akce). Nicméně ruku na srdce... ono se to děje i v mnohem slavnějších počinech. Zkrátka to beru tak, že první díly jsou seznamovací a rozjížděcí. A těším se na další. Česká linka je pořád taková divná, polská pro mě stále nejzajímavější. Dabing pořád na prd, ale to je daň za to, že koukám ve vysílacím čase. Četla jsem, že na stránkách ČT lze koukat i v původním znění. Věřím, že je pak celkový dojem mnohem lepší. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Nooo za mě celkem zklamání. Hlavně ukrajinská linka... ty brďo kam tohle směřuje? K nějaké parodii? Z počátečního sympaťáka se nám klube nějakej divnej macho s plnou hubou drsnejch keců. Roden je jakejsi přizdisráč... Maria je asi nejzajímavější. Nicméně... hele, tři divnolidi v hlavních rolích jsou prostě moc. Posun ve vyšetřování? Nulový. A asi budu muset mrknout na to původní znění na stránkách ČT, protože by mě zajímalo, zda mluví... anglicky?... je strašně divný jak si všichni perfektně rozumí. 2,5* ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Zhruba druhou půlku dílu jsem viděla konečně s titulky, ale musím říct, že na dojmu to moc nepřidalo. Přijde mi, že ukrajinská linka jde do kopru, začíná být krapet směšná. Ty dvě druhé jsou stále spojené a i tam je to takový rozpačitý. Zvlášť o Rodenovi moc nevím co si myslet. Hádkova angličtina byla, ve srovnání té kolegů, úsměvná. Závěrečná akce a nelogické uvažování byla jen třešnička na trochu zkyslém dortu. Blížíme se k půlce... no já pomalu přestávám doufat, že se z toho vyklube něco fakt dobrýho. Snad se mýlím. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Já mám prostě pocit, že se tam nic neděje. Btw: Budou mít nakonec všechny ty ptačí jména nějaký význam? :D 2,5* ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Ty "nenápadný" sledovačky jsou fakt trapný. Hlavně na Ukrajině, kde se kolem sledovaného rozhlíží několik goril, ale nevidí nic (hlavně že tam polda přihrčí svým nepřehlédnutelným fárem), nebo to prostě nechaj být. No ty vole. Šestý díl. Nepřijde mi, že bych se v tom nějak orientovala. Možná je to i tím, že po tom týdnu mi ten celkem nezáživnej děj prostě z hlavy vyšumí. Čtyři díly před námi... bude to lepší? Hele já už si to nemyslím. Ale dokoukám to. ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Za mě to prostě nefunguje. Příběh nedokáže strhnout, kam se to vše vleče mě asi už ani moc nezajímá... ty střípky životů vyšetřovatelů (teď myslím jejich parťáků) jsou naprosto zbytečný a ve výsledku nudný. Proč se mám dívat na hekající pár Zedníčková-Hádek a pak poslouchat, jak se ujišťuje, že ji bude mít rád i s vráskama na zadku? No... a to, že mě ukrajinská linka nebaví a přijde mi směšná už asi všichni víme, že. ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

První díl, který mi přišel zajímavý od začátku do konce. Nicméně že bych z děje byla nějaká moudrá, to říct fakt nemůžu. Čest všem, co můžou říct, že vidí, jak to do sebe vše pomalu zapadá. Popravdě mně by mohli pustit sekvenci náhodných scén a vyšlo by to asi na stejno. Nechápu nic. Btw: pochopil jste někdo ty lidi v uniformě při scéně výslechu nevlastní sestry? ()

Epizoda 9 (2019) (E09) 

Kam nás tohle všechno zavede? Jsem z toho zmatená jak včela po postřiku a jsem zvědavá, zda je vrahem ten, o kom si to celou dobu myslím od první chvíle, kdy vešel na scénu. Protože kdo jinej by nás mohl na konci "šokovat" a přitom vše propojit. Nejsem si jistá, zda poslední díl může vše odhalit, dovysvětlit, ukončit. Jinak spád a atmosféru tohoto dílu bych radši viděla u těch prvních. U posledních dílů si už zkrátka představuju jiný pokoukání. Každopádně je to poprvé (haha) kdy se vážně těším na další díl. Žel Bohu poslední. ()

Epizoda 10 (2019) (E10) 

Tak se mi moje očekávání potvrdilo. Nakonec... nabízel se někdo jinej? Jsem zklamaná, fakt. Ale vlastně nevím proč, celý seriál byl spíš nic než moc a desátá epizoda vše završila. ()

Reklama

Reklama