Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Topinkova domu i života se nečekaně vrací jeho matka Marie, které vyhořel penzion, jenž provozovala, a přišla tak nejen o své podnikání, ale i o střechu nad hlavou. Svěří se Tomášovi se svým podezřením, že její penzion někdo podpálil. Topinka započne vyšetřování a volí k tomu řadu nezvyklých metod, kterými chce postupně vypátrat možné podezřelé. Ale pátrání nikam nevede a iniciativy se nakonec ujímá sama Marie, která vymyslí důmyslný plán vedoucí k odhalení skutečných pachatelů. A Topinka se v mezičase sbližuje čím dál víc s místní pošťačkou Lucií. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se z vedlejší postavy stane hlavní, nemusí to dopadnout vždy dobře. Ne tak u Strážmistra Topinky!! Zatímco Robert Mikluš u Doktora Martina skoro nepatřična vybočoval, tady má roli ušitou na míru a je ve svém živlu. Detektivní zaměřené seriálu svědčí. Zdá se, jakoby tvůrci ožili, nejsou svázani britskou předlohou a mohou kreativně rozvinout vlastní děj, který je mnohem živější a uvěřitelnější. Dřív jsem milovala Irenku (je stále dobrá), ale teď jasně vévodí výborná máti Topinková v podaní Veroniky Freimanové. Milá je i postava sličné pošťačky. Základní rozložení postav sice dává tušit, kterým směrem se asi budou ubírat, ale zatím to nijak nevadí. (Osobně si myslím, že mezi Topinkovou a Hrubým dojde k nějaké lovestory, u Topinky a pošťačky je to zcela zjevné, uvidíme, co ještě uvede v chod malá Rozárka). ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, tak po skvělém prvním dílu se spoustu skutečně vtipných scén a situací jsme sklouzli k tradičnímu maminka-mamánek a jde to trochu zu grunt, protože najednou jsou to případy paní Topinkové - která vlastně i vše vyřeší - a strážmistr je tady až někde na třetí koleji. Případ samotný je vlastně nic moc, a dokonce i parodie s Hanákem a Nebřensým tady nemá koule. Nejvtipnější scénou tak skutečně nebylo dovádění s dětmi v autě, ale opět krátký Donutilův vstup jakožto doktora. A ta závěrečná idylka u polévky už mi přišla skutečně poněkud přehnaná. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parodie na krimi pokračuje. Pachatelé se usvědčili téměř sami a Topinka byl tentokrát označen pouze za blbce. Maminka je půvabná, doktor Elinger je do seriálu tlačen téměř násilně a nad dějem asi nesmí člověk přemýšlet. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl krásný a vtipný díl. Jasně, musí vám sedět do reálu nezapadnutelná postava strážmistra Topinky, ale pokud divák akceptuje určitý nadhled, dostane milý příběh s malinkou detektivní zápletkou. A konečně je tu více na obrazovce i Bartoška, což rozhodně není ke škodě. Naprostá spokojenost. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do druhého dílu jsem šel asi s mnohem větším očekáváním respektive mnohem menšími obavami než do prvního, o to víc jsem byl pak zklamán. Freimanovou mám celkem rád, ale její postava mi přijde hodně klišovitá a navíc mi připadá, že pod jejím pantoflem hlavní hrdina opět nabral na demenci. ()

boombang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi líto, ale už je to asi definitivní: Topinka je debil. A scénáristé jsou neschopní - trapnost mnohých scén volá do nebe. Díkybohu aspoň za některé fajn herce ve vedlejších rolích. ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Je to sice blbina, ale líbí se mi to. Ta atmosféra městečka v Beskydech je prostě fajn, Topinka je sympaťák a občas se u toho člověk zasměje. Jasně není to žádné veledílo, ale na rozdíl od nekonečných seriálů je to příjemná oddechovka. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už jsem se na to dal, tak musím pokračovat. Aspoň chvíli. Bohužel hned druhý příběh dodal další postavu, z gruntu hodnou, otravnou, sociálně pitomou a zároveň vychytralou matku Topinkovou. Protimluv mi připomněl, že Švejk připadá všem také otravný, pitomý tak, až geniální. Vlastnímu géniu se smějeme my, okolní národy se smějí nám. Jak nám stoupne sebevědomí při pohledu na strážmistra Topinku, to netuším. Laťku nepřeskočil. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak říkám kam se hrabe Policie Ostrava a major Hrubý na Policistu Topinku... :))) Tak se to pomalu rozjíždí i vztah s Lucií... No jen tak dál, přesně tak má vypadat komedie na oddych, pobavení a odpočinek... Prostě se radost se podívat ()

Reklama

Reklama