Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V úvodní epizodě je v noci z protějovské pošty ukraden bankomat. Strážmistr Topinka se vrhne se zápalem sobě vlastním do pátrání po zlodějích. Po několika neúspěšných pokusech o dopadení pachatelů je to nakonec paradoxně Irena, sestřička doktora Elingera, která Topinku navede na správnou stopu. A dá mu tak šanci předvést se i před kolegy z ostravské kriminálky. A to doslova. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť tragický rozjazd. Topinka mi je vcelku nesympatický, čo by sa ale ešte ako-tak dalo prežiť, lebo tu má k dispozícii dosť hercov/postáv, ktorí sú na tom o poznanie lepšie (aj keď Gabika Marcinková si mohla účasť v tomto projekte odpstiť). Problém vidím v nefunkčnom humore, čudných dialógoch, wtf momentoch (prevrátanie stola v krčme) a dosť trápnom prípade. Nečakal som od neho dokument roka, ale policajné postupy sú tu prezentované skutočne dosť odvážne (okamžité pustenie šoféra auta, v ktorom sa našla zásadná stopa vedúca k odhaleniu závažného trestného činu). ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nemůžu pomoct, mě se to na rozdíl od mnohých zde líbilo. Přiznám se, že jsem trochu čekala průser, ale ten se naštěstí nekonal. Topinka vždycky trochu vyčníval, nápad udělat z vedlejší postavy hlavní byl odvážný, ale vyšel. Aspoň tady v první díle. Sice mi pořád leze na nervy ta spisovná mluva, která k postavám moc nepasuje, ale jako celek to fungovalo. Jsem zvědavá na další díly. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Je to jednoduchý svěží humor se skvělými herci. Rozhodně parádnější podívaná, než aktuálně rovněž nově vysílaný Most! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je čirá crazy komedie a jako taková mě dostala a nesmírně potěšila a to prakticky od prvního záběru. Mikuš je se svou zvláštní umanutostí, perfekcionismem a zároveň nepraktičností naprosto fantastický, ostatní herci mu přihrávají nesmírně zdatně a celý děj, až na několik menších zaškobrtnutí, téměř nemá slabá místa. Jestliže něco nechápu, tak snad jednině chladné přijetí zde... Celkový dojem: 80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po veletrapné Záhadě v Beskydech jsem se seriálu hodně bál, ale tentokrát dokázali tvůrci vybalancovat tu hranu, za níž už by příběh a chování strážmistra sklouzly do trapnosti. Toho jsem se vlastně bál nejvíc, že Topinka bude stejně jako v „Beskydech" za trpného a dementně se chovajícího otloukánka, který je zde jen proto, aby si z něho každý dělal srandu. Naštěstí zde projeví svůj úsudek i schopnosti vcítění se a jednotlivé scény jsou skutečně vtipné. Vložený seriál s Hanákem a Nebřenským o praní peněz mne tentokrát taky bavil. Možná se mu časem rovněž dostane vlastního seriálu? Dvakrát třikrát jsem se u tohoto dílu dokonce nahlas smál - zvláštní, jak jde dělat humor bez fekálností a sprostých slov, a stejně funguje. (Řeknete mi, až mi budete dávat injekci? - Řeknu. Teď.). A potěšilo mne samozřejmě i cameo Donutila a nutno říct, že i Boková zde hraje poměrně slušně, i když nejvíc svýma očima. A ostatně mne pobavila i ta scéna v hospodě, takže nakonec, když tak nad tím přemýšlím, dám místo tří čtyři hvězdy. Sice se to chvílemi táhne a některé scény jsou jen na výplň, ale zas ta beskydská příroda je nádherná - a subplot s jezevci ji jen doplňuje. A jak tu někdo psal, celé vysvětlení a vyšetřování je stokrát logičtější než třeba u Dámy a Krále. ()

Pierre

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení hlavně oproti filmu. Jenovéfa Boková je moc hezká a milá. . Dokonce i sám Topinka není tak otravný a páteční večer u notebooku s  touto dvojkou a kupou bonbónků na rozdíl od toho  minulého s trpaslíkem  nebyl špatný. Kriminální zápletka zas tolik nedrhne a jsem dost rád za Bartošku, který případně kdecos zachraňuje. Ale pořád to má dost vad a pořád je to tak nějak mimo realitu. Dá se to lehce shodit, ale je to celkem slušný rozjezd a zatím určitě lepší než film a druhá řada Martina. Hodnotit budu, až celý seriál. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé v Protějově si zvykli na to, že zde stačí hlídat pořádek místní jednoduchý dobrák (slovy majora z Ostravy idiot) Topinka. Ten se vrhl na vyšetřování velkého zločinu. Indicie mu padaly samy do klína, až překvapil kriminálku i pachatele. Že je idiot se ale opět ukázalo na konci. Vedle Bartošky je tento stav inteligence ještě více patrný. Parodie na jedno zhlédnutí. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komu se na seriálu Doktor Martin líbil strážmistr Topinka, tomu se musel líbit i tento navazující díl. Topinka svým způsobem řeší krádež bankomatu, přičemž se zamiluje a taky navštíví Martina při ošetření. Sice Donutil i ve svém krátkém cameu ukáže, že v rámci fenoménu Doktor Martin jsou jeho hlášky to nejlepší, ale i díky větší roli pro Marcinkovou a díky Bartoškovi a Taclíkovi to ujde. Jen škoda určité sterility, prostě nemá nás co překvapit. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V těch pár dílech doktora Martina, co jsem kdysi viděl, mi postava strážmistra Topinky přišla hodně zoufalá, takže jsem k tomuhle seriálu přistupoval docela s obavami. První díl ale nebyl až taková hrůza, jak jsem čekal. Přesun z vedlejší do hlavní role si vyžádal určité znormálnění postavy, což jí docela prospělo. Párkrát jsem se i zasmál, což ale bohužel kompenzovaly některé vyloženě trapné scény. A ani sklepácká vsuvka zrovna moc nepobavila. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, to je drsný, napětím jsem ani nedutal. Mám rád, když se případ rozřeší v rámci daného dílu, detektivky na pokračování nemusím. Pominu, proč zrovna v Protějově muselo být v bankomatu přes milion a docela se bavím. Tohle bylo fajn a sexy Travolta neměl chybu! Ty zahnutý vlasy nahoru by měl Topi nosit pořád. :) ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina si na konci seřadí podezřelé a policisty a určí pachatele - to není Dáma a Král, ale strážmistr Topinka, který případ ukradeného bankomatu vyřešil deduktivněji zábavněji a logičtěji než celý Hádek jako Král. Musel jsem si trochu zvyknout, ale jinak to bylo lepší než jsem čekal. Neškodná místy zábavná nenáročná věc, kde mne nejvíc uchvátila Jenofeva Boková, které to jako pošťačce strašně slušelo. Viděl jsem ji hrát hodněkrát, ale až tady je nádherná. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a byl jsem celkem příjemně překvapen. Líbí se mi 'odlehčený' styl vyprávění, i když samozřejmě to není žádná extratřída a tempo vyprávění někdy docela dost kolísá (zde zvlášť na konci). Ale i tak docela fajn oddechovka, která neurazí (a to se mi u českých seriálů často nestává). ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenáročný, ale příjemný oddechový komediální seriál, stejně jako předcházející Doktor Martin. Na páteční večery jak dělaný. Takže : 3,5 - 4 * a 60 % . Mimochodem J.Bokové to moc sluší .... . ()

Reklama

Reklama