Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při příležitosti chystané výstavy o Protějově se zjistí, že v místní knihovně byla odcizena památná medaile Františka Josefa I. Podezřelá je v prvé řadě nová knihovnice Klára Volná (E. Maximová), která se vrátila teprve nedávno z vězení a střídá do důchodu odcházející knihovnici Zdenu. Případu se opět ujímá se zápalem sobě vlastním Tomáš Topinka (R. Mikluš). Výslechy všech, kteří byli v inkriminovanou dobu v knihovně, ale nepřinášejí žádný pokrok v pátrání. Ukáže se, že okruh podezřelých může být díky hojně navštěvovanému čtenářskému kroužku, který vede v knihovně právě Klára, daleko větší. Ten navštěvují převážně muži, kterým Klára imponuje. I přesto ale mnozí Protějované považují Kláru stále za potenciální zlodějku. Zjistí se rovněž, že Kláře kdosi posílá i výhružné dopisy. Topinka si myslí, že jejich autora vypátrá podle identifikace písma. Ke všemu se ještě v penzionu Tomášovy matky Marie (V. Freimanová) objeví podivná dáma, která už na pohled svým jednáním vzbuzuje podezření a Tomáš zjistí, že se ho dokonce pokouší sledovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Vesecký odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem hodnotit seriál jako celek, ale pravdou jen, že jsem viděl jen kus včerejšího dílu, ale i tak musím konstatovat, že tenhle seriál je v intencích dnešních scénářů. Ryzí amatérismus, herci nemají co hrát (i Bartoška a Freimanová byli dost bezradní), ale především i ti méně renomovaní včetně Roberta Mikluše hrají hůř než amatéři. Velmi slabá zápletka s jakousi medailí ukradenou z knihovny... Ach jo. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehm... Vím že v tomhle seriálu se na nějakou fakticitu nehraje, ale pokud by šlo skutečně o plaketu z hliníku a navíc, podle všeho, vytvořenou před rokem 1916, byl by to velezajímavý unikát, neboť v té době se hliník doslova vyvažoval zlatem a i později, až do druhé světové války, se pro přílišnou nákladnost využíval pouze na drobné předměty nebo tam, kde takříkajíc nebylo zbytí. Ještě ke všemu, když už to "bylo z hliníku", proč to má sádrový zvuk a je to natřené bronzovou barvou? Ha, strážmistře Štrosi? Ano, zajisté laciný padělek... Jednu hvězdičku přihazuji za komisaře Majera, opět zcela dokonalého. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většinu dílu je tentokrát Topinka v akci, pátrá se pátrá, ale nějak se zapomnělo na děj. Scénář je mizerný, herci nemají co hrát, kamera nemá co točit. A navíc velmi citelně chybí aspoň chvilka s doktorem Martinem. Ten vždy díly aspoň trochu odlehčil, tady je to pořád to samé. Jeden z nejslabších dílů. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama