Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Recenze (50)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Oproti Doktoru Martinovi je Strážmistr Topinky už jen slabý odvar již tak jednoduchého seriálu. Topinka, respektive jeho představitel Robert Mikluš nemá takové charisma, jako Miroslav Donutil, takže se po celou dobu víceméně plácá a působí dost trapně. Jeho přehrávání je jen třešničkou na dortu v jednotlivých epizodách, které mají vesměs velmi stupidní děj, mizerný scénář a dialogy a v podstatě nemají divákovi moc co nabídnout. Snad jen opět tu naši nádhernou českou přírodu, nicméně to je na celý seriál dost málo. 1/10. ()

MikoZuko 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem si myslel, že pro mě snad seriál bude příjemným překvapením. V klidu na tři hvězdy. "Tož taká fajná oddechovka to byla, aj jsem se zasmál. V pohodě," něco takového by řekl strýček Knoflik, co se náhodou díval a shrnul by to vskutku pěkně. Po otřesném filmu Záhada v Beskydech, kde se Topinka poprvé ujal větší role to bylo opravdu vítané zlepšení. Nejlepší štěky stále obstarával Mirda Donutil a jeho Martin, někomu to nesedí, ale mě prostě baví. Abych jenom nechválil musím se chtě nechtě pustit do zbytku seriálu, po pilotu jsem mu totiž dal šanci a to byla chyba. Od druhého dílu se totiž kvalita seriálu vrací do úrovně Záhady v Beskydech ne-li hůř. Topinkovi opět sekunduje slovenský kolega Spurný, Syrový, Sychravý nebo tak nějak, popravdě dílů jsem viděl víc, než si toho seriál zasloužil (za což asi částečně vděčím tátovi, "ahoj, tati"),ale stále nevim jak se vlastně jmenuje. Spolu tvoří duo stylu Bobčinský-Dobčinský, což v tomto případě znamená hlavně to, že jsou dvakrát tak hloupí a dvakrát tak nesnesitelní, než každý zvlášť. Sečteno a podtrženo, jeden slušný díl že třinácti, a znovu to řeknu ZE TŘINÁCTI to prostě nejde. Sorry, ale fakt ne. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, oddechové, příjemné. Milá parodie na detektivní seriály spíše potěší než urazí. A navíc přibyl táákový kus deky!!! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Strážmistr Topinka a jeho detektivní případy v novém seriálu jako skoro pokračování Doktora Martina mě zaujalo jen tak na půl. V seriálu se sice párkrát objeví některé postavy z prvního seriálu, ale moc jich není a je to jen párkrát. I Protějov se nám trochu mění, Dr. Martin změnil budovu ordinace a nové postavy přibývají nebo dostávají více prostoru. Bohužel není úplně jasné, zda je Tomáš génius, který dříme v policistovi s hodností strážmistra, nebo je to naprostý blbec s pořádnou dávkou štěstí. Tvůrci totiž dovolují, aby těmito polohami procházel střídavě a tak není jasné, jak Topinku přesně vnímat. Hned první případ v podstatě odkazuje na jeho obrovský důvtip a inteligenci, v dalších se ale chová jako naprostý idiot. A protože si myslím, že Topinka nemá být parodií na klasické kriminálky, pak celé jeho vystupování nedává moc smysl, ani seriál, který s oblibou sleduje. Takže jsem se občas pousmál, ale dost často se též tvůrci pohybují na hranici trapnosti. Rozhodně ale oceňuji Roberta Mikluše, který skvěle zahrál a hodně se mi líbila i úvodní znělka. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to nádherně vtipný seriál. Milý a hladivý humor kterému vévodí Robert Mikluš. Prostě jsem se do toho humoru doktora Martina a strážmistra Topinky zamilovala. Herci ,kteří se podíleli jsou úžasní :-) Ale Robert Mikluš si tím doufám prorazil cestu k velkým rolím. Jsem ráda, že se na tom seriálu podíleli i ostatní úžasní herci. Vyšla z toho krásná série. A je mi líto, že skončila. Škoda :-) ()

sardon 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k těm, kteří by uniformované policisty milovali a mám rád vtipy, které se o nich povídají, ale tohle si rozhodně nezaslouží. Takovej blb jako je Topinka by v reálném životě nemohl sedět ani ve vrátnici podniku kam nikdy nikdo nepřijde. Parodie mám sice rád, ale tahle je v některých chvílích tak nesnesitelná, že mám chuť Topinku nakopat do zadnice a pak nechat popravit před rozvinutou policejní zástavou. Chvílema je však seriál celkem snesitelný a dokázal by mne naladit na pohodovou notu, kdyby si však ty pohodové části dokázal udržet a nesklouzával do trapna, kdy se běžný divák musí stydět za to, že u policie ČR by mohl sloužit takovej hysterickej pablb. Když pomineme někdy poněkud trapné a jednoduché kriminální zápletky za které by se musel stydět i populární Ohníčkový detektiv Štika a bereme to tak, že seriál měl především pobavit, tak za snahu a některé povedené chvilky dávám 2*. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Priamy spin-off seriál k pôvodnému seriálu Doktor Martin, ktorý síce atmosfericky ide v šľapajách predchodcu, ale príbehovo ani koncepčne sa žiaľ na svojho predchodcu nechytá. Málo akcie, málo hlášok, nemastné-neslané príbehy a celkovo hlavná postava jednoducho bez charizmy. Pri všetkej úcte, Mikluš to nemohol potiahnuť. 45 % ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Seriál Doktor Martin nebyl žádný zázrak, ale ještě se na něj dalo dívat. Bylo to nenáročné a vtipné podvečerní odpočívání. Něco obdobného jsem čekal i od Topinky, ale to jsem se bohužel hodně spletl. Tragikomická figurka se pohybuje v kulisách podivného scénáře a jeho hloupé konání, které má být zřejmě vtipné, není vůbec k smíchu, ale spíše k pláči. Je to souboj autorů s divákem, co všechno se dá ještě vydržet. V tomto případě to ale balancuje už za hranicí vkusu. Nejzajímavější se tak na celém díle jeví alternativní seriál o Majerovi a Štrosovi. ()

Heso 

všechny recenze uživatele

Zeptám se...Byl to opravdu dobrý nápad? Vždyť Doktor Martin, podle kterého Strážmistr Topinka vznikl se moc nepodařil, tak proč se podle toho točilo něco dalšího? Podle mě docela zbytečně a nerozumně vyhozené peníze. Tohle byl takový Doktor Martin o level horší, humor tu byl tak trapný a jednoduchý, až to vtipné nebylo a říkal jsem si, jestli by nebylo lepší si radši dobrou topinku udělat k jídlu, než se na něj koukat v televizi. Tu jedinou hvězdu dávám stejně jako u Doktora Martina za nádherné Valašsko, ty další však už bohužel dát nemůžu a doufám, že Česká televize investuje peníze do lepších seriálů, než byly tyto 2... ()

kritkMd 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál u kterého občas scénář nedává smysl, ale je dobře obsazen i hrán a hlavně nádherná příroda Beskyd. ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Doktora jsem nevidel a tenhle komedialni serial neni tak spatny jak se na prvni pohled zda. Necekejte ale zadny prudky humor ani zapeklite detektivni rozuzlovani. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Je to celé blboučké, ale Mikluš je fajn. Anžto byl mojí oblíbenou postavou v jinak často sterilním doktoru Martinovi, jsem ráda, že vznikl seriál jenom o něm. Ten herec má komediální talent a na komika skvělý ksicht. Směju se, jen co ho vidím. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Pohodový chlapík, navyše skvelý a sympatický herec. Nie vždy je potrebné riešiť vraždy, politiku... atď. Figúrka Topinka nie je blbec, za akého ho považujú, skvelo zapadli do súhry Freimanová, Bartoška, Boková, Marek Geišberg a aj Donutil, hoci tam už v zásade nebol potrebný, ale on nikdy nesklame. ()

kinoholik 

všechny recenze uživatele

když jsem poprvé slyšel, že licenční seriál má mít spin off Stážmistr Topinka, přišlo mně to jako dobrý vtip. Byl to špatný vtip. Proč by nemohla být hlavní postava blbec a policajt k tomu? Jistěže mohla, ale IQ policajta by mělo být nepřímo úměrné počtu gagů. Taky to bylo ve vzácné rovnováze. ()

Reklama

Reklama