Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

rigby 

všechny recenze uživatele

Seriál Doktor Martin nebyl žádný zázrak, ale ještě se na něj dalo dívat. Bylo to nenáročné a vtipné podvečerní odpočívání. Něco obdobného jsem čekal i od Topinky, ale to jsem se bohužel hodně spletl. Tragikomická figurka se pohybuje v kulisách podivného scénáře a jeho hloupé konání, které má být zřejmě vtipné, není vůbec k smíchu, ale spíše k pláči. Je to souboj autorů s divákem, co všechno se dá ještě vydržet. V tomto případě to ale balancuje už za hranicí vkusu. Nejzajímavější se tak na celém díle jeví alternativní seriál o Majerovi a Štrosovi. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Oproti Doktoru Martinovi je Strážmistr Topinky už jen slabý odvar již tak jednoduchého seriálu. Topinka, respektive jeho představitel Robert Mikluš nemá takové charisma, jako Miroslav Donutil, takže se po celou dobu víceméně plácá a působí dost trapně. Jeho přehrávání je jen třešničkou na dortu v jednotlivých epizodách, které mají vesměs velmi stupidní děj, mizerný scénář a dialogy a v podstatě nemají divákovi moc co nabídnout. Snad jen opět tu naši nádhernou českou přírodu, nicméně to je na celý seriál dost málo. 1/10. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komediální krimi jako derivát úspěšného seriálu Doktor Martin posunul žánr hlouběji k absurdní komedii a ikdyž se tu mihnou známé postavy z původního seriálu ( párkrát Donutil, asi jen třikrát Marcinková ) velkou díru do světa neudělal ani jako nenáročná oddechovka. Nakonec největší pozitivní věc, z které mám u tohoto seriálu radost je, že si Robert Mikluš, kterého uznávám od Dukly 61, odbyl svou první filmovou hlavní roli a doufám, že dostal balík peněz. Je to barevné, občas veselé točené v hezkých exteriérech, řekl bych velmi dobře obsazené, ale celkový dojem je rozpačitý. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Pohodový chlapík, navyše skvelý a sympatický herec. Nie vždy je potrebné riešiť vraždy, politiku... atď. Figúrka Topinka nie je blbec, za akého ho považujú, skvelo zapadli do súhry Freimanová, Bartoška, Boková, Marek Geišberg a aj Donutil, hoci tam už v zásade nebol potrebný, ale on nikdy nesklame. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z věcí, kterou jsem neměla v plánu vidět, podruhé už to sice nebude, ale pokud chcete nenáročně a s nadsázkou odreagovat mozek, dá se tento seriál vidět. Vždy jsem přivítala ráda přítomnost doktora Martina, co pronesená věta, to už jen tónem perla. Některé situace mají jemné humorné detaily, některé jsou vyloženě praštěné, nadnesené, ale jedno mají společné, ač je Tomáš Topinka velmi svůj a někdy na zabití, je to v jádru hodný člověk. A to v dnešní přehršli výroby seriálových vražd a další závažné trestné činnosti, není málo. ()

Galerie (597)

Zajímavosti (16)

  • Robert Mikluš (Topinka) nejprve odmítl nabídku na roli v seriálu. Souhlasil až při druhém oslovení. (Duoscop)
  • Na začátku dílu má strážmistrova matka zle spálenou pravou ruku, stále si ji drží a nic s ní nedělá. Když však jde opravit houkačku na autě, bez problému si s ní nasadí brýle a otevře dveře od auta. (Brain)

Reklama

Reklama