Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Strážmistr Topinka a jeho detektivní případy v novém seriálu jako skoro pokračování Doktora Martina mě zaujalo jen tak na půl. V seriálu se sice párkrát objeví některé postavy z prvního seriálu, ale moc jich není a je to jen párkrát. I Protějov se nám trochu mění, Dr. Martin změnil budovu ordinace a nové postavy přibývají nebo dostávají více prostoru. Bohužel není úplně jasné, zda je Tomáš génius, který dříme v policistovi s hodností strážmistra, nebo je to naprostý blbec s pořádnou dávkou štěstí. Tvůrci totiž dovolují, aby těmito polohami procházel střídavě a tak není jasné, jak Topinku přesně vnímat. Hned první případ v podstatě odkazuje na jeho obrovský důvtip a inteligenci, v dalších se ale chová jako naprostý idiot. A protože si myslím, že Topinka nemá být parodií na klasické kriminálky, pak celé jeho vystupování nedává moc smysl, ani seriál, který s oblibou sleduje. Takže jsem se občas pousmál, ale dost často se též tvůrci pohybují na hranici trapnosti. Rozhodně ale oceňuji Roberta Mikluše, který skvěle zahrál a hodně se mi líbila i úvodní znělka. ()

Heso 

všechny recenze uživatele

Zeptám se...Byl to opravdu dobrý nápad? Vždyť Doktor Martin, podle kterého Strážmistr Topinka vznikl se moc nepodařil, tak proč se podle toho točilo něco dalšího? Podle mě docela zbytečně a nerozumně vyhozené peníze. Tohle byl takový Doktor Martin o level horší, humor tu byl tak trapný a jednoduchý, až to vtipné nebylo a říkal jsem si, jestli by nebylo lepší si radši dobrou topinku udělat k jídlu, než se na něj koukat v televizi. Tu jedinou hvězdu dávám stejně jako u Doktora Martina za nádherné Valašsko, ty další však už bohužel dát nemůžu a doufám, že Česká televize investuje peníze do lepších seriálů, než byly tyto 2... ()

Reklama

natalanka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to nádherně vtipný seriál. Milý a hladivý humor kterému vévodí Robert Mikluš. Prostě jsem se do toho humoru doktora Martina a strážmistra Topinky zamilovala. Herci ,kteří se podíleli jsou úžasní :-) Ale Robert Mikluš si tím doufám prorazil cestu k velkým rolím. Jsem ráda, že se na tom seriálu podíleli i ostatní úžasní herci. Vyšla z toho krásná série. A je mi líto, že skončila. Škoda :-) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Budu zřejmě, ve společnosti tolika otevřených hlav s vytříbeným vkusem, výstřední, ale s chutí napíšu, že ne každý československý divák kouká výhradně na netflix nebo HBO, ne každý má stále náladu na drsné severské detektivky, jsou dokonce i diváci, kteří nechtějí snášet drtinou většinu zvratků z novy nebo primy a rádi se večer podívají na něco bez reklam, co příjemně plyne, neruší, je to z hezkého prostředí, dobře obsazeno a je to dokonce i vtipné. Osobně jsem viděla tři- čtyři díly, byly fajn, nic, nad čím bych si odplivla. Roberta Mikluše mám ráda z Brněnského divadla a jako Topinka mě bavil. Komentáře typu, jestli má tohle Jiří Bartoška zapotřebí nejsou nutné. Proč by si pan Bartoška nemohl zahrát v něčem, na co se můžou koukat děti i s rodiči nebo prarodiči? Myslím, že toho chlapa vidí každý rád, takže proč ne? Jenovéfa Boková se dostává do rozpoložení, kdy nepůsobí jako drzý spratek, nýbrž jako šarmantní mladá dáma ( sympatická baba to je) a Marek Geišberg taky neměl chybu. Pěkné tři hvězdičky a pozdrav všem, kteří to vnímají stejně. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Seriál Doktor Martin nebyl žádný zázrak, ale ještě se na něj dalo dívat. Bylo to nenáročné a vtipné podvečerní odpočívání. Něco obdobného jsem čekal i od Topinky, ale to jsem se bohužel hodně spletl. Tragikomická figurka se pohybuje v kulisách podivného scénáře a jeho hloupé konání, které má být zřejmě vtipné, není vůbec k smíchu, ale spíše k pláči. Je to souboj autorů s divákem, co všechno se dá ještě vydržet. V tomto případě to ale balancuje už za hranicí vkusu. Nejzajímavější se tak na celém díle jeví alternativní seriál o Majerovi a Štrosovi. ()

Galerie (597)

Zajímavosti (16)

  • Cestou do Protějova vlak ještě zastavuje ve stanici, aby přistoupila další pasažérka. Když má pak odjíždět, výpravčí mu dává návěst „odjezd“ zeleným terčíkem. Žádný takový terčík se ale v ČR nepoužívá. (Frontier)
  • Natáčelo se v obci Velké Karlovice ve Zlínském kraji. (San Miguel)
  • Na začátku dílu má strážmistrova matka zle spálenou pravou ruku, stále si ji drží a nic s ní nedělá. Když však jde opravit houkačku na autě, bez problému si s ní nasadí brýle a otevře dveře od auta. (Brain)

Reklama

Reklama