Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Statečná dívka osvobodí Opičího krále – boha uvězněného v kameni – na cestě za sedmi posvátnými svitky a záchranou světa. (Netflix)

Recenze (10)

kloubich

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure protože A) hodně připomíná Herkula a Xenu B) další verze opičího krále Komu vadi woke špatné barvy pohlaví tak ať na to radši nekouká, mě je to fuk. Naopak mi přijde že se k tomu  tvurci postavili docela kreativně. Ac se to nezdá serial je (hodně volne) zpracování knihy ze 16.stoleti, Opičí král je v podstatě jednim z prvnich superhrdinů ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní seriál. Je prostě divné sledovat (převážně) bílé herce, jak se prohání v čínské legendě zatímco mizanscénu tvoří dominantně čínská architektura a dokonce (!!!) čínské nápisy na tabulích a vývěsních štítech. Ještě podivnější je unifikace některých asijských rysů, která pohlcuje lokální specifika a vytváří dojem jednotné Asie viděné západní perspektivou. Stejně tak křečovitý je herecký projev thajského rodáka Chai Hansena, který se snaží napodobit rošťácky sympatického Aarona Kwoka, Eddieho Penga a rozverného Stephena Chowa, ale dopadá spíš jako Geng Han ve třetí Chinese Odyssey. Na druhé straně jdou Legends v sympatických šlépějích seriálů jako Herkules či Xena. Tedy záměrně nadsazených a uvědomělých her s mýty, které se neberou vážně a vypadají jako něco z Disney Channelu. Právě ty ironizující postupy dělají seriál docela zábavnou rodinnou podívanou, jejíž ambice nemíří výš, než k uspokojení nostalgie australského a novozélandského diváka. Tam se totiž dlouhé roky vysílala japonská verze opičího krále pod názvem Monkey. Vlastně je to tak blbé, až je to zábava. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama