Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Statečná dívka osvobodí Opičího krále – boha uvězněného v kameni – na cestě za sedmi posvátnými svitky a záchranou světa. (Netflix)

Recenze (10)

dennykr 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní seriál. Je prostě divné sledovat (převážně) bílé herce, jak se prohání v čínské legendě zatímco mizanscénu tvoří dominantně čínská architektura a dokonce (!!!) čínské nápisy na tabulích a vývěsních štítech. Ještě podivnější je unifikace některých asijských rysů, která pohlcuje lokální specifika a vytváří dojem jednotné Asie viděné západní perspektivou. Stejně tak křečovitý je herecký projev thajského rodáka Chai Hansena, který se snaží napodobit rošťácky sympatického Aarona Kwoka, Eddieho Penga a rozverného Stephena Chowa, ale dopadá spíš jako Geng Han ve třetí Chinese Odyssey. Na druhé straně jdou Legends v sympatických šlépějích seriálů jako Herkules či Xena. Tedy záměrně nadsazených a uvědomělých her s mýty, které se neberou vážně a vypadají jako něco z Disney Channelu. Právě ty ironizující postupy dělají seriál docela zábavnou rodinnou podívanou, jejíž ambice nemíří výš, než k uspokojení nostalgie australského a novozélandského diváka. Tam se totiž dlouhé roky vysílala japonská verze opičího krále pod názvem Monkey. Vlastně je to tak blbé, až je to zábava. ()

kloubich

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure protože A) hodně připomíná Herkula a Xenu B) další verze opičího krále Komu vadi woke špatné barvy pohlaví tak ať na to radši nekouká, mě je to fuk. Naopak mi přijde že se k tomu  tvurci postavili docela kreativně. Ac se to nezdá serial je (hodně volne) zpracování knihy ze 16.stoleti, Opičí král je v podstatě jednim z prvnich superhrdinů ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama