Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Robert Kirkman, tvůrce komiksové knihy The Walking Dead, se rozhodl, že v tomto dokumentárním seriálu podnikne hloubkovou sondu do příběhů, událostí a osobností, které změnily celý svět komiksových publikací. V tomto duchu vede rozhovory s ikonami, jako jsou Stan Lee, Patty Jenkins, Lynda Carter, Kevin Smith, Famke Janssen, J.K. Simmons, Michelle Rodriguez, Todd McFarlane a mnoho dalších. (AMC Czech)

(více)

Recenze (3)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen dva díly vysílané na ČT art, nicméně nevidím důvod, proč to nehodnotit. Podobně jako hororová série Eliho Rotha a sci-fi s Cameronem, je i tahle komiksová zpracována naprosto perfektně. Je sice pravda, že z dílu věnovaném Marvelu jsem se zas až tak moc nového nedozvěděl, ale spor o Supermana je tady rozebrán hodně do hloubky, divím se, že ho ještě nikdo nezfilmoval. Vynikající série, pro fanoušky komiksu povinnost, pro ostatní nutnost! ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o komiksech jsem viděl už hodně. Secret History of Comics sice svým názvem slibuje, že se dozvíme nějaké velké tajemství, ale většinou jsou to - alespoň pro fanoušky - celkem známé informace: ať už jde o podraz na Jacku Kirbym, o soudní přenice autorů Supermana nebo o soukromé libůstky tvůrce Wonder Woman, Williama Marstona (o něm ostatně nedávno vznikl i film Professor Marston and the Wonder Woman). Vlastně jsem si znalosti doplnil jen ve dvou posledních dílech věnovaných Milestone Comics a Image. Pro běžného, nezasvěceného diváka ale funguje celá série skvěle a sympatické je, že tu slovo dostanou všichni: spousta tvůrců, filmaři, teoretici a historici, i fandové (zejména z řad celebrit). ()

Reklama

Reklama