Reklama

Reklama

Modlitba

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh dvaadvacetiletého Thomase, který se přijíždí se svou závislostí na heroinu poprat do katolického rehabilitačního centra ve francouzských Alpách, je studií (ne)dobrovolné řehole a  proměny prchlivého adolescenta ve svébytnou duchovní bytost. Největšími přednostmi filmu jsou neokázalá, precizní režie, odvaha vyprávět příběh v bolestivém detailu a brilantní casting. Kahnův film je pokornou charakterovou studií i formálně čistou, tichou oslavou lidského soucitu a odhodlanosti – nenápadný, ale pronikavý a nesentimentální snímek o víře, možnostech nápravy, různých podobách závislosti a obtížné volbě mezi láskou k člověku a láskou k Bohu. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Mdlý film, ktorý ma veru neohúril. Bajon ako rebel stojí za zmienku a taktiež krásne Alpy a celkovo pohodový zapadákov. Príbeh je slabý a nedokáže strhnúť. Autori scénami s fackujúcou sestričkou či živočíšnym sexom len potvrdili, že plochosť s akou pracovali s postavami bola trestuhodná. Potenciálne vyústenie deja do toho, že by sa stal Thomas kňazom by bolo pre mňa málo uveriteľné. Záver ako najsladší americký happyend je tiež nič moc. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva príbeh z liečebni mladých narkomanov a alkoholikov. Námet by aj zaujal, ale to nelogické prevedenie priam kopalo do zadku. Na jednej strane, keď sa niekto vytratil, išli sa posrať, ale keď sa v horách zaostalý Thomas zraní, vykašlú sa na neho, keby aj zmrzol. Jeden spácha samovraždu, žiadne vysvetlenie. Možno chvíľka vyznaní pritiahla pozornosť. Ale hneď dobrotivá starenka, rehoľná sestra vráža poriadne zauchá zurvalcovi Thomasovi, až sa z toho poserie. Iba záver, ako tak osvetlil tento chorál plytkého sentimentu. Málo na to, aby to výraznejšie nadchlo. Táto téma je známa pod iným, oveľa vyšším levelom. ()

Reklama

horovska 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma s krásnou atmosférou a přirozenými a uvěřitelnými hereckými výkony mne nakonec zklamalo svoji nedotažeností. Otevírá se zde celá škála témat k zamyšlení - vymývání mozků, přijetí Boha či pochybnosti o vlastní víře, slabosti, berličky a síla vzájemnosti - čekala jsem větší otevření, ale příběh se uzavřel ve jménu Syna a Ducha svatého, amen!. Škoda. ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2018, Film 10: Nějak nechápu, jak je možný, že se rozumně vychovaná, vysokoškolsky vzdělaná holka vyspí s feťákem, kterýho viděla dvakrát v životě. Jinak musím pochválit za nenásilnost, a za nevymezování. Chceš fetovat? Fajn fetuj. Chceš se vyléčit? Fajn, pomůžeme ti. Relaps? Nevadí, jedem znova. Chceš věřit v boha? Fajn. Nechceš? Taky fajn (maximálně dostaneš pár facek od jedné starožitné jeptišky). Thomas je jinak celkem sympatickej kluk, za což vděčí především svému představiteli, který tu existencionální úzkost trefil přímo špicově. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně čistý film o síle modlitby, ať už je na tom člověk v danou chvíli s vírou všelijak. Přesvědčivý výkon Anthony Bajona je skvělým hnacím motorem děje. Uvěřitelné, civilní, pravdivé, včetně téměř zázraku v horách. Jen to rozhodnutí stát se knězem bylo pro mě trochu hr, ale budiž, mohlo by být. Zadařilo se zvládnout proměnu tvrdošíjného rebela v člověka víry, aniž by to tahalo za vlasy, což je dost umění. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. února 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama