Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství? (Falcon)

(více)

Recenze (433)

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Nemal som od filmu nejaké extra veľké očakávania, no aj tak tam vidím premrhaný potenciál. I keď je to primárne rodinná psycho dráma, s prvkami nadprirodzena, kde to stojí a padá s ústrednou hereckou dvojicou. Som rád, že sa u bratov niečo takéto natočilo. Kľudne vítam ďalšie pokusy. Aj u nás by sa mohlo niečo realizovať. Síce máme zombie film, (Socialistický zombie mord) found footage ducharinu (Zlo) a Banskobystrickú kokotinu (Attonitas) ale chcelo by to viac .. ....Ghoul sa mi nejak viac páčil. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Eliška nám zázračně stačila během několika dnů zcvoknout a jak to i vypadá opět se vyléčit. Není čemu se divit, že jí hráblo - manžel death /proč to nevíme/, pojistka v čudu, skoro barák na dluh, přitom to nevypadalo, že by se sama zapojila do nějakého pracovního procesu, stěhování z města na vesnici do pěkný bořenky, kterou si za těch pár dnů nestačila ani základně uklidit, voda neteče, ale na náměstí jsem jí v úterý a ani ve čtvrtek neviděl, úlisák vesničan, k tomu cvaklá babka. To pak člověk musí slyšet hlasy a zatloukat okna. Zápory: dlouhé, sestříhat a o nic by člověk nepřišel; i přes délku spousta utajených věcí, všechno na domýšlení. Klady: Daniela Kolářová. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Nápad si přirozeně zaslouží pochvalu už pro koncepci, že by pro jednou bylo možné strašit světlem a nikoli tmou, ale výsledek mne zklamal. Na horror je snímek málo strašidelný, na psychologický thriller nedostatečně dramatický, a tak nejděsivější ze všeho zůstávají parodické figurky obývající český venkov - a to nemyslím geniální D. Kolářovou. ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Eeee...nevím. Když budu pragmatická, je to film o jedné potrhlé ženštině. Tam není o čem jiném vyprávět. Člověk se nediví, že si její polovička radši vybrala cestu na jiný svět. Ale pokud budu trochu umělecké a empatické povahy, uvidím moc hezky ztvárněný příběh, plný podobenství. Nejdřív je tady Mrázová, která zosobňuje všechno to "zlo" v Elišce. Možná tím, jak se snaží dcerku chránit před ní, tak jí v podstatě chrání sama před sebou. Ale potom už Mrázová není - a Eliška se sama stává hrozbou pro dítě. Podobenstvím může být i vedro, nedostatek vody, umývání hlínou a vše, co způsobuje vyprahlost v duši a pohání příběh, abychom se dozvěděli, co se vlastně v té rodině stalo... Ale ať už nad tím přemýšlím jak chci, je to průměr. A žádný horror. A ten konec jako kdyby jim právě došel rozpočet a museli to utnout. Takže za mě za tři. :-) ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce celkem pěkně zvládnutý film, kterému ale chybí jakákoli atmosféra, napětí a v podstatě i zápletka. Prvním kamenem úrazu je nemožnost vžít se do postav...labilní neurotička a její obdrzlý fakan prostě nejsou osobnosti, kterým by člověk buhvíjak přál přežití, natož nějaký happyend. Jednání postav je navíc mnohdy úplně iracionální a postavené na hlavu bez náležitého vysvětlení. Konec je pak naprostý debakl...vyřešit závěr nějak líp, zasloužilo by si to možná aj tři hvězdy. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Pěkný pěkný. Hlavně se mi líbilo to prostředí a ty krásné záběry na pole s obilím na které tak praří sluníčko. Dana Kolářová se mi na "polednici" hodila...s těma dlouhejma vlasama....hůůh. Jinak koncert Aňi Geislerové, která zahrála svou roli velmi dobře. 4x*. Klidně by se podto mohl podepsat nějaký známý režisér. Jen tak dál. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem lecos, ale smíšený pocity mi ani nedokážou říct, co jsem dostal a co ne. Celkově příběh jakoby měl snahu se držet tématu, idkyž po svým, ale nakonec se člověk tak nějak ztratí, protože to přejde do takovýho celkem chaotickýho stavu. Asi bych byl spíš pro klasický vyjádření. Za mě teda 2* a NEDOPORUČUJU ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Rádobyhoror....spíš takový pokus o cosi zajímavého.....Kolářová je spíš trapná, zatímco ostatní herci hrají dobře, ale příběh je jaksi mdlý a pomalý. Moc se toho neřekne, ale když už, tak do dává hlavu a patu. Atmosféra hustá, to jo...ale někdy spíše nechtěně k smíchu. A nejhorší je konec, tak jaksi ani nebyl...bez pointy. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Matka, která se snaží před dcerou utajit otcovu smrt, přičemž se přestěhuje do místa, odkud otec pochází a kde je pohřben, patří do blázince! Konec jsem nepochopil, ale jinak se mi to líbilo. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Řekl bych dost podhodnocený film. Výborně zahrané dvě hlavní role, hlavně Karolína Lipowská velmi překvapila, vynikající výkon. Že Anna Geislerová umí, to se ví. Dvě vynikající tahounky filmu. S těmi ostatními už to bylo horší. A konec, jaký jsem ho očekával, že by mohl být. Výborný. Jen slabší herecké výkony ostatních herců spolu s pár nelogičnostmi ubírají hvězdu. Ale stejně výborný, velmi doporučuji. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Netradičný český zástupca na poli tohto žánru, miestami to má slušnú atmosféru, len chýba tomu patričné finále. Aňa opäť skvelá. ()

tybro 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený, pár napínavých částí atmosféru jakoby načnou, ale pak zmizí neznámo kam. Ty předsudky to sráží ještě níž, takže jen dvě lebky. :) ()

Sebule 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Z relativně dobrého námětu se stal film, který sice má dokonalou hudbu, pěkně to vypadá, ale co se týče příběhu, tak nic. Celou dobu se nic moc neděje, hororová atmosféra moc není a tak sledujeme změnu chování Geislerové, které vlastně není vůbec odůvodněné. Hodnocení: 4,5/10 ()

machmej 

všechny recenze uživatele

Film nelze v žádném případě nazvat hororem. Název Polednice je celkem zavádějící, protože inspirace Erbenovou verzí je více než vzdálená. Jde hlavně velmi povedené psychologické drama s několika vcelku povedenými lekačkami. Co musím vyzdvihnout je hudba, ze které mi párkrát naskočila husí kůže. Závěr je spíše zklamání a až přehnaně urychlený, že si řeknete, že blbější konec snad nemohl být. Přesto jsem odcházel nadšený, že i Češi dokáží natočit silně atmosferický film. PS: Několika sekundový záběr na smyšlené "monstrum polednice" stojí opravdu za to!!!! ()

Homicidum 

všechny recenze uživatele

Dej sem dítě! Krásně ukázáno, jak málo stačí k tomu, aby člověku pomaličku hráblo. Tři lekací scény se tam docela povedly. Bylo to takové minimalistické, díky skvěle vybraných lokací malebně estetické (vrátil jsem se částečně do dětství), ale při tom i docela morbidní. Jediné co mě na konci mrzelo, byl ten happy end. ()

gurmet 

všechny recenze uživatele

Holy shit. Tento opus má na svědomí 26 letý elév? Pro mě jde o nejlepší žánrovku za posledních minimálně 5 let, a to ve světové konkurenci. Sádku, budu tě sledovat. ()

ANATHREIUS 

všechny recenze uživatele

Většinou se snažím na českým filmech (hlavně pokud jde o hororvý žánr) hledat co nejvíce pozitiva. Ale tohle prostě ve mě nevyvolávalo pocit hrůzy, strachu..... Přitom začátek vypadal celkem slibně a těšil jsem se na opravdu dobrý zážitek, ale film absolutně nezačal nijak gradovat a vše prakticky prozradil trailer. Bylo to jako když se všichni kolem filmu báli jít až na hranice na svých a žánrových možností a zůstali pouze na 50%. Chtěl jsem dát 3 hvězdy protože shana tam byla cítit a místama to vůbec nebylo zlé, ale žávěr filmu tomu dal hřebíček do rakve proto pouze 2. ()

Adelka123 

všechny recenze uživatele

Jedná se o horor, ne že ne :-) Párkrát mě to dost vylekalo... Jen je škoda, že se scénárista neinspiroval panem Erbenem více... ()

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama