Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eliška s malou dcerkou se po mnoha letech vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou, ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí. Podaří se Elišce zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem dřív, než ji zcela ovládne stín Polednice a nebo vlastní šílenství? (Falcon)

(více)

Recenze (433)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Nejsem vyloženě "hororový" divák, mám ráda spíše napínavá dramata, detektivky a thrillery. Takže v tomhle směru rozhodně zklamaná nejsem. Užívala jsem si atmosféru a výborné herecké výkony Aničky a Daniely. V roli Anetky bych si asi dokázala představit i někoho jiného. Prostředí domu, sousedů či vizí se určitě dalo ještě více "ztajemnit", ale na komorní příběh docela slušné. Škoda té rychlé proměny Elišky, jak už tady někteří psali. Asi by to chtělo ještě trochu času navíc. U mě slušných 70%. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné budování příběhu v hutné atmosféře s mrazivými i lekacími momenty s výbornými herci a slušnými maskami. Vše šlape jak má atmosféra houstne až do konce, který mě natolik nasral, že jsem byl nucen shodit hodnocení o 2*. Proč? Protože udělat z velmi slušně rozjetého hororu na konci pouze rodinné drama s obehraným laciným koncem, který celému filmu sebral tu dramatičnost a udělal z klasické Erbenovky jen ubrečenou rodinnou roztržku. Navíc psychologický přerod hlavní hrdinky byl tak odfláknutý a tím pádem jen dost těžko uvěřitelný. Jinak velmi oceňuji na české poměry velmi dobrou režii Jirky Sádka a už teď se těším na jeho další, doufám že hororový, počin. ()

filmoid 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nebývale fungující psycho, bezvadná práce s atmosférou dekadentního malovenkova plného oprýskanin a zatuchlin, skvěle evokativní deprese vražedných veder a chytrá variace na erbenovskou látku. Příběh je uvěřitelný, herecké výkony až trierovsky přesné a autentické! ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Ráda bych se přidala k záplavě stejných komentářů - scénář bídný (když se hodí do záběru scéna, která nemá vůbec žádné opodstatnění, považuji ji za naprostou vatu a umělé natahování děje, stejně jako opět jsem trpěla tím: proč tam proboha jezdila, proč proboha umřel její manžel, jak to, že není tohle, a jak to, že není tamhleto? - to je trochu moc otázek na jednu starou dobrou Polednici. Závěr to celé absolutně zazdil. Já myslím, že není vždycky nutné se vlichotit divákům a pomoci si takovou berlí. Někdy je třeba točit s trochou odvahy. Tady zjevně scházela. Výborná práce s prostředím, atmosféra hodně dobrá a práce pana kameramana to možná celé zachránila. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Širé lány polí, které místním pilným zemědělcům pošlapává půlka kástu dotváří tu správnou slunce seno náladu. Asi desetkrát jsem se přistihl, že čekám na tlustýho Josefa ve svým jezédáckým Áru, jak to prosviští kolem Aničky a aspoň jí přejede nohu, protože na rovinu, asi by to patřilo k hájlajtům celýho filmu, kterej je naprosto o ničem. Absence jakékoliv atmosféry doplněná o Miloše z Ulice vás mlátí do očí, jako hluchej do vrat. Nepomáhá ani výborná Kolářová. Tady totiž nepomůže ani svěcená. 25% P.s.: U lavice dítě stálo, z plna hrdla křičelo : "strč si tu debilní pohádku už do prdele ! " P.p.s.: Erben se po tomhle spektáklu v hrobě neotáčí, rotuje jako atomová vrtule. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* pokud Vám nevadí, že se postavy ve filmech chovají hloupě a nelogicky - tak by se Vám Polednice mohla líbit, protože dokázala navodit slušnou tajemnou atmosféru. Pro mě to však bylo jediné, za co stojí. Výše zmíněná "negativa" mě jen parádně drásali nervy - ale co - je to přece horor a to má asi být :-) Známý příběh z Kytice se snaží natáhnout do hodiny a půl, což bylo pro mě neúnosné a unavující, hlavně když se scény a události opakují. Možná by si zasloužila 2 hvězdy, ale takové zklamání jsem nečekal. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je třeba ocenit snahu udělat věci jinak,i přesto,že to opět vyšlo tak napůl.Vizuálně povedené s tendencí budouvat atmosféru (což se střídavě daří).Bohužel v mých očích jsem to většinu filmu nevěřil jindy spolehlivé Aňe Geislerové,která to právé předvedla až na úplném konci.Kdo kažodpádně čeká horor bude zklamaný,protože tohle je mnohem víc psychodrama,které navíc není pro každého...60% ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi nudný a nudně natočený film, který nemá s hororem nic společnýho. Dlouho jsem se takhle nenudil. Tu jednu hvězdičku dávám opravdu jen z milosti a že Erbena mám docela rád. Nuda 10 % ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Popravde jsem cekal neco mnohem vic. A Erben se musi pekne otacet v hrobe, protoze to, ze prubeh se absolutne neslucuje s polednici to jsem bral, ale ten aburdni konec? To me rozsekalo. Celou dobu cekate v napeti, a s nejakou uvahou jak film skonci a nakonec vas to zklame, ze byste nejradeji zadali o penize za kino zpet. 18% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nejedná se sice o čistokrevný horor jako Ghoul, ale přesto zde děsivost i cokoliv jiného působí mnohem lépe, i když se dají ,,lekačky" většinou předpovídat. Technická stránka je na hodně vysoké úrovni, a tak jednotlivé momenty působí díky zvuku, hudbě a kameře opravdu dobře. Prostředí velice prospívá doslova hmatatelné teplo a atmosféru nijak neruší zábavná odskočení, která dotvářejí okolí zapomenuté vesnice. Vztah matky a dcery je pečlivě budovaný a gradovaný, o to víc zamrzí finále vyznívající do naprostého prázdna. 3,5* (Třebíč, kino Pasáž) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Koukám jak blázen. Touhle že je český film? A k tomu všemu horor? Bylo to naprosto skvělý! Jako ano, jsou zde věci, které mi vadili, ale jinak to bylo skvělý! Celej film jsem se udržoval napětí, lekačky byly skvělé, nemám tomu moc co vytknout. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Polednice byla tak hororová, jako já jsem režisér tohohle filmu! :-D Někdo mě bude muset vysvětlit o čem ten snímek měl vlastně pojednávat. 20% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Hutná atmosféra,pár herců,který v rámci možností podávaj solidní výkony,a stopáž,která je tak akorát.Jenže dějově je to okousaný,žádná zvraty,možná to chtělo přitlačit na pilku.Škoda,potenciál by byl.50%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Budu hodně mírná s hodnocením a přivřu oko nad tím, že je tento psychologický horor z české dílny. Trailer působil hororově, ale něco mi říkalo, že tak jednoduché to nebude. A už jen kvůli tomu, že ve mně evokoval nedávného Babadooka, rozhodla jsem se jít do kina. No, řemeslně to žádná tragédie nebyla. Obraz, zvuk, výprava i herci ušli. Na české poměry se to zdálo jako slušný začátek. Sem tam zazněl i vítaný typicky český humor, který občas sice malinko tlačil na pilu, co se množství týče, ale dal se v ten daný moment unést. Horší to bylo s ohulenými sto decibelovými lekačkami, které působily jako pěst na oko. Ale ty bych ještě prominula, nebylo jich tam mnoho. Škoda pak bylo hlavně nevygradovaného a příliš odbytého finále, které bych uvítala o stupeň víc zdramatizované. Každopádně se mi líbil zobrazený vztah matka-dcera a jak říkám, na českou produkci to bylo velice ucházející. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Změnit pointu a čekat, že vás diváci vezmou na milost, protože přeci Erbena všichni znají a máme fakt dobrýho kameramana a Aňu, je u tvůrců, kteří chtějí točit psychologické drama dost na pováženou. Generace odfláknutých čtenářských deníků, ale nakoukaných moderních hororů v krystalické podobě. Kde nic není, ani Polednice nemůže brát. ()

Stallone odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jako se zvonilo "poledne" aby sedláci a další šli na oběd, tak i "klekání" znamenalo šup domů, kleknout a pomodlit,někdy i najíst,bylo-li co, a už nevycházet z domu.A právě neposedné děti se strašily Klekánicí. Veřejné osvětlení,elektřina ani baterky tenkrát ještě nebyly a kdo by potom děti hledal. Polednice je mnohem starší než Klekánice. Pověsti o ní šířili už staří Slované. Většina zdrojů píše, že jen strašila a neublížila.Mnohem zajimavejsi je ale, jako u vetsiny strasidel, jejich pravy duvod existence. Jako expert na žánr horor jsem se těšil, zda se i u nás dokáže natočit v tomto žánru něco solidního. Nedočkal jsem se. Příběh je nezajímavý, nudný, bez atmosféry a strachu. Pro mě absolutně nepochopitelné. Jsem člověk bez filmového vzdělání, rád bych do budoucna natočil nějaký film v žánru horor, který bude opakem Polednice. Moderní, svižný a bude fungovat! Aňa Geislerová hrála dobře. U lavice dítě stálo, z plna hrdla křičelo: ODPááD. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V hlavičce stojí Horor/Drama/Mysteriózní/Psychologický, což mě ve výsledku navnadilo. V průběhu se ale člověk nesetká ani s jednou z těchto kategorií a sleduje jenom prázdný příběh o jedné holce s dítětem, která se odstěhuje na venkov. Konec. Aspoň to bylo příjemně krátké, protože kdyby ne, šel bych s hodnocením ještě níž. 50% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako zahrané je to dobře, i co se týká malé Karolínky, a celkově se mi líbilo prostředí, postavy a hudba. Jen to čerpalo ze známého díla, takže originalita nula, a ke všemu to moc nevyčerpalo. Děj se odehrává jak kdyby až po původním příběhu a nakonec se tady nic nestane. Já jsem strašpytel, takže mě děsilo i těch pár velice slabých momentů, ale hororofily to nenadchne. Češi už by to neměli zkoušet. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne nevyrovnany film, ktery si buduje celkem solidni atmosferu, aby ji nekolikrat nechtene rozplynul nekde v obili a zacal zase od znovu. Dejove dost ploche, postavy zajimave a celkove ztvarneni, vcetne hezke kamery se mi libilo. Kolarova vyborna, ac ji nemam moc rad, tak tady je ozdobou celeho filmu. Skoda nevyuziteho potencialu, ale zanrove i zpracovanim alespon trochu jiny film... ()

fars 

všechny recenze uživatele

Slusne natocena nuda. Ne opravdu, remeslne povedene, jenze je celkem na hovno, ze se ve filmu temer nic nestane... ()

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama