Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předchůdce populárního westernu Butch Cassidy a Sundance Kid vypráví příběh o dvou nejsympatičtějších mužích divokého západu postavených mimo zákon a o období, kdy se setkali a začali tvořit nerozlučnou dvojici. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,136,913Tržby Celosvetovo $-║ Na prekvapenie sa to celkom dalo zniesť. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar, který rozhodně dojíždí na hlavní herecké duo, které dvojici Newman a Redford nesahá ani pod kotníky. Velká škoda, že se nesehnali kvalitnější herci a poutavější hlavní dějová linka... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nový pokus o reinkarnaci filmové slávy legendárního dua pistolníků je prospěšný především v jedné věci - názorně a zjevně divákům ukazuje, jak velký a jedinečný byl původní film Butch Cassidy a Sundance Kid a jak nedostižní byli oba jeho charismatičtí herečtí představitelé - Paul Newman a Robert Redford. William Katt a Tom Berenger jim totiž nesahají ani po kolena... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mňa sa nemusíš báť.“ – „Tiež si si to všimol?“ Ako sa spoznali? Ako prepadli svoj prvý vlak? Kde preboha prišli k otrasným prezývkam a kde až pramení ich strach z vody? Nuž, nápad nakrútiť prequel k pravdepodobne jednému zo sto najlepších filmov kinematografie (bez nároku na žáner, rok, krajinu atď.) je rovnako dobrý ako zlý. Určitú poetickú atmosféru tomuto trúfalo zúfalému pokusu uprieť nemožno (minimálne William Katt alias Tommy Ross z CARRIE sa na Roberta Redforda diabolsky podobá, ale postráda jeho charizmu a zmysel pre humor), ale výsledok uspokojí skôr tých divákov, ktorým k westernovému šťastiu stačí tucet koní a zopár mlčanlivých chlapov v klobúkoch s mokvajúcimi ranami. Ten nápad je každopádne oveľa bizarnejší a horší, než samotný film. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně jako klasický prequely o dětských letech a mládí oblíbených hlavních hrdinů. Trochu akčnější, trochu humornější, trochu dětinštější a trochu míň dospělý. Dalo by se to přirovnat třeba k nějaké trochu míň zábavné epizodě Brisco County Juniora. Herci byli už původně obsazení proto, že byli podobní Redfordovi a Newmanovi, aby to vypadalo autentičtěji. Jenže se to celkově nijak moc nepovedlo. Je to takový nedovařený, občas to člověka chytne a zabaví, ale většinou se tam nic moc neděje. Navíc dějový nedotaženosti ve vztahu k filmu s Redfordem a Newmanem to absolutně stahují na dno k ostatním rejžařským filmům (a není to od režisér, ale od rejžovat). Posledních třicet minut se sice snaží ukázat, že se něco děje, ale to tu první nudnou hodinu a půl prostě nezakryje. Nebýt staršího snímku, dávno by na tento film všichni zapomněli. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Deset let po premiéře legendární westernové tragikomedie "Butch Cassidy a Sundance Kid" se rozhodl režisér Richard Lester vrátit na začátek a zobrazit začátek kariéry těchto dvou mužů. A v žádné případě nemohu říci, že by se jednalo o špatný film. Ovšem začátek je slabý a nevýrazný. Až jsem se divil, že tohle vůbec natočil Lester, autor nejakčnější verze "Tří mušketýrů". Až v druhé půli nabývá film obrátek, nemá chybu přepadení banky s pytlíkem od popcornu a záverečné přepadení vlaku je jedna velká zábavná akce. William Katt a Tom Berenger sice nedosáhli Newmanovsko - Redfordovského šarmu, ale také nebyli k zahození. Z vedlejších rolí zde má celkem zajímavou roli Brian Dennehy, škoda že nemá moc prostoru. "Butch a Sundance: Začátky" jsou dobrý a zábavný western, s originálem sice nesrovnatelný, ale alespoň že takhle. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Lehkovážně pojaté vyprávění o slavné dvojici psanců z divokého západu. Ačkoliv je to detailnější, co se týče reálných osudů Butche a Sundance, než byla známější filmová verze s Newmanem a Redfordem, tak je výsledek spíše o ničem. Těžko říct, jestli jsou na vině oba hlavní představitelé, kteří nepředvedli zrovna nic oslnivého nebo samotný příběh, který si z dané doby spíš utahoval než aby ji vykreslil v temnějších, tedy přirozenějších barvách .. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Film je jen sledem nanicovatých nezáživných příběhů, herci jsou sice vybráni, aby se podobali svým předchůdcům z legendárního Butch Cassidy a Sundance Kid, ale evidentně postrádají jejich charisma i talent. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší. Musím říct, že to bylo docela sympatické, na rozdíl od původního filmu ale jen tak na jedno podívání. Hlavní hrdinové byli trochu podobní Newmanovi a Redfordovi a snažili se vystupovat jako oni. Akorát scénárista zapomněl, že svá skutečná jména řešili už v původním filmu, tedy až na konci své kariéry, a také, že Sundance tam byl levák. Tady jsme viděli, že začínal jako pravák. Musel to být opravdu excelentní střelec. Ale jak říkám, bylo to vtipné. Vyloupení vlaku na závěr bylo velmi povedené. Asi by to dopadlo lépe, kdyby to byl film stojící zcela samostatně, kdyby nebylo nutno ho srovnávat s tím dokonalým filmem z roku 1969. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Filmu môžeme dodať výchovnú hodnotu premostením na podobenstvo O nepoctivom správcovi z Evanjelia: Je obdivuhodné, čo všetko dokážu ľudia vymyslieť a uskutočniť pre získanie pominuteľného bohatstva. Iste, samotná krádež, či lúpež sú zlé veci. My si tu chceme všimnúť vynaliezavosť a nasadenie s akým synovia sveta myslia na svoju budúcnosť. O čo viac by sa mali synovia Svetla usilovať konať dobro, aby tak pomáhali sebe, aj ostatným ľuďom získať oveľa väčší poklad - večné šťastie - nebo! ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ponajprv musim povedat, ze pod pojmom western si predstavujem viac, nez stado koni a tucet drsnych chlapov v klobukoch. Minimalne chcem dejovu liniu, par prestreliek a logicku nadvaznost. Zacinal tu vtedy este mlady sympaticky Peter Weller /Nahy Obed, Sunset Grill 1993/. Bohuzial, tento film ich ma len take ... take ... mdle a rozpacite. 30 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jakoby autoři už dopředu počítali s tím, že legendárnímu filmu z roku 1969 s Robertem Redfordem a Paulem Newmanem v hlavních rolích se mohou jen velmi těžko vyrovnat. A tak se rozhodli pro jinou cestu. Vede sice do určité míry ve stopách původního snímku, ale zároveň daleko zřetelněji uhýbá do odlehčených, osvobozujících končin parodie a bezstarostné nadsázky, které nabízejí bezpočet možností, jak obstát v každé situaci a neztratit přitom tvář. A tak vznikl po všech stránkách pozitivní, svěží snímek nezatížený nostalgií, který po svém vzdal poctu dvěma pozoruhodným chlápkům: Psancům, kterým sice nepatřil celý svět, ale měli k dispozici širé pláně Divokého západu, žili pro pocit svobody - rychle a naplno … a měli to štěstí, že potkali jeden druhého. Pokud nebudete paličatě trvat na poměřování obou filmů, budete se docela dobře bavit … Slabší 4* ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Dost dobré, problém je v tom že původní film je mnohem lepší. William Katt a Tom Berenger jsou dobří, ale s Newmanem a Redfordem se nemohou měřit. Což platí i o scénáři, režii, hudbě atd. Přesto se film docela povedl, takže 3,5*. ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Beru tohle jako předkrm k Redfordovi a Newmanovi. Rozhodně bych nedával výraznější herce, myslím, že by se to začalo míchat a to by byla škoda. Z tohoto pohledu je to celkem sympatický snímek. Je tam humor, který je mi více než blízký. Není to samozřejmě taková kvalita jako v podání již zmíněných pánů herců, na druhou stranu jde o úplně něco jiného. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Butch Casidy a Sundance Kid s Newmanen a Redfordem je o dost lepší, ale nechybí tady sranda a film je dobře natočenej. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Na slavnější western to nema ani omylem. Je to spiš pokus navázat na úspěšný film, s jinými herci, který se ale bohužel moc nepovedl. Dívat se sice na to dá, ale nic světového v tom člověk hledat nemůže. Určitě se zde najde zajímavá scéna, či hláška ale v porovnání se slavnějším Butchem a Sundencem to u mě moc nezabodovalo. ()

Reklama

Reklama