Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

golfista 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování slavného románu rozdělené do dvou stominutových dílů, které na sebe dějově i kvalitativně navazují. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych jen opakoval to, co bylo napsáno v případě dílu prvního – brilantní a vtipná dobrodružná podívaná, tentokrát o něco smutnější a tragičtější, přesto neméně kouzelná. Společně s dílem prvním tvoří celek, který svou kvalitou boří hranice času a zůstává takřka nedostižnou metou na poli historického dobrodružného velkofilmu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpracování mušketýrů. Má to spád, vtip, skvělou akrobatickou akci, ňadra Raquel Welchové, Michaela Yorka a kinga Charltona Hestona. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného příběhu (zpracovaného do podoby dvojfilmu) až do hořkého finále... "Jsem ztracena, musím zemřít..." dí krutá mylady pod mečem kata z Lille ve svém tragickém posledním výstupu této filmově velmi zdařilé (byť s větším důrazem na akci a tím pádem nutným větším odstupem v ději a postavách od románové předlohy) a nestárnoucí filmové adaptace nestárnoucího historického románu... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ještě ujetější než první díl, občas skoro jako by štáb byl při vymýšlení dalších dobrodružství pod parou. Dodneška padám smíchy pod stůl při scéně, kdy d'Artatgnan prchá před gardisty a schová se v té kádi s vodou. Pak velitel gardistů vztekle vykopne uzávěr... :)) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

...a ten druhý ji parádně zakončil. Je to zábavné, osudové a za mě nejlepší zpracování Dumasova díla. Druhý díl je ještě lepší a pro mě se jedná o jeden z nejmilovanějších snímků mého mládí. 100% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jen málo kdy se vidí aby se nastavená laťka z prvního dějství přenesla i do dalšího, Lesterovi a jeho bandě se to podařilo, opět zdařilý mix akce, dobrodružství, humoru a krásných žen. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zábavné, dobrodružné, nenásilně podbízivé, skvělé. Divím se lehkosti, s jakou Lester ukočíroval i druhý díl. Moje nejoblíbenější adaptace. Taková snídaně v La Rochelle nemá absolutně žádnou chybu a nedivil bych se, kdyby Planchett propotil spoďáry takovým způsobem, až by se zdálo, že se pochcal:) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Snad už ne tak brilantně uvolněné a našlapané jako první část, ale stále výborná zábava. Lepší adaptace Dumasových románů neexistuje (a to jsem v jedné i pobíhal po place). ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

O něco svižnější než první díl, mám ale jeden logistický problém: pokud se nemýlím, na konci postava Ch. Lee zemře, ačkoli se objevuje i v Mušketýrech po dvaceti letech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí presne to isté, čo v kometári k prvému dielu. Ja som tieto dve časti vždy považoval v skutočnosti za jeden film, ktorý je iba v polovici kvôli svojej dĺžke rozpolený. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

O maličko méně zajímavé než první díl, nicméně scénka se Snídaní na hradbách to bohatě vynahrazuje. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém byť so svojimi dvoma hviezdičkami osamotený v existujúcej hviezdokope. Nevidel som prvý diel a po pozretí si druhého ani nemám záujem. Slávna predloha, slávny režisér, plejáda známych slávnych hercov. To sú výborné predpoklady na nakrútenie skvelej verzie slávneho diela, ktorá by vo výsledku prekonala verziu z roku 1961. Vo výsledku, nie v rozpočte, nie v honorároch ani v ďalších podružných kritériách. Podľa mňa sa to nepodarilo. Som asi príliš upnutý na literárnu predlohu alebo neverím anglosasom, že dokážu stvárniť francúzsku literárno historickú tému. Neviem. A je mi to vcelku jedno, pretože moje vybočené hodnotenie výsledok neovplyvní. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu mi teď po letech připadá, že trochu ubylo švihu a lehkosti a scenáristé občas až zbytečně přehánějí některé scény. Ale i tak je to stále klasika a s odřenýma ušima dosáhla na čtyři hvězdičky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Úplně stejné, co jsem psal o jedničce. Nelíbí se mi kombinace humoru a píchání kordem, děj je zbytečně překombinovaný a oslí můstek v podobě Toweru... to už asi nevěděli, kudy z bryndy. Nejslabší scénou dobývání hradeb. Herecká sestava parádní, dabing z Barrandova 1976 taktéž. ()

Reklama

Reklama