Reklama

Reklama

Cestou na fórum se stala divná věc

  • Česko V Římě na place byla legrace (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krásné dívky, záměna identit, neotřelé masky, neobvyklá překvapení, vynikají hudba Stephena Sondheima a hvězdné obsazení, v němž nechybí Zero Mostel, Buster Keaton či Phil Silvers, to vše tvoří základ divoké komedie režiséra Richarda Lestera. Jako základ této groteskní podívané využil režisér Richard Lester legendární muzikál z Broadwaye, jehož autory jsou Burt Shevelove, Larry Gelbart a Stephen Sondheim. Slavný komik Zero Mostel si zde zopakoval svou roli Pseudola, mazaného římského otroka, který je ochoten udělat cokoli, jen aby získal svobodu. Zápletka se točí okolo tří sousedících římských domů. Jeden z nich patří Pseudolovým majitelům: záletnému Senexovi (Michael Hordern), jeho přísné manželce Domině (Patricia Jessel) a jejich pohlednému, leč nepříliš inteligentnímu synovi Herovi (Michael Crawford). Druhý z domů je nevěstinec a patří úlisnému Lycovi (Phil Silvers). Třetí dům je již delší dobu prázdný, neboť jeho majitel, senilní Erronious (Buster Keaton), odjel hledat své děti, které brzy po narození unesli piráti. Když Pseudolovi majitelé na den odjíždějí, zjišťuje otrok, že mladý pán se zamiloval do dívky z Lycova domu. Přichází tedy s návrhem, že pokud mladému Herovi dívku přivede, dostane za to svobodu. Jak se dá čekat, nic nepůjde hladce a jeden problém stíhá druhý. Ve filmu se objeví také akrobaté, transvestité, falešný pohřeb a obrovská závěrečná honička. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje spoustu dobrých vtipů, docela dost výborných a některé momenty až epicky výborné. Bohužel film nedrží nějaké ucelené tempo. Namísto toho střídá absolutně nudné a nezáživné scény s naprosto akčními až zdrogovaně bláznivými momenty za které by se nestyděla ani opravdu šílená parodie. Podivný mišmaš, který se zrovna snadno nesleduje. Nevím jak hodnotit. 3* ()

bloom 

všechny recenze uživatele

V Římě na place skutečně byla legrace a při zhlédnutí se opět potvrdilo, že Richard Lester zůstává nedoceněným režisérem, jemuž většinu tvorby zastiňuje jeho spolupráce s Beatles a který neprávem ztratil renomé poté, co komiksoví fanoušci nepřijali jeho náhradu jinak méně originálního režiséra Richarda Donnera v sérii o Supermanovi.  Více zde. ()

Reklama

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Zábavnější muzikál jsem neviděl. No a že muzikály vůbec nemusím (mnoho jsem jich také neviděl) - tento se mi vyplatil. Vtípků není zase tak moc, spíše celý film zkouknete s mírným úsměvem na tváři, protože je velmi mile natočen. Ale když už se nějaký ten žertík objeví, stojí za to. Jednu samostatnou hvězdu za honičku na konci - byla úžasná. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Something familiar, Something peculiar, Something for everyone, A comedy tonight Something appealing, Something appalling, Something for everyone, A comedy tonight Something convulsive, Something repulsive, Something for everyone, A comedy tonight Something aesthetic, Something frenetic, Something for everyone, A comedy tonight Pantaloons and tunics, Courtesans and eunuchs, Funerals and chases, Baritones and basses Panderers,Philanderers, Cupidity, Timidity Mistakes, fakes, Rhymes, mimes Tumblers, grumbler, Bumblers No royal curse, No Trojan horse And there's a happy ending Of course Goodness and badness, Man in his madness This time it all turns out All right Tragedy tomorrow, Comedy, comedy, comedy Comedy, comedy Comedy, comedy Comedy, comedy ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Fakt podivná záležitost, která místo skutečného situačně slovního humoru nabízí jen zvláštně křečovitou nápodobu situačně slovního humoru. Dějově se snímek rozpadá do volných epizod, ale ne proto, že by to měl být záměr - naopak příběh má vemi jasně definvoanou zápletku i konflikt - nýbrž proto, že nemístnou pozornost na sebe strhává naprosto nesnesitelný Zero Mostel, jehož rádobygagem končí skoro každá rozehraná situace. Každá scéna proto není v prvé řadě článkem děje, ale dalším příhodně inscenovaným jevištěm, na němž může ústřední postava realizovat svoje "šprýmy". Vážně podivnost! ()

Galerie (36)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Reklama

Reklama