Reklama

Reklama

Muzeum

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Štědrý večer 1985. Zatímco rodina večeří, rozhodne se Juan realizovat svůj plán – vykrást s nejlepším kamarádem Národní antropologické muzeum. Vtahující heist film Alonsa Ruizpalaciose, inspirovaný největší krádeží mexické historie, s Gaelem Garcíou Bernalem excelujícím v hlavní roli. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Problémem tohoto snímku je, že diváka naláká na největší krádež mexické historie, tu odbude v první třetině a ve zbylých dvou třetinách už se jen plácá v pomalé a nastavované kaši zamýšlené pro absurdní zakončení, na které si divák musí dlouhou chvíli počkat. Gradace děje bohužel chybí a zdlouhavý scénář ani krásné a nápadité kamerové záběry Damiana Garcii nezachrání. Navíc si celou dobu říkáte, jaká motivace dohnala hlavní postavy k takovému činu, a pak film skončí, aniž byste se dočkali odpovědi. Mírně nevyrovnaná podívaná. [KVIFF 2018] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Takhle by možná vypadali Dannyho parťáci, kdyby se Soderbergh vykašlal na komerci a rozhodl se zůstat artový. Hlavní hrdina, plánující vykradení Národního muzea, je dlouze představován včetně své komplexní rodinné a sociální situace a avizovaná loupež se nevýrazně odbude v první polovině příběhu během patnácti minut, aby se pak mohly ve zbytku snímku řešit různé existenciální otázky a krize identity zoufalých a do poslední chvíle váhajících hlavních postav. To je doprovázeno množstvím originálních a až magických motivů a scén záměrně natáčených navzdory žánrovým předpokladům, celé to ale nemá skoro vůbec tah a všechno to směřuje jen k cílenému boření diváckých očekávání. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdar Bernalovi! Marná sláva, opět film, který stojí na jeho hereckém projevu. Bravo! To díky němu dvě a čtvrt hodiny utečou rychle jako dva zloději z národního muzea. Rodinná pouta jsou krásně vybarvena, záběry jsou promyšlené a hlavně v muzeu překvapivě působivé. Netradiční příspěvek do škatulky bank-robbery movies. O to víc, že se "více méně" stal, jak stojí v úvodním titulku. Viva la Mechiko! I tam se umí mít filmově. Woo. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Naprosto zmatená věc, do ktere se tvůrcům nepodařilo vnést jakoukoli logiku, stejně tak získat můj jakýkoli zájem o postavy pohybující se na plátně. Film začíná (nebo se snaží vypadat) jako mnohovrstevny film s message, pak se mění na pomalý akcnak o loupezi, aby se po té změnil ve stupidní road moive a skončil jako afektovaný a patetický film o 'lisnim celoveku', který je vlastně kabrňák a nepochopime ho. Posledních 5 min sledování byla moje frustrace z toho, že film sleduju, tak vysoká, že jsem měl co dělat, abych si nepozvracel polobotky. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Když se objevily úvodní titulky filmu, běhal mi téměř mráz po zádech a těšil jsem se na velký festivalový zážitek. I ohlasy, které film provázely před uvedením na varském festivalu zvedaly očekávání hodně vysoko. Co však tak epicky začalo, to se po slibných úvodních minutách zhroutilo jako domeček z karet. Zajímavé provedení jednotlivých sekvencí vystřídaly nudné pasáže, tempo se zadrhlo a celý film jako kdyby se po úvodní slibné půlhodině ponořil do jakési tvůrčí hibernace, ze které až do konce filmu nenašel cestu ven. Ty 2 hodiny jsem tak neskutečně pronudil a upřímně litoval, že tak šikovná a tvůrčím způsobem zábavná imitace filmařiny 80. let je tak zbytečně prošustrovaná na tak ve výsledku nezajímavém díle. Velká škoda, velká nuda. 3/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama