Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Buďto jsou Brouci znační exhibicionisté nebo Richard Lester dobře vede. Nebo oboje plus mistrovská hudba a místně až absurdně vtipné scény - Lennon ve vaně, Můžete nám vrátit náš míč?, John a Millie, George v reklamní agentuře, Paulův dědeček na policejní stanici... a tak by se dalo pokračovat a pokračovat. Mám to ráda. A jak bych nazvala ten účes? Arthur. ♥♥♥♥ Zajímavým filmům dávám jedno srdíčko, srdcovkám tři srdíčka, ale Brouci dostanou čtyři, jako jediní. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Občas vídám jev nazvaný "fotky, které vás donutí pociťovat stesk nad věcmi, které jste přitom nezažili" a Perný den mi přesně takový stav způsobuje. Konkrétně scéna, kdy se John, Paul a George rozhodnout pomocí songu "If I Fell" rozveselit ubručeného Ringa a během společného hraní se začnou všichni usmívat a píseň si užívat. Mám v takovou chvíli nejširší úsměv od ucha k uchu a mám ho nakonec po většinu toho nejhezčího chaosu, pištění, útěků, šedesátkové módy, agentova stresu a nestárnoucích písní, co se nikdy neomrzí. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Perný den jsem viděl před dlouhou řádkou let a těšil jsem se, jak si oživím pozitivní vzpomínky. Je to zvláštní, ale kdykoliv vidím hudební film natočený na počest slavné skupiny nebo zpěváka, obvykle jdu oproti vzpomínkám s hodnocením dolů. Stejně jako u podobných snímků musím konstatovat, že tady chybí scénář, který by dokázal hity zasadit do nějakého přitažlivého příběhu a děje. Je to spíš jeden dlouhatánský videoklip natočený jako hold proslulé skupině a vezoucí se na vlně beatlemánie. Producent a režisér si holt řekli, že na tomhle projektu se prodělat nedá a kluci ze skupiny chtěli své fanoušky oslovit i jinak než koncertováním a zvukovými nosiči. Proti písničkám se nic namítat nedá, Beatles jsou i na filmovém plátně charismatičtí, takže nakonec 60 % celkového dojmu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fanastičtí John, Paul, George a Ringo ve filmu o tom, co všechno se dá stihnout v jeden koncertní den. Je vidět, že se všichni ohromně bavili, což můžeme dělat i my při sledování tohohle filmu. Mimochodem Paulův dědeček nemá chybu. Kdo miluje hudbu Beatles, tomu se to nejspíš bude líbit, kdo ne (někdo takový taky může existovat?), má smůlu, ale bavit se může dobře i tak. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jedinečná autentická atmosféra šedesátých let z toho přímo dýchala a přenesla na mě spolu s písněmi velký kus kouzla krásné doby, kterou jsem sice nezažil, přesto se do ní pravidelně stále rád „vracívám“ prostřednictvím filmů a písní. Že si v Perném dnu užiju chytlavé pohodé hity The Beatles jsem tušil, ale že to bude s „Brouky“ taková sranda plná šprýmů a mystifikace s bodrým dědečkem McCartneym starším a různými příhodami včetně jednání s policii... jsem mile překvapen, jak vtipně a nápaditě tady (nejen ve srovnání s jinými hudebními filmy založenými primárně na přítomnosti slavné kapely či zpěváka na plátně) naplnil Richard Lester veškerý prostor mezi dokumentárně laděnými scénami z hudebního studia či koncertů. Perný den je pro mě už třetím filmem s The Beatles, který jsem v průběhu let viděl (vedle surrealistické (na mě už trochu divoké) komedie Help! a ryze dokumentárního Let It Be) a tenhle se mi z nich líbil rozhodně nejvíc. [85%] ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Píseň "Can't Buy Me Love" byla jako jediná vypuštěna společností Parlophone do oběhu ještě před uvedením filmu do kin. (DaveSmith)
  • George Harrison při běhu v úvodní scéně upadne na zem a rychle se opět zvedne. To nebylo zamýšleno. Režisér Richard Lester ale nepovedený záběr ve filmu nechal. (Morien)
  • Během natáčení v divadle vtrhli dovnitř fanoušci, kteří prolomili mříže v oknech. Režisér Richard Lester je s křikem zahnal pryč. (Robbi)

Reklama

Reklama