Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

kinej 

všechny recenze uživatele

Film i po letech ukazuje o čem byla Beatlmánie. Tento film nasál atmosféru tohoto fenoménu a dokáže ji i po letech předávat. I když se jedná o fikci, přesto i po letech vysílá charsima čtyř mladíčků a dnešního diváka. Na tom, že se kdysi dávno zrovna tihle čtyři klučíci sešli je fakt něco téměř magického a osudového. Snímek je navíc obdařen klasickým britským humorem a téměř nesrozumitelným dialektem. Osobně mám rád spíše pozdnější písničky, ty ranné mi přijdou jako vodrhovačky, ale když to vidím přímo z úst Johna a Paula, tak mě i tyto skladby dokážou strhnout. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO /// ,, NEVIDĚLI JSTE DĚDU?"... ,,PAUL MI HO DAL DO KAPSY."...,,VY JSTE HO ZTRATILI!" ...,,NEPŘEHÁNĚJ".... /// Tohle už dneska nikdo nenatočí... Faktem je, že i vyklepaná metalová hlava (jako já) musí mít ráda třeba Can´t buy me love. ,,PODNIKNEM NĚCO?“ Chlapíci šířící optimismus (ještě než někteří propadli depresím) musej i díky (nebo hlavně?) dědovi vyloudit úsměv nejen z nostalgie. Když pozoruju, jak se mladej baví, jsem rád, že tenhle film jakoby nezestárl a já si tyhle týpky budu pamatovat navždycky takovýhle. A doufám, že mý děcka taky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem známej chovatel Brouků. 2.) Chci dětem ukázat něco (rozumnýho) z hudební historie. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nesklamalo mě a určitě si pustím znova! ■ Po druhém shlédnutí: Ano. Autentické. Vtipné. Sympatické. Dědeček mi v první chvíli nesedl, ale zvykl jsem si a aktuálně tvrdím, že je k sežrání. Fascinuje mě davové šílenství, které Beatles vyvolávali - neznám skupinu, která by dnes dokázala něco podobného. Jo a moje dcera si celý jeden den pobrukovala A Hard Day's Night :). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Šialene hravá a hravo šialená energická komédia (plná hlášok a s prvkami slapstick comedy, situačného humoru a dokonca grotesky) fungujúca ako náhražka MTV v 60. rokoch, ktorá naservírovala fanúšikom ich idoly a 38 hodín z ich života na striebornom podnose. A možno je zásadnejší skôr ako dokument o fenoméne, ktorý odštartoval spoločenskú revolúciu. Živelný boyband nikdy nepatril do môjho základného playlistu, ale ich hudba mi vôbec nie je vzdialená a A Hard Day's Night potvrdzuje status tých najlepších z najlepších. Mimochodom, skvelá práca s kamerou. Pozn.: Polovica kapely hrať (v zmysle herectva) vie, tá druhá nie. Skúste si tipnúť, ktorá. 75% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Perný den je stejně jako Čtyři svatby a jeden pohřeb britská komedie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Značný. "Svatby" jsou popkorn a Perný den je totálně ulítlý film. Beatlesáci hrají přirozeně, nejlepší z nich je ale Ringo, který opravdu HRAJE. Je tu spousta vtípků, které nepochopí každý: "Oni jsou jen TŘI!" ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Natáčení scény, kdy The Beatles utečou z pokoje a dovádí na opuštěném poli při písni "Can't Buy Me Love", se John Lennon nemohl zúčastnit, protože zrovna propagoval svoji knihu "John Lennon: In His Own Write". Zaskakoval za něj tedy dublér a detaily jeho tváře s ním byly dotočeny později. (Morien)
  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)
  • McCartneyho dědeček na policejní stanici zmíní slovo "bridewell", což je anglický slangový výraz pro vězení. (EbiGuetta)

Reklama

Reklama