Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ringo Starr náhodou získá vzácný prsten, který je určen oběti, která má na konci dne zemřít. Z Indie do Anglie ho pronásleduje banda fanatiků, kteří mají za úkol Ringa najít, zabít, rozkrájet... Navíc je mu na stopě i šílený vědec, který chce za pomoci prstenu ovládnout svět. Kapela ho ovšem chrání, pomáhá jim i půvabná Ahme, a tak za poslechu She's got the ticket to ride, You´ve got to hide your love away nebo právě titulní Help! putujeme do Alp a dál. (Jinny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +4xBeatles, 2x písnička Help plus dalších 5 písniček, k tomu už barevný obraz -písniček je však na 90 minut málo a nejsou to žádný pecky, příběh a děj je nezáživný, dialogy mě nebavili, navíc 9 z deseti herců jsou kašpaři a jistě uznáte, že většinou stači jeden/// Tak tímhle filmem jsem otráven. S jejich prvním počinem, ač černobílím se tohle vůbec nedá srovnávat. Z dialogů se vytratil vtip, Brouci tady jen poskakují a snaží se říkat naučené dialogy, což taky moc dobře nefunguje a ostatní herci jsou samí trapáci. Když si vezmu, že jsem se vůbec nezasmál ani nepobavil, tak můžu jen říct, že s tímhle filmem se tvůrci sekli./// Celkem 45%/// ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zábavná crazy komedie v dobovém duchu, to jest prošpikovaná absurdním humorem a hodně ulítlými nápady všeho druhu (zmenšovací paprsek, tanková bitva, šílení vědci a ještě bláznivější následovníci kultu bohyně Kailí). Několik odkazů na bondovky, různé akčně špionážní díla, sellersovky, všechno dohromady. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

I pro mě jako pro přislušníka mladší generace jsou The Beatles bezpochyby zajímavý fenomém. A film Help to dobře dokladá. Je neskutečné, že si v nějvětší Beatlmánii mohlo toto trio dovolit i účast v takovém neuvěřitelném úletu. Je ale možné, že plně imponoval s jejich náturou a vlastně dobře symbolizuje uvolněnou dobu, do které Beatles patří.  Já osobně bohužel musím, říct, že ačkoliv se považuji za poměrného příznivce za crazy humoru, tak série nekonečných, bojů a převleků, vychytávek jedné sekty (a aby toho nebylo, později i dvou švihlých vědců) za hombou prstenu Ringa Starra v nejrůznějších kostýmech a prostředích v občas až surrealistickém hávu mi přišla sice zpočátku zábavná a těšil jsem se co bude dál,  když spustili ,,You can lose that girl´´, skoro jsem se cvrnkl,  ale postupně  toho všeho bylo moc a stávala se z toho takřka slátatina. Pár jednotlivých frků určitě vynikne, ale je to prostě hrozně přeplacané. Předchozí takřka dokumentární Perný den mě určitě bavil mnohem více. Dokonce bych si dovolil podotknout, že kdyby se bláznivý příběh spojil s opětovným ponorem do života kapely, působilo by to lépe. Ale jako doklad doby to rozhodně není nezajimavé a jestli se něco od Perného dne nezměnilo, tak to, že Beatlsáci jsou na plátně nesmírně přirození, šarmartní a vtipní.... speciálně třeba na horách (:D,)a ty pokojíčky, bože (:D). V těch bych chtěl spát taky. No a co je hlavní, všechny písničky v tomto filmu jsou fakt skvělí. HELP! ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Beatles by si tohle asi neměli nechat ujít, ale pro ty ostatní - jako jsem já -, kteří Beatles neposlouchají, to taková nutnost rozhodně není. Takové silné "herecké" obsazení má asi nalákat diváky, že by to mohlo být super, když tam hraje jedna z jejich oblíbených skupin. Třeba jo, ale to je tak jediné, na co se jde těšit. Zápletka by ještě docela šla, ale dějově to stojí za houby - celé mi to přišlo docela povrchní, bez jakéhokoli většího "vykreslení" dějové stránky. Asi se mám spokojit s tím, že Ringo má prsten, který nejde sundat a že to má něco společného se smrtí či co.. nevím. Ještě že je to okořeněno tím britským humorem, který úroveň filmu zvedá výš, než by si zasloužil. O zábavu je rozhodně postaráno, což je jen dobře (ke konci už to ovšem taky slábne). A kdo by se těšil na to hlavní - Beatlesácké písničky -, tak ten taky zrovna dvakrát nadšen nebude, protože je jich tu jako šafránu. Když si to shrnem, tak z toho výjde naprosto nevyvážený mix, na který se jde vcelku bez problému koukat. Avšak pokud nejste fanouškem britského humoru, radši to ani nezkoušejte.... 5.5/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tahle místy až dadaistická, ale spíše jen dobově ztřeštěná hudební komedie staví svůj úspěch především na dvou faktorech - 1. na beatlemánii (tenhle film je její marketingový důsledek), čili nesmírné oblibě ústřední čtveřice nejen v Anglii zbožňovaných muzikantů (a na tom, že stačí obsadit hochy z Liverpoolu a kasovní úspěch je zajištěn) 2. na dobové oblibě podobně ztřeštěných špionských komedií, jejímiž asi erbovními představiteli jsou komedie o Růžovém panterovi s fenomenálním Peterem Sellersem, a v meritu věci vlastně také navazují na sérii o britském agentu Jamesu Bondovi, jehož mnohé peripetie s nepřátelskými agenty jakoby z oka vypadly peripetiím, které mají The Beatles. Když budeme hledat styčné plochy humoru, s nímž operují tvůrci filmu Help, jisté stopové množství humoru kupříkladu takových Monty Pythonů a tedy specificky britského vidění reality jakožto projevu dobové britské nadvlády a evolučního triumfu (reflektované v mnoha projektech BBC) bychom tu také jistě našli (viz Všeobecně známý palác atd.)... Help se jistě nevyrovná fenomenální Žluté ponorce a nebýt hudební složky, šlo by v podstatě o praštěnou, ale nudnou a omšelou komedii, každopádně The Beatles jsou fenoménem, který na sebe nabalil a dokázal unést ledacos... Z odstupu více než 40 let hodnotím mírně nostalgicky jako slušný nadstandard, kdybych ale byl současníkem tohoto snímku, nevím, nevím, jestli by mi nesymbolizoval úpadkovost středního proudu. Prostě nebýt to Brouci... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Ona „známá elektrárna“, v níž během azylu Beatles v Buckinghamském paláci vypadnou pojistky, je londýnská Battersea Power Station. Roku 1939 byla dokončena původní dvoukomínová hala, v letech 1953–1959 přibyla identická druhá část a tím získala budova svůj ikonický vzhled. Proslula především propojením s deskou „Animals“ skupiny Pink Floyd, když mezi její komíny bylo vypuštěno obrovské nafukovací prase. První hala (1939) skončila s výrobou elektřiny v roce 1975, sousední pak o osm let později. Battersea dnes slouží jako kulturně komerční centrum. (Robbi)
  • Jedním z typických vtípků spontánně vzniklých během natáčení je rozdělení filmu na tři části, přičemž mezi první a druhou je vložena přestávka (intermission). Ovšem druhou část tvoří jediný záběr o délce necelých 11 vteřin. (Robbi)
  • Z filmu bylo vystřiženo několik méně podstatných scén, které se objevily na remasterované a digitálně upravené dvoudiskové DVD verzi, uvedené na trh v roce 2008. (Robbi)

Reklama

Reklama