Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý chlapec, dospívající lukostřelkyně a mladá právnička jsou navzájem propojeni rasově motivovanou vraždou v tomto snímku inspirovaném skutečnými událostmi, k nimž došlo v letech 2008–2009, kdy maďarští neonacisté napadali romské vesnice... Tři příběhy spojuje jeden zločin. Dramatické zobrazení hříchu, katarze a nového začátku se točí kolem osudu malého romského chlapce, jehož dětství náhle a drasticky skončí brutálním útokem, který ho připraví o rodinu. Už tak přepracovaná právnička podlehne tlaku nadřízeného a ujme se obhajoby jednoho z mužů, který má stanout před soudem, neboť údajně sehrál významnou roli v této hanebné sérii rasově motivovaných vražd. Během přezkoumávání případu přijde do styku s malým chlapcem, který je přivolán jako svědek, a tohle náhodné setkání oběma navždy změní život. Tajemná dospívající dívka je do případu také zapletena poté, co vyplují na světlo ponurá tajemství jejího přítele. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (10)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy, tří lidí zdánlivě nesouvisející se propojí v jedné tragické události. Malý chlapec přežije jako jediný pogrom na svou cikánskou rodinu. Mladá lukostřelkyně se seznámí se sympatickým hochem, který však má děsivé tajemství a právnička, která se ještě nevzpamatovala ze ztráty dcery má obhajovat toho "sympatického chlapce". Výborný film, ve kterém jsou romové prezentováni jako oběti rasových útoků. Všichni víme, že to je jen jedna strana mince. Romové (Cikáni) jsou časovanou bombou všude tam, kde je jich hodně. U nás už druhá generace romských dětí neviděla své rodiče odcházet do práce a tak život na sociálních dávkách považují za normální. A těch problémů je více. Ale zpět k filmu. Smutný příběh s trochu idylickým koncem. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Psychiatrický príbeh v troch dejstvách s extrémnou kamerou, ktorá upozorňovala na seba viac, ako celý strnulý dej. Strohé podanie deja a zainteresovaných osôb neponúkli hlbšiu analýzu, čo malo predurčiť pre hlbšie poňatie deja. Nakoniec to celé vyústilo k radikálnemu efektu. Pripadalo to skôr, ako napodobenina a nie niečo podľa skutočných udalostí. ()

Reklama

lineker 

všechny recenze uživatele

Emocemi nabušený film, který se bohužel trochu ztrácí v art prostoru. Výpovědní hodnota je na maximu, ovšem chvílemi polevujícím tempem se nemohla rozkřiknout naplno. Jde o další memento kousek na pole vzrůstajícího extremismu a rasismu v bývalém východním bloku. Přesluňený závěr byl spíše medvědí službou. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film skončil, keď to začalo byť najzaujímavejšie. Inak festivalovka ako vyšitá, ktorá zaujme tým menej, čím viac podobných filmov ste už videli. Dlhé, depresívne a krásne komponované zábery, pomalá, neutešená každodennosť. Jeseň v prírode a šedivosť v civilizácií. Plus aktuálne, nadčasové a pretrvávajúce problémy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Také maďarské Amores Perros... Popis bol viac ako pútavý, ale akosi ma to nechytilo. Na jednej strane sa mi páčilo, že to pôsobilo takým naturalistickým dojmom, no zároveň som mal pocit, že tam bolo zbytočne veľa toho lyrizmu (dlhé pasáže bez akéhokoľvek deju či dialógu). Takže, mali sme tu 3 príbehy, ktoré sa navzájom čiastočne prekrývajú, a napokon z toho vzniká ucelený príbeh. Formát, ktorý už v podstate nie je v tejto dobe ničím výnimočným, takže dominantný by mal byť v tomto prípade najmä obsah. Áno, dejový rámec bol naozaj výborný, lenže ten spôsob akým to bolo podané (už spomínaný častý lyrizmus) mi dosť prekážal a ubral minimálne polovicu celkového dojmu. Navyše, takmer úplne tu absentovali dialógy, čo mne osobne dosť chýbalo - a myslím, že za daných okolností tu bolo snáď sto možností na nejaký zmysluplný dialóg, alebo aspoň monológ. Takže... 2* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Budapešti, v Maďarsku. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama