Reklama

Reklama

Když padají stromy

(festivalový název)
  • Ukrajina Koly padajut dereva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pětiletá Vitka sleduje a prožívá příběh starší sestřenice Larysy, odsuzované rodinou i okolím za lásku k mladému kriminálníkovi Šramovi. Jako jediná svým čistým a životem nepokřiveným okem chápe její pocity a snahu žít bez ohledu na to, „co řeknou lidé“. Magický, barevný svět holčičky plný symbolů a fantazie je tu postaven do kontrastu s životem dospělých, plným stereotypů a agrese malého provinčního města. (Týden ukrajinského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh dívky Larysy je místy syrový, místy poetický, je protkaný magickými snovými obrazy, které jsou v protikladu ke skutečnému světu, kde narazit na smrt není nic výjimečného. Po většinu času si Larysa nejspíše divákovy sympatie nezíská, ale směrem k závěru je stále jasnější, jak coby rebelka má křehkou duši toužící po jediném - lásce, porozumění a svobodě - najít si na pláži jeskyni, procházet se nahá a kdykoliv se oddávat svému milému, zatímco budou pojídat fíky. Život, smrt, láska, nahota, bílý kůň. Pátou hvězdu dávám za konec v mracích, který je ve spojení s hudbou hypnotický. Ocení spíše menšinový divák. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nó tak to bylo hódně zvláštní drámo který se slovy těžko popisuje. Každopádně herecky i audiovizuálně na vysoký úrovni. Původně jsem si myslel(i dle obsahu), že půjde o film kterej osloví spíš ženské publikum. Po dokoukání musím konstatovat, že tohle drama je svým způsobem tak zvláštní, že ani nevím komu bych ho vlastně doporučil. Mě ale sedlo. Slabší 4hvězdy. ()

Reklama

krchopetra 

všechny recenze uživatele

Tento Ukrajinský vizuálne jedinečný film ma zaujal predovšetkým svojou surovosťou a divokosťou. Taktiež vierohodne reflektuje krutosť života v malom meste. Tri dejové línie sa prirodzene striedajú a držali moju pozornosť, aj keď som v ten deň videla filmov niekoľko. Najviac obdivu si ale rozhodne zaslúži predstaviteľka malého dievčatka. Tak prirodzený detský výkon bez akýchkoľvek zábran a hanby som ešte v žiadnom filme nevidela. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama