Reklama

Reklama

Líbánky

  • Česko Lemonade (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mara je rumunská zdravotní sestra a svobodná matka, která se před vypršením pracovního víza provdá za svého amerického pacienta. Bojuje se sexismem, xenofobií a steskem po domově, zatímco se snaží sobě i svému synovi splnit americký sen... Mara, třicetiletá svobodná matka z Rumunska, pracuje ve Spojených státech jako pečovatelka. Má pouze dočasné vízum a během svého pobytu se provdá za Američana Daniela. Když za ní přijede syn Dragos, všechno se zdá být dokonalé. Proces získání zelené karty se však nečekaně zvrtne a Mara čelí zneužívání moci na všech úrovních. Musí najít odpověď na otázku, jak daleko je ochotná zajít, aby získala to, co chce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

pepo 

všechny recenze uživatele

Tradicna festivalovka na jedno pozretie a vymazanie z pamati. Ale scena v auta je vynikajuca a herci hraju velmi slusne lepsich 5/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je zřejmé, že to tam takhle v různých obměnách chodí, jen tady toho bylo na jeden příběh zhuštěné celkem hodně. Mara mně byla od začátku velmi sympatická svým postojem. Byly ale momenty, kdy mně jí bylo nesmírně líto. Mít zelenou kartu holt není vždy jednoduché. Na sympatičnosti Mary měl vliv mimo jiné i Malinin hlas, který se velmi příjemně poslouchal. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Silné, šokující, kéž by raději smyšlené... ale obávám se, že tomu tak úplně není, že se něco podobného děje, čí dít mohlo. Pravdou je, že toho chce film v krátkém čase říct až příliš, přesto se to občas daří, důkazem toho budiž dlouhá a skutečně děsivá scéna v autě. Malina Manovici je nejen v ní výborná, s její Marou jsem prakticky hned soucítil. A její protiklad Steve Bacic za ní rozhodně nezaostává. Následující dění, i když opravdu silné, již zmíněnou scénu nepřekoná a to ani ve finále. Všechno se opravdu děje až příliš rychle, tedy snad více času? Jako malé komorní drama jsou Líbánky každopádně zajímavým filmem. 70% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama