Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riyad a jeho přítel Zaïd opustí své sídlo nedaleko Lyonu a vydají se do Švýcarska, aby ukradli dvě luxusní auta na účet Chérifa, gangstera ovládajícího jejich území. Cesta se však příšerně zvrtne. Pronásledovaný Riyad se ve snaze uniknout policii ukryje v horách. Hon pokračuje v samém srdci ztraceného nehostinného údolí, odkud se Riyadh zoufale snaží najít cestu zpátky do Francie. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natočeno podle skutečných událostí z roku 2010. 1) Nejpěknější na celé věci je 21letý Iliès Kadri (Riyad, prchá přes hory do Francie). Otec Alžířan, matka Francouzka, bydlí v Lyonu. Po maturitě se dal k alpským střelcům, součásti francouzské armády. Využil zde svou sportovní praxi z fotbalu a karate. Během volna se zúčastnil konkursu na film a vyhrál. Pro natáčení si s armádou dohodl zvláštní šestitýdenní dovolenou. Ovšem nezůstalo u této role a tak se nakonec Iliesovi jeho sen - stát se profesionálním hercem - splnil._____ 2) Další kluci ve snímku: Nadjim Belatreche (Zaid, Riyadův parťák), věk nezjištěn. Kamel Labroudi (Tarik), věk rovněž nezjištěn. ()

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

Děj jak jsem ho viděl já: Chlapec (neevropského původu) ráno vstane a rozloučí se s dcerkou, družce nechá po dcerce vzkaz (že se vrátí zítra). Potom jede do Švýcar ukrást auto. Má nesympatického agresívního šéfika (což kompenzuje sympaťák kámoš-oba též neevropského původu), ale ukradne hned tři auta, protože je šikovný. Pak se to posere a on zdrhá. Zlej šéfik taky zdrhne, bohužel kámoš sympaťák umře. Hrdina na útěku potká sympošku bělošku , která mu poradí. Hrdina ale nemá ani na lanovku a tak zdrhá pěšky. Běloši ho začnou lovit, on prchá a prchá, jenže má trochu smůlu a tak to neskončí tak jak si na začátku výletu za lupem představoval - smutné, a okolo se baví (včetně již nezúčastněné sympošky bělošky) různí evropani, většinou lyžují, jako by se nechumelilo. --- Evropa má problém. Ne v neevropanech ,ale v mazlavé tzv. politické korektnosti a neschopnosti pojmenovat věci jak jsou. Ovšem tohle je jen jeden z mnoha průserů tady. Takové sračky jako je toto dílko jsou chrleny v takových objemech v jaké se určitých etapách dějin chrlila jiná obluzovadla (Bible, Kapitál, Mein Kampf, nebo Poučení z krizového vývoje) --- neshazuji film že by byl špatně zrobený (pan Kadri jako herec dělal co měl), ale jako až pseudointoš manipulativní agitku. Fuj. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama