Reklama

Reklama

Profil

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Minimalistický thriller Timura Bekmambetova sleduje investigativní novinářku Amy, která vyšetřuje internetové praktiky Islámského státu při náboru mladých evropských dívek do vlastních řad. Založí si falešný facebookový profil, na němž se vydává za radikální muslimku. Vzápětí je kontaktována Bilelem, jedním z klíčových členů ISIS, jemuž se podaří získat její náklonnost. Amy brzy přestane vnímat rozdíly mezi skutečností a virtuální realitou, čímž se vystavuje čím dál tím většímu nebezpečí. Osobitý snímek, jenž vychází z reálných zkušeností francouzské novinářky Anny Erelleové, buduje zneklidňující atmosféru pouze prostřednictvím počítačové obrazovky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (43)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám veľmi rád tie filmy, kde je plno skypu, fás buku, twitterov a iných bludov, treba veľa čítať a proste ma to ruší. Tu ale ocením myšlienku a skutočný príbeh novinárky, ktorá si môže naozaj hovoriť, že investigatívna. Darmo raz. V móde síce sú teraz drevorubači, ktorým sa z omrviniek v brade dá poskladať rohlík, ale nie každý pod tým vohozom má červenú pokožku vikingského pilčíka. Ono môže kľudne ísť aj o výbušnejšiu povahu, pričom tú výbušnosť veľmi rád prenesie rovno na vás, zas niekto tie plastické hračičky s butadiénstyrénovým kaučukom musí aj vyskúšať. Že sa niekto dá takto sfanatizovať, ľudovo povedané normálne ojebať, tak to mi hlava fakt neberie. A poukazuje to aj na to, že manipulovať môže aj idiot. Lebo tento majster verbovač musel byť iný hlupák, že na prvý pohľad nevidel, že tá žena nemusí byť úplne naša... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukám,že Klusák se svým počinem V Síti přišel tak trochu s křížkem po funuse resp. po džihádu. Já si totiž myslel jak geniálně past na pedofily vymyslel a ejhle ony už v jiné formě a pro jiné oběti  fungovaly dávno před ním. Film je natočený velmi zručně a fakt se nebudete nudit ani minutu. Mimochodem toto je můj první ryze skype film.  Jen mně šíleně štvaly ty průniky dalších hovorů a chatů (což byl samozřejmě záměr kvůli zvyšování napětí). Já kdybych si skypoval s džiádistou tak na druhé lajně nebudu vybírat s partnerem byt nebo kámošce schvalovat černé šaty na večerní párty. Ale Amy byla mladší než já a tato generace když na to přijde umí celkem rychle sjíždět několik profilů na jednou a ještě na nich komunikovat. Co mne zaujalo byl fakt, že se vyplatilo kucím z Kajdy věnovat tolik času jedné blbce. I když šlo pak o prachy, přesto to asi byl celkem zdlouhavý proces výdělku přičemž jak víme z TV Kajdisté kam přišli tam brali a místní museli často platit daně a výpalné. Příjem z blbek z Británie musel být tedy dost marginální oproti drancování a loupení. Valene Kane to v šátku docela slušelo, možná by mohla změnit image napořád :-) ! Shazan byl taky skvěle vybrán, ideální typ pro konvertovanou muslimku... Jasně schody v abráku jsou jen z mramoru, ale časem prý zařídí ze zlata, takže stačí počkat na menší rekonstrukci baráku. Člověk by dnes už chtěl pomalu říci ISIL už je minulost, ale když člověk vidí co se děje v pohřebišti armád Afghánistánu, tak tuší, že ortodoxní militantní islám ještě bude problém... Dávám za 5 sáčků cukru. * * * * * ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ten konec je docela dobrej. Mám ale 165 cm úhlopříčku televizi a půlku textu co psali, jsem vůbec nebyl schopný přečíst, ty skype zprávy s šéfredaktorkou prostě jsou blechy... Trochu bych to pokrátil, dívat se hodinu a půl do ksichtu hnusnýho zarostlýho čuráka co řve A - A a myslí si že sežral všechnu moudrost světa, začne dost lézt na nervy. Ačkoliv jsem pacifista, tomuhle typovi jsem přál aby mu někdo ustřelil kebuli. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Není to už tak úplně originální koncept, přece jen pár filmů z monitoru počítače či telefonu jsme už viděli. A tak nepřekvapí spousta propracovaných detailů, jichž si člověk během sledování ani nevšimne (respektive pouze náhodou). To je už ale spíše standardem, a tak tyhle filmy mohou zaujmout hlavně tím, že mají neotřelý příběh, který dokáže i navzdory repetitivní formě udržet pozornost. A to se Bekmambetovovi docela daří, kdyby jen díky silnému námětu. I pokud se ale nezajímáte o situaci kolem Islámského státu a nečekaně propracovaných technik, jimiž prorůstá "naši" západní společnost, tak i samotný motiv překračování hranic v práci je zábavný. A leckdy dokonce napínavý. Nikterak zlomový, leč povedený kus. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

3 roky očekávaný Profil od Timura Bekmambetova ( Wanted, Abraham Lincoln) spatřil konečně světlo internetu a dle očekávání je to slušné, avšak čekal jsem to alespoň v závěru o něco vyhrocenější a šílenější.Žánrově podobný Searching se mi líbil o level výše, ale tyhle Skype Thrillery mám rád a tohle je navíc na zajímavé téma- Islámisté!Příběh se zaměřuje na krásnou Valene Kane, která jakožto investigativní novinářka si založí fake facebookový profil a vydává se za muslimku. Brzy je kontaktována Bilelem, což je jeden z členů ISIS. Její úkol je od něj vypátrat jak probíhá nábor dívek konvertovaných do Islámu, ale docela se to samozřejmě zvrtne.Celý film se odehrává jen na Facebooku a pomocí Skypu, což né každému může sedět, ale má to slušně tísnivou atmosféru, pár menších zvratů, celkem slušné emoce, je to dobře zahrané a v závěru i lehce nepříjemné. Kdo má už zkušenosti s Chalifátem a podobnými snímky s Islámem, tak už ho moc toho nepřekvapí, ale nepolíbený divák může být překvapen jaká jest realita.Trochu mě mrzela občasná nepřehlednost, místy se děj sune kupředu opravdu rychle a místy je tam toho na obrazovce opravdu hodně ( Zprávy na facebooku, titulky, poznámky, 3 různé hovory naráz! ) a finále mi přišlo docela rychle useknuté, ale spokojenost převládá.Film je navíc dle skutečných událostí a rozhodně se filmu vyplatí věnovat čas. 7/10. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen za 9 dní. (ČSFD)
  • Amy si ako profilový obrázok na Skype vyberie kresbu Snehulienky v hidžábe. Anna Erelle, novinárka zo skutočného života, si pre svoju profilovú fotku vybrala kreslený obrázok princeznej Jazmíny z Disneyho filmu Aladin (1992). (Arsenal83)
  • Film je založený na knihe francúzskej novinárky Anny Erelleovej "V koži džihádistky" o jej vyšetrovaní náboru mladých žien ISIS. (Arsenal83)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama