Reklama

Reklama

Till the End of the World

  • Čína Nan ji jue lian (více)
Trailer
Čína, 2018, 117 min

Režie:

Youyin Wu

Předloha:

Youyin Wu (kniha)

Scénář:

Youyin Wu
(další profese)

Obsahy(1)

Namyšlený podnikatel Wu Fu Čchun (Mark Chao) chce na Antarktidě pořádat svatební obřady. I přes nepříznivé počasí jeho letadlo jako jediné odstartuje a na palubě kromě něj a pilota jsou i dvě výzkumnice, Ruska Nataša a Číňanka Ťing Žu I (C'-šan Jang), které míří na stanici Aurora. Špatné počasí se jim vymstí, zasáhne je bouře, letadlo se odkloní od kurzu a havaruje. Pilot a Nataša umírají na místě a Fu Čchun s Žu I se musí poprat s drsnou, nehostinnou krajinou sněhu a ledu, aby přežili. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Youyin Wu tímto snímkem naprosto ohromil a ukázal světu, že má skvostný tvůrčí potenciál. Příběh napsal v podobě knihy, kterou upravil do scénáře a sám si snímek dokonce i natočil jako svůj debut. Romantické drama z určitou pohádkovostí z prostředí Antarktidy by se dal zařadit mezi trosečnický žánr, velmi honosně se přibližující až k artu. Čtyři lidé v letadle ztroskotají vlivem silné bouře v ledové pustině, z nichž přežijí jen dva. Wu Fu Čchun a Ťing Žu, která je navíc zraněná. Nenáročný děj sleduje jejich počínání ve snaze přežít a dovolat se pomoci. Že mezi nimi vznikne milostný vztah už nepřekvapí. A tak sledujeme Wu Fu Čchunga jak bojuje s nástrahami a pastmi ledového světa, zatímco Ťing Žu je zatím v jakémsi srubu a šetří se. Nervydrásající scény tu nejsou, ale určité napětí nechybí. Strávená doba v ledové pasti činí 75 dní, což na takovém člověku ledasco zůstane. Protože má příběh romantickou atmosféru, obzvláště na konci jsou nádherné rozpravy obou protagonistů. Celé to dopadne jak to dopadne a tak je možné, že leckteré divačce snad u toho i nějaká ta slzička ukápne. Snímek skutečně nádherný, a tak se se dá říci, že čínské kinematografii se opět něco výjimečného povedlo. Milostný příběh byl už na mnoha místech, ale v oblasti Antarktidy asi poprvé. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V první řadě klobouk dolů, že doopravdy točili v Antarktidě. Za druhé klobouk dolů za Hisaishiho. Za třetí před křehkou a sympatickou hlavní hrdinkou - což je ale současně i výtka - nemyslím, že by se tak hezké Číňanky vyskytovaly v Antarktidě často. Druhá a třetí výtka souvisí s první - film je trochu moc líbivý a některé věci by mohly být méně roztomilé. Nicméně přes to všechno zasloužené 4* a film, který s čistým svědomím doporučím. Citlivé, lehce magické survival. Zvláštní kombinace, která se moc často nevidí. ■ Trailer https://m.youtube.com/watch?v=cqk4W5Opuig ■ Recenze (pozor SPOILERY) https://www.screendaily.com/reviews/til-the-end-of-the-world-review/5126241.article ■ S odstupem: Viděl jsem 4x a jdu na maximum. ()

Reklama

PavelU 

všechny recenze uživatele

Vskutku nevídané. Je tu všechno. Důmyslné metafory, osudová láska, vůle žít, působivé scény a prostředí. Vcelku adekvátní realističnost. Toaleta, svlékání, tělesná teplota, navazující nemoci, zranění a oslabení lidského těla, na základě absence nějakého vitamínu. Všudypřítomná beznaděj, spoléhání se jen sám na sebe, neustálá hrozba umrznutí, vyčerpání zásob, vichřice, laviny, odtrhnutí masy ledu a podobně. Čímž se snímek tváří hodně vážně, nebere si servítky. Ukazuje věci takové, jaké opravdu jsou. Je tu samozřejmě i nějaké to zaváhání, ale to vše spraví nejvěrnější přítel člověka, tučňák. Pak se není třeba bavit o romanci, ale naopak o humoru. Mně se hlavně líbilo to, kdy nebylo vůbec jasné, jak to dopadne. Jestli se jim něco stane či ne, dokáží-li si pak i nějak pomoci..Je přítomno i několikero vygradovaných pasáží, co dávají na zřetel, že takhle nějak ve srabu bych byl.. Zřítil-li bych se s letadlem v nevlídném prostředí. Vztah obou z nich je postupně budován, jsou každý úplně jiný. Uvědomí si to důležité a dají to patřičně najevo. Závěr je udělán citlivě, přestože si určitě zasloužil být o něco komornějším. Samotná Antarktida vypadá pěkně, to ostatně musela být i pře těmi tisíci a milióny let. Lepší film tohoto typu jsem ještě neviděl. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry z Antarktidy, sympatičtí hrdinové, vyváženost romantiky a survival, pěkný vývoj postav a jejich rozdílné charaktery, hudba, roztomilí tučňáci a tuleni :)) Líbilo se. Sice mi to připomínalo nedávno viděný film Hora mezi námi, ale i tak se mi na podobné téma hezky dívalo. Neustále se něco dělo, takže to rychle ubíhalo a nenudilo, jak jsem se obávala asi po půlce filmu, kdy jsem si říkala, že už vystříleli snad všechny nápady, ale dali to. Jen teda, co to pro mě zabilo, byla lavina na konci a zničení chatičky. Měla jsem chuť se smát. Přišlo mi to jako klišé. Hodně asijských filmů nekončí happy endem, ale tohle... To načasování mi přišlo až moc. 3,5* ()

rotator 

všechny recenze uživatele

Neistotu na začiatku filmu, spôsobená postavou optimistu Wu Fu Čchuna, ktorý videl život alá "nič sa nedeje, veď niekto nás nájde", ktorému oponovala postava Ťing Žu Ii s reálnymi skúsenoťami a poznatkami v týchto zemepisných šírkach, vystriedal môj obdiv Wu Fu Čchuna, ktorý je ochotný pre prežitie seba a jej sprievodkyne podniknúť ...., posúval na vyššiu priečku v hodnotení. Moje nadšenie, aj keď mám rád sci-fi a animované filmy, kleslo v polovici filmu a zanechalo dojem pre 3 hviezdy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na skutečném místě činu – v Antarktidě. (ČSFD)

Reklama

Reklama