Reklama

Reklama

Styx

  • Německo Styx (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Třicátnice Rike má vše, co si Evropanka může přát – je úspěšná, vzdělaná a slušně zaopatřená. Přepracovaná lékařka si konečně vybírá dovolenou a vyráží z Gibraltaru na dlouho připravovanou plavbu oceánem, sama na malé plachetnici. Tichý souboj s nezdolným větrem a mořskými proudy ale brzy naruší setkání s uprchlickou lodí, která odmítá rádiový kontakt. Rike se bude muset rozhodnout, zda pokračovat dál, nebo pomoci umírajícím. Všichni se ale na její loď nevejdou… Příběh sebevědomé ženy, která zjistí, že lidství končí v mezinárodních vodách, je syrovým podobenstvím současného světa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Počítal jsem s tichým, klidným, až mírumilovným, filmem, kde budou vládnout pěkné záběry krajinek s minimem dialogů. Když ale ta německá pravdoláskařka z vody vytáhla černouška Bubu s fotbalovým dresem a nápisem Ronaldo, začal jsem bejt trošku vzteklej. Film pro Angelu Merkelovou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wolfgangovi Fischerovi sa podaril husársky kúsok. Námet hodný cca polhodinového hutného spracovania roztiahol na trojnásobnú dĺžku a napriek tomu Styx ubehne rýchlejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Dej popravde nie je žiaden scenáristický výplod dosiaľ nevídanej originality, film mal pre mňa hodnotu skôr ako náhľad do psychiky hlavnej hrdinky. Najmä pri záverečných momentoch je zaujímé popremýšľať nad tým, čo všetko sa jej muselo preháňať hlavou. Predovšetkým preto, že podobné situácie nemajú žiadne jednoznačné riešenia. Bolo jej rozhodnutie nie horšie ako ešte horšie, či iba správne ako ešte správnejšie? No a tak podobne... ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Za trestný čin prevádzačstva môžete pokojne dostať aj 10 rokov. Samozrejme len ak pôjde napríklad o Ukrajinca. Ak je to milý chlapček zo Sudánu, tak je to hrdinstvo. To je podľa mňa rasizmus. Nech si ich ale Nemci berú, veď si ich aj pozvali. Nech si nasačkajú celú krajinu mierumilovnými moslimami, nech im stavajú mešity. Ak máte záujem o budúcu občiansku vojnu, nech sa páči. Ale nenúťte do vlastnej hlúposti aj iných. Film sám o sebe je nudou ukazujúcou kravu, ktorá z diaľky pozerá na černochov, ako skáču do mora, a túži ich zachrániť. Ako by ich na pobreží Lýbie niekto nútil nasadnúť na loď. Nakoniec predsa len vyloví malého černoška, ktorý bol v krajine svojho pôvodu tak utláčaný, až nosil dres Ronalda. Odkiaľ na to vzal sa žiaľ už nedozvieme. Vo svetle tej proimigranstkej agitky je to všetko trápna až smiešna agitka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jednoducha moralitka s tematem soucasne spolecenske krize globalniho uprchlictvi. Reka Styx je recky mytus o prechodu do zahrobi. Film je neskutecne nudny. Uprchlici se dostavi az ve 42. minute. Reziser a scenarista Wolfgang Fisher by mel jit na seminar k Robertu Redfordovi, ktery nedavno reziroval i zahral velmi podobny film. Multikulturalisticti slunickari, kteri zdarne doplnuji pomoci pohranicni straze EU Frontex nahradni obyvatele za vymirajici evropskou populaci si jiste k hodnoceni pridaji dalsi hvezdy. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu mám tuhle retardovanou sluníčkářskou agitku, tenhle odporný filmový hnůj nějak komentovat? Opravdu mám zdůvodňovat mé hodnocení a být hysterický obviňován ze xenofobie a rasismu od všelijakých méněcenných blbů typu "pracovník humanitární neziskovky" nebo od podobné sebranky? Ale kdeže. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě by ani tak nevadilo, že se jedná o lacinou společenskou kritiku, která cílí na ty, kteří nechtějí pomáhat. Problém je, že se jedná o ukrutnou nudu. -SPOILERY- První půlhodina je o tom, jak doktorka plachtí. Pak najde loď, zachrání černouška a snaží se spojit s někým, kdo by se postaral i o zbylé trosečníky. A to je všechno. Nic zbytečnějšího už jsem dlouho neviděl. Technická stránka dobrá, ale ta to rozhodně nevytrhne. 15% ()

Tony.cs odpad!

všechny recenze uživatele

Sluníčkářská propaganda a manipulativní pohádka. Německo jen otočilo fašismus, volí ovšem stále stejné vzorce. Diktatura hlouposti. Politika do filmu nepatří, zvláště ta špatná. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Takovej to mohl bejt pěknej čtyřhvězdičkovej dokument o plachtění uprostřed Atlantiku, až se z toho vyklubal morální thriller o lhostejnosti západu vůči uprchlíkům. Zahraniční média film vynášejí do nebes, já bych s tou otevřenou náručí byl opatrnej a za sebe říkám stejně jako Smoljak v Jáchymovi ...."Uprchlíky nebrat"! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nic mi tady nechybělo. Jen odpověď na otázku, proč se lidem (!) v ohrožení života nedostalo pomoci. Asi by se zase tolik nezlobili, kdyby je záchranáři dopravili zpět do země jejich původu. Nemusíme si je přece hned brát domů... ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Natočit film o tak těžkém, ale zároveň pořád dějícím se tématu a ještě k tomu na lodi, respektive na 13metrové plachetnici (13 je dost málo, věřte) musí dát vážně odvahu.. Výborně zpracované téma a ještě lepší herecké výkony poukazují na dnešní neřešitelnou situaci ohledně uprchlíků. Pustit se do takového tématu, respeket rejžo a celý štábe! /MFFKV2018/ ()

HarryBlock 

všechny recenze uživatele

Miestny xenofóbi typu JASON_X sa už zhŕkli a vyžalovali do komentárov. Je to celkom slušný survival movie so zaujímavou morálnou dilemou hlavnej hrdinky, možno to je v niečom priehladné, ale chladnými vás to určite nenechá... iba ak by ste boli rasista, pre ktorého je černošský život menejcenný. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Je dobré si zjistit proč název Styx.Utkvěla mi v paměti souvislost s mytologií.Styx -řeka smrti a mnozí bohové v ní i našli sílu jejím překonáním.Jestli to filmaři dali do souvislostí s migrací a komu ti nešťastníci zaplatili na začátku cesty....Možná je ten film jinotajná óda na jednu kapitánku. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ono a just sa v tom mori budem kupat. Hoci je Styx ako to reziser naznacuje. A co su cesty? Vzduch? Luky? Polia? Na poli v bitke pri Rozhanovciach rastie psenica a ine obilniny. Nie to som chcel. Problematikou nasiaknuty film ma nechal chladnym, ako inak, zodpovedny ja ani ty byt nemozeme. Riesil som len dilemu ako by som sa zachoval ja. Realita bola vyborna a nakladanie chlapca na lod je to najlepsie co som v pozicii realita vo filmoch videl. Parada. Niektore logicke kapsusy lekarky nechapem, ale chapem jej Hippokratovu prisahu. Mozno aj cez prizmu jej povolania kona tak ako kona. Do vysielacky dostava dobre rady. Celkovo film mozno nudi zo zaciatku ale co chces od realneho plavenia sa. Piratov z Karibiku? Zodpovednost za.stav utecencov a zapadu film nemoze preniest. Na vine su len a len paseraci a ludia co sa na to podujmu. Dakujem. (Videne 2.11.2019, BD rip) ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Pořádná nálož pro xenofobní cocoty, kteří tu hýří svými barvitými komenty. Jinak vcelku malý film, poukazující na problematiku, na níž si nejedna politická strana nahonila své politické body, a jiní před ní většinou přivírají oči. Milovníci dlouhých mlčenlivých minut plných plachtění a širých oceánů si také přijdou na své, svým způsobem to připomíná Redfordův survival Vše je ztraceno, i když tady byla katastrofa nepřímo zobrazena jinak. Omlouvám se za SPOILER, ale kolik že to říkali, že jich tam bylo - v naprosté většině mrtvých - 350? Chtěl bych vidět místní maňásky typu JASON_X, Tony.cs nebo Arsenal83, jak se mezi těmi mrtvými dětmi prochází, a vypouští ze svých nevymáchaných hub ta samá moudra, co tady. ()

pájap 

všechny recenze uživatele

Moc líbilo....a kecy typu ,že je to slunickarka,..no i kdyby...Němci si s uprchlíky zažili až až...ale tyhle české komentáře... vždyť u nás uprchlíci ani nejsou....ale ať si každý myslí co chce..film je to hezký....a hlavně..něco jiného je v teple domova hulakat o tom jak je měli nechat svému osudu,ale něco jiného je když na vlastní oči vidíte jak se lidé topí.a kecy typu černoušek bubu jsou k zbliti..a ještě jednou add slunickarka...ten film je skvělý v tom,že nevnucuje názory...doktorka vidí trpící lidí a snaží se jim zavolat pomoc...nikomu neříká,kam je mají odvézt nebo ne.....takový normální příběh.... ()

kojot.name 

všechny recenze uživatele

Působivé sychologické drama, žádná jednoznačná řešení, dávám 5 hvězd, abych vykompenzoval fašounky, kteří dávají "odpad". Jinak reálně tak 4. ()

Reklama

Reklama