Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superfly je remake ikonického filmu z roku 1972, který prostřednictvím svých postav, vizuální podoby, zvuku a nálady ustanovil nový žánr. Vizionářský režisér Director X nabízí svou verzi příběhu, který umístil do současné Atlanty a o jehož hudební složku se postaral Future. Akcí nabitý film sleduje osudy drogového dealera Priesta (Trevor Jackson), jenž si po svém plní svůj “americký sen”. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (16)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co to mělo jako bejt? Nevím čeho je tohle údajně remake, ale je to tak maximálně supernuda. Jestli tenhle režisér je vizionář jak píše obsah, tak ať mi do tejdne uschne a upadne...10% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď do hlavnej úlohy nominujete "herca", ktorý hral doteraz len mŕtvolu v Odloženom prípade, máte o prepadák postarané, hoci ste ho obliekli, aby vyzeral ako ten spevák Weekund. Scenár sa s tým tiež nebabre a rovno vsadil na osvedčené frázy ako Fakjú, madrfakr, prípadne Ajdontgivafak. Vraj to je prerábka z roku 1972, čo účes Trevora Jacksona alá hrdzavý kastról potvrdzuje. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně stylová video music kultura a plné energie. Připadal jsem si jako když sleduji dvouhodinové video. Celkově film vyznívá úplně všeobecně průměrně. Hlavní postava je výborně psychologicky vykreslená a neměl jsem s ní žádné sympatie. Člověk jen čeká, kdy přijde trest. Pobavili mě některé hlášky jako "žije si jako důchodce až na ty baby". Dávám průměr 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to není zase tak zlé. Obyčejně ty čistě černošské záležitosti moc nemusím a ani nigga style není mým šálkem kávy, ale dneska mi to nijak nevadilo. Větší problém jsem měl s hlavním hrdinou, který chce ovládnout trh s drogami. Tohle není ten typ postavy, které by mohl člověk s klidným svědomím fandit. Ale i tohle si nakonec sedlo. Co se týče tempa, tak to sice není nějak zběsilé a na dané stopáži by si to zasloužilo víc přestřelek či rvaček, ale na druhou stranu pořád se tu něco děje, ačkoliv místy to stojí dost na vodě. Ale s vypnutým mozkem se to dá přežít. Film mě nijak neurazil ani herecky a v závěru mě dostala mexická drogová máma. Nečekal jsem vůbec nic, takže jsem docela příjemně překvapen. 60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príliš dlhé nato že je to číro číra temnota s asi 3 bielymi. A veľmi málo mŕtvých na film o drogách. Pocitovo to je tak za jednu, ale malo to pár pekných scén, áut a hlavne záver, ktorý to zachránil. 2 z 5 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ako sa dá nenápadne vybudovať drogové impérium. Ale čo ak sa vám to začne rúcať ako domček z kariet. Vtedy sa ukáže kto má na to byť Superfly. Herecké obsadenie: Vo filme sa mihlo veľa hercov z černošskej komunity a nikto nijak nevyčnieval ani nebol vyslovene otravný. Tak sa budem venovať iba Trevorovi Jacksonovi, ktorý sa do hlavnej úlohy celkom hodil. Neviem ako bol na to hrdina v pôvodnom filme ale ja som to Trevorovi celkom žral. Hlavne ten jeho vyžehlený účes. Prevedenie: Pekný náhľad do interiérov drogových kartelov v černošskom podaní. Celkom svieže prestrelky a skorumpovaní fízli. Pocity: Nakoľko som nevidel pôvodný film beriem tento ako odrazový mostík a nemám sa na čo odvolávať. Ale v konečnom dôsledku sa mi to páčilo aj napriek tomu že som sa nedozvedel nič moc nové ale príbeh slušne odsýpal a koniec bol dobre gradovaný. Pridaná hodnota: Myslím že sa moje skromné JA nemá šancu dostať do podobných situácií a teda sa neviem s hrdinami ani stotožniť a teda mi v konečnom dôsledku film nič nedal iba oddychové pozeranie pri ktorom sa dá vypnúť. 65% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Superfly“ sa snaží napodobniť klasické snímky daného žánru (vládnutie bandami/drogy/zrada). Pán „Director X.“ však dosahuje len do výšky „slabší priemerný“. Film ako celok krváca z viacerých rán, ale zase nemôžem povedať, že by som úplne stratil pozornosť počas jeho sledovania. Najviac ma prekvapil účasť J. Morrisonovej. „Dr. Cameronová“ v úplne inej role. Nehovorím, že to nezvládla, ale je ešte v čom sa zlepšiť. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Director X. nebo jak se ten člověk nazývá může být sebelepší vizionář, ale když je scénář napsaný jak od 10 letého dítěte a pracuje s podprůměrnými herci, může výsledkem téhle gangsterky být jen podprůměr finanční propadák Sony. 2* ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Je to jiný, zpracováním bych to přirovnal k dokonalý Říši drog. Chytlo mě to v první milise kundě, a jak to tak letí, povídám si, si to snad šlehnu ještě jednou. Přehledný, zábavný, tak akurát napínací, a i přes můj odpor k negroidním pseudokrimoškám musím uznat, že to je dobrý. Dost kurva dobrý. Negři :-) ()

argo.smile odpad!

všechny recenze uživatele

No toto vôbec. 3x som zaspal a zobudil sa zjavne na koniec ktorý bol celkom slušný, ale nezachránil tú predchádzajúcu mútnu a nudnú ospalosť. ()

Aresko123 odpad!

všechny recenze uživatele

Film o strasnych drsnakoch ktory sa tvaria este drsnejsie..... Jeden drsnak drsnejsi ako druhy..... hrozne drsny film.....ODPAD ()

Gmisiycs 

všechny recenze uživatele

Nudný krvák, ale krvák, jak si bůh přál. Když nemám ten den chuť na tratolišťátka, dám mu dvě hvězdy. Dnes mi chutnalo. Zarudlým kapesníčkem jsem utřel koutek, mlaskl a krkl. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Všechna moc světa nezastaví kulku. A žádné auto neujede osudu. Pro všechno, co mám, jsem velmi tvrdě pracoval, a teď o všechno můžu přijít." Černí herci, černý soundtrack, černý rejža. Co vznikne? Kupodivu ne tma. Když se film uklidní a začne se mluvit, tak je to nuda. Film je klidný, takže nudný. Akce tady není zlé natočená. Přestřelka v domě hlavního hrdiny + následná automobilová honička byla celkem fajn. Pak stojí za zmínku trojka ve sprše. To je taky hodně akční scéna. Příběhová linka, kde černoušek intrikuje, aby přechcal všechny okolo - už nuda je. Navíc mi hlavní protagonista nepřirost k srdci... A taky jsem mu nevěřil jeho Kung-fu. "Když tancuješ se smrtí dlouho... Nakonec tě utancuje." - 40%. ()

Reklama

Reklama