Reklama

Reklama

Waldheimův valčík

(festivalový název)
  • Rakousko Waldheims Walzer (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film-vzpomínka na dobu nejhlubší krize identity rakouského národa. Prezidentské volby roku 1986 poznamenalo odhalení, že jeden z kandidátů, bývalý generální tajemník OSN Kurt Waldheim, lhal o svých činech za druhé světové války. Kinematografické pojednání o rozchodu minulosti s pamětí jako znaku doby. (MFDF Ji.hlava)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v Nemecku i v Rakousku bylo po vakce pravidlo "nikoho se neptej, co delal za valky" o nejakem spravedlivem potrestani SS nemluve (rusove kazdeho hned zastrelili). Vysledkem bylo, ze to nacek dotahl az na generalniho tajemnika OSN a s americkym prezidentem Raeganem, dalsim nackem, kladli vence na hroby padlych dustojniku SS. Dokument je takova spolecenska diskuse a obhajoba/neobhajoba Waldheima. Nyni maji rakusaci 20% obyvatel imigrantu vyznavajicich islam a staci se podivat na jejich materske skolky a zakladni skoly ve Vidni,kde uz prakticky neni zadny puvodni rakusak a behem triceti let bude jejich hokocaust demokraticky dokoncen. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Perfektne sestrihany, informacne hutny pohled na rakouske (ne)vyrovnavani se s vlastni nacistickou minulosti. Idealni dvojprogram bud s COLD CASE HAMMARSKJOLD (tajemnici OSN) ci NA HRANE DEMOKRACIE (silne osobni zensky pohled na politickou situaci ve vlastni zemi). Vsechny tri snimky navic dokazuji, ze dokumentarni film jakozto pouhy sled mluvicich hlav je uz prezitkem. ()

Reklama

Galerie (9)

Související novinky

Dvaadvacátá Ji.hlava: Wenders i libanonský film

Dvaadvacátá Ji.hlava: Wenders i libanonský film

08.10.2018

Sto let Československa a předvolební kampaň Michala Horáčka, Wim Wenders, Jean-Luc Godard, libanonský film i československý orient. Dvaadvacátá Ji.hlava má nabitý program a výjimečné hosty. „Sté… (více)

Reklama

Reklama