Reklama

Reklama

Bistro Ramen

  • Singapur Ramen Teh (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Mladý šéfkuchař Masato je odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině vaří už po generace. Když mu život přichystá nečekanou zkoušku, vydá se Masato na dalekou cestu do Singapuru. Ve městě plném chutí a vůní pozná víc než jen lahodné recepty a rodinná tajemství. Ukáže se, že jídlo má zvláštní moc sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy. A že láska prochází ramenem. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (37)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané pocity. Na jednu stranu ma veľmi potešila kulinárska esencia filmu, o ktorú v Singapure nie je núdza, no na druhú stranu ma tá rodinná línia príbehu nijako extra neupútala. Samozrejme, malo to aj viacero silných momentov, najmä keď sa Masato dostal priamo do konfrontácie so svojou babičkou. Ale z celkového pohľadu mi to prišlo celé akési ťažkopádne. Ale čo sa týka kuchárskej zložky filmu, tak tá mi to aspoň ako tak vynahradila. Pri sledovaní tohto filmu sa vo mne vynorili aj spomienky na sympatickú Brittany Murphy (ktorá už žiaľ nie je medzi nami) a jej herecký výkon v The Ramen Girl (to ma bavilo o kus viac). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na niečo pozitívne (a radi jete), je Bistro Ramen určené vám. Zvykne to tak bývať, že najjednoduchšie veci v živote najlepšie fungujú. Často aj sú najlepšie. Keď to prekombinujete, málokedy z toho vzíde niečo dobré. Platí to v kinematografii... a platí to tiež gastronómii. Iste. Máte plno komplikovaných filmov. Skvelých. A máte jedlá, ktoré pripravujete hodiny a obsahujú desiatky surovín a technologický postup je náročnejší, ako príprava na let na Mars. A sú úžasné. Ale obecne platí, že jednoduché veci proste fungujú. Preto tak báječne funguje Bistro Ramen. Priznám sa, že vám v duchu trochu závidím, že ste ho ešte nevideli. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mladý šéfkuchař Masato není odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině nevaří už po generace (to jen abych Aerofilms Obsah trochu uvedl na pravou míru). Každopádně Masato je mladý aspirující kuchař který hledá skrze speciální pokrmy svých (zesnulých) rodičů cestu k vzpomínce na ně a jejich vzpomínkám na sebe. Hlavní roli tu hrají Ramen, Bak Kut Teh, jedna velká láska a jedna velká zášť mezi Singapurem a Japonskem a hledání ztraceného štěstí. Ramen Teh je klasické japonské drama, s tahem na nostalgii a city v doprovodu trochy napětí a humoru. To celé proložené elegantními statickými záběry a tématickým prvkem (tady je to jídlo) dává klasický mix, který se přes svou šablonovitost v rozumném dávkování snad nikdy neomrzí. Takže filmově za mě klasický průměr plus jedna hvězdička za "food porn". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som food porno behom ktorého sa budú riešiť nejaké rodinné problémy a to som síce dostal, ale príliš ma to nenadchlo. Príbeh mladíka, ktorý sa snaží zistiť niečo o svojich rodinných koreňoch a následne zblížiť sa so svojou babičkou ma za srdiečko nechytil a ani žrádlo sa nepripravovalo natoľko lahodné, aby sa mi zbiehali slinky až by som pri filme vyhladol. Mne to po každej stránke pripadalo ako taký nevýrazný priemer. 5/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, no jo, turistický průvodce po místech a věcech, které Japoncům a lidem ze Singapuru jsou jasné asi jako nám, kdo postavil Karlův most a Karlštejn, a podobně j tomu i s těmi jídly, která se budou snažit protlačit do filmu, aby tam turisti jako jó hodně jezdili... A ono to má od začátku velmi jemnou strukturu a předivo, kde jeden záběr navazuje na druhý, žádný není zbytečný (kupodivu i včetně těch kulinářských a turistických, protože mají hodně velký význam pro vyprávěný příběh) a některé nám dojdou nebo mají dojít později (blogerka, proč je deník v čínštině, druhé oko, reportáž v televizi apod.). Do toho velmi dobrá režie a herecké výkony (až na pár drobných nehereckých vedlejších rolí), zvláště dobrá mimika postav. I pár vtípků (Tady se učil vařit Gordon Ramsay.), ale hlavně celkově pozitivní vyznění, které vlastně nijak netlačí na pilu, ale přesto dokáže zvednout skoro nečekaně vlnu emocí. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama