Reklama

Reklama

Bistro Ramen

  • Singapur Ramen Teh (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý šéfkuchař Masato je odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině vaří už po generace. Když mu život přichystá nečekanou zkoušku, vydá se Masato na dalekou cestu do Singapuru. Ve městě plném chutí a vůní pozná víc než jen lahodné recepty a rodinná tajemství. Ukáže se, že jídlo má zvláštní moc sbližovat lidi a napravovat dávné křivdy. A že láska prochází ramenem. (Aerofilms)

(více)

Recenze (37)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mladý šéfkuchař Masato není odborník na tradiční japonský pokrm ramen, který se v jeho rodině nevaří už po generace (to jen abych Aerofilms Obsah trochu uvedl na pravou míru). Každopádně Masato je mladý aspirující kuchař který hledá skrze speciální pokrmy svých (zesnulých) rodičů cestu k vzpomínce na ně a jejich vzpomínkám na sebe. Hlavní roli tu hrají Ramen, Bak Kut Teh, jedna velká láska a jedna velká zášť mezi Singapurem a Japonskem a hledání ztraceného štěstí. Ramen Teh je klasické japonské drama, s tahem na nostalgii a city v doprovodu trochy napětí a humoru. To celé proložené elegantními statickými záběry a tématickým prvkem (tady je to jídlo) dává klasický mix, který se přes svou šablonovitost v rozumném dávkování snad nikdy neomrzí. Takže filmově za mě klasický průměr plus jedna hvězdička za "food porn". ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pošta pro tebe pro lidi, kteří ujíždějí na food pornu. Zároveň film idealizující jídlo takovým způsobem, že vás dokáže dojmout detailem vepřových žebírek a přesvědčit, že s láskou připravená polévka může překlenout rozdíly mezi kulturami, národy a generacemi. Velmi kýčovitý, sentimentální, psychologické pohnutky postav extrémně zjednodušující, ale v zásadě příjemný pop - s ohledem na závažnost tématu (nenávist Singapuřanů k Japoncům kvůli krutostem páchaným za války) možná příjemný až příliš. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Můj první singapurský film a rovnou na mě udeřil s mezilidskými vztahy a jedním dobře uvařeným ramenem na japonský způsob. A opravdu nejde o rameno, coby končetinu, ale o ramen, coby vyhlášenou singapurskou pochoutku z vepřového masa. A nutno dodat, že tento film onu filmařskou kvalitu uvařil opravdu mimořádně. Sice je na něm cítit japonský vliv a tak počítejte s tím, že plno scén si bude zakládat na až masochisticky depresivním vyjádřením emocí a pocitů…ale když to vezmu kolem a kolem, tak se vlastně pořád jedná o opravdu milý a lidsky vřelý film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na niečo pozitívne (a radi jete), je Bistro Ramen určené vám. Zvykne to tak bývať, že najjednoduchšie veci v živote najlepšie fungujú. Často aj sú najlepšie. Keď to prekombinujete, málokedy z toho vzíde niečo dobré. Platí to v kinematografii... a platí to tiež gastronómii. Iste. Máte plno komplikovaných filmov. Skvelých. A máte jedlá, ktoré pripravujete hodiny a obsahujú desiatky surovín a technologický postup je náročnejší, ako príprava na let na Mars. A sú úžasné. Ale obecne platí, že jednoduché veci proste fungujú. Preto tak báječne funguje Bistro Ramen. Priznám sa, že vám v duchu trochu závidím, že ste ho ešte nevideli. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Asijská exotika, spousty vaření a jídla, jednoduchý příběh o netoleranci a odpuštění, rodinné tajemství - co může člověk žádat víc, chce-li si oddechnout. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí a lehce melancholický snímek ani ne tolik o jídle samotném, jako spíš o lidských a rodinných vztazích v prostředí singapurské a japonské kuchyně. V jádru leží dávné křivdy a neschopnost přijmout cizí národ a jeho kulturu z citlivých historických důvodů (kruté zločiny páchané za války). Vše se tedy nakonec točí kolem odpuštění, což je hlavním tématem filmu. Propojení s jídelní kulturou tomu hezky sedlo a docela se mi líbí obrat v popisu filmu, který na závěr říká, že "láska prochází rámenem". Je to citlivý film, pro někoho by možná byl sentimentální trochu moc, ale mně osobně se smířlivý závěr hodně líbil (i když sama uznávám, že jsou filmy, které mě dokážou chytnout za srdce více). Každopádně v původním názvu Ramen Teh je hezky zachyceno, o čem film je, tedy o smíření dvou rozdílných kultur a jejich propojení (pochopíte, pokud se na film podíváte). Český název to bohužel naopak zabil a napovídá, že je to pouze nějaký film o bistru s rámenem, což může to být dost zavádějící. Trochu škoda... hodilo by se vytvářet české názvy filmů s větším citem. ~(4,1)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto orientálne jedlo Singapurčania a Japonci trochu zbytočne presladili. Ale je v ňom aj dostatočné množstvo korenia, aby bolo stále chutné. Nadhodnotenie z mojej strany môžete pripočítať okúzleniu ani nie jedlami, ako skôr lokáciami v Japonsku a Singapure. A samozrejme aj vďaka rozprávaniu v dvoch časových rovinách, pričom som mal v postavách nejakú dobu značný hokej, nakoniec sa mi to ale elegantne utriedilo. Výhoda je však v tom, že všetci protagonisti sú veľmi sympatickí a ono vás to nakoniec emocionálne, či chcete alebo nie, dostane. Ale pozor, ide o čistý mainstream, v rámci klubovej ponuky asi nič pohodovejšie nenájdete. 70% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. A na to všetko jedlo a varenie sa výborne pozeralo ... no nič, idem si zaliať jednu vifonku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jidelni sentimentalni film, ktery je zavisly na osobni chuti. Plny reci, ale malo porozumneni. Jidlo spoji dva cizince a take zbavuje hnevu, pomsty a vytvari prostor pro lasku a odpusteni. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, no jo, turistický průvodce po místech a věcech, které Japoncům a lidem ze Singapuru jsou jasné asi jako nám, kdo postavil Karlův most a Karlštejn, a podobně j tomu i s těmi jídly, která se budou snažit protlačit do filmu, aby tam turisti jako jó hodně jezdili... A ono to má od začátku velmi jemnou strukturu a předivo, kde jeden záběr navazuje na druhý, žádný není zbytečný (kupodivu i včetně těch kulinářských a turistických, protože mají hodně velký význam pro vyprávěný příběh) a některé nám dojdou nebo mají dojít později (blogerka, proč je deník v čínštině, druhé oko, reportáž v televizi apod.). Do toho velmi dobrá režie a herecké výkony (až na pár drobných nehereckých vedlejších rolí), zvláště dobrá mimika postav. I pár vtípků (Tady se učil vařit Gordon Ramsay.), ale hlavně celkově pozitivní vyznění, které vlastně nijak netlačí na pilu, ale přesto dokáže zvednout skoro nečekaně vlnu emocí. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Sliny se vám z toho sběhnou snadno a filmařsky je to skvěle zvládnutá záležitost, ale v jádru je to omílaný příběh zaobalený pod kulinářskou zástěru. Stačilo dochutit... 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som food porno behom ktorého sa budú riešiť nejaké rodinné problémy a to som síce dostal, ale príliš ma to nenadchlo. Príbeh mladíka, ktorý sa snaží zistiť niečo o svojich rodinných koreňoch a následne zblížiť sa so svojou babičkou ma za srdiečko nechytil a ani žrádlo sa nepripravovalo natoľko lahodné, aby sa mi zbiehali slinky až by som pri filme vyhladol. Mne to po každej stránke pripadalo ako taký nevýrazný priemer. 5/10. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Něco hodily exotické destinace i prostředí, ale celkově jsem se nudil. Možná je to tím, že japonský ramen moc nemusím. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho zmiešané pocity. Na jednu stranu ma veľmi potešila kulinárska esencia filmu, o ktorú v Singapure nie je núdza, no na druhú stranu ma tá rodinná línia príbehu nijako extra neupútala. Samozrejme, malo to aj viacero silných momentov, najmä keď sa Masato dostal priamo do konfrontácie so svojou babičkou. Ale z celkového pohľadu mi to prišlo celé akési ťažkopádne. Ale čo sa týka kuchárskej zložky filmu, tak tá mi to aspoň ako tak vynahradila. Pri sledovaní tohto filmu sa vo mne vynorili aj spomienky na sympatickú Brittany Murphy (ktorá už žiaľ nie je medzi nami) a jej herecký výkon v The Ramen Girl (to ma bavilo o kus viac). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že by mě ten film mohl tak chytnout. Jenže se tomu tak stalo. Ten film totiž dost dobře funguje, zaujme, dojme a dostanete hlad. Je tady tolik záběrů na jídlo, že prostě slintáte. Co se týče herců, jsou překvapivě fakt dobří, všichni. Příběh je sice jednoduchý, ale když to někdo fakt umí, dokáže z toho udělat dost zajímavou podívanou. A Khoo to umí, takže další bod pro něj. Dokonce pracuje i s detaily, kterých je tam spousta, ale je tam vidět práce na každé scéně z filmu. Ve výsledku je to fakt milé a příjemné překvapení, které strčí do kapsy všechny ty rádoby dramata z naši země. A jelikož to je můj první singapurský film a já byl nadmíru spokojen, dávám 5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ramen polevku jsem mel dvakrat v zivote a byl jsem okouzlen, Japonce mam rad a tak jsem si rekl, ze v zacinajici okurkove sezone (pokud nejste ve Varech, samozrejme) neni moc lepsich voleb jit do kina. A zklamany jsem urcite nebyl. Sice takove prumerne rodinne drama, kdy nejmladsi z klanu rozmotava stare sramy, to vse v kulisach japonske a singapurske kuchyne. S krasnymi zabery na pripravu ruznych jidel a jejich konecny vzhled, kdy kazdy divak musi automaticky dostat hlad. Zajimave herecke vykony, krasne zeny, pekna hudba... Videno v ostravskem Minikine, jedenact divaku. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Několik lákavejch záběrů jídel, ale to je asi tak bohužel všechno. Japonskej klučina hledá své singapurské kořeny, ale příběh je nevýraznej a nesouvislej, až to bolí. Slabý tři. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Asi hodně diváků překvapí, že hlavní děj filmu není o jídlě, ale o rodině a jejich komplikovaných vztazích. Film je poměrně dost naivní a je v něm řada typicky japonského / asijského přehrávání. Poměrně smutný film s hezky natočenými scénami příprav jídla. ()

Reklama

Reklama