Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(7)

Obsahy(1)

Každý má nějaké tajemství... Temně laděný kriminální thriller, který pro britskou ITV vyrobila produkční společnost Tall Story Pictures, vznikl podle námětu a scénáře Kate Brookeové, ostřílené televizní scenáristky a producentky, která se podílela mimo jiné na scénářích ceněného seriálu Wired či oblíbeného Pana Selfridge. Jeho ústřední postavou je policejní superintendantka Elizabeth Bancroftová, zkušená vyšetřovatelka, jejíž kariérou otřese mladá a ctižádostivá seržantka Stevensová. Obě ženy se střetnou nad případem sedmadvacet let staré nevyřešené vraždy, skrývajícím šokující tajemství. V titulní roli exceluje Sarah Parishová, jedna ze stálic britské televizní a filmové tvorby, zatímco její protihráčku ztvárnila Fay Marsayová, jež na sebe poprvé výrazněji upozornila v historickém seriálu Bílá královna a v malé, ale výrazné roli se objevila také v populární Hře o trůny. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle je to klasika UK minisérií. Vyšetřování se děje ve dvou časových rovinách i když ten jeden je vedený jako nevyřešený případ před dvaceti osmy lety a obě vedou ženy. Vypadá to na propojenost, tak uvidím dál..............po druhém díle se fackuje trojka se čtyřkou a Bancroftová je potvora k pohledání. Jsem nejistá ohledně té průhlednosti, mám pocit, že stačí první a poslední díl a je vymalované, ale počkám, třeba se mýlím........3. Tak teď to začíná mít konečně to správné grády a máme tady potvrzené propojení obou případů........4. Netvrdím, že je to veledílo, ale rozhodně se podívám na druhou sérii, tedy pokud bude, protože bych tu babču chtěla vidět v určitém postavení, který nemohu napsat, byl by to spoiler jako Brno....a mám konečně po druhé sérii, já jen doplním, že Sarah tu Bancroftku zahrála absolutně skvostně. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Psychopatická policajtka, která se s ničím nemazlí a jde si tvrdě za svou věcí a to doslova i přes mrtvoly se se svým přístupem dostane skoro až do vedoucí pozice ozbrojených složek, kde neotřele každýmu maže med kolem pusy a to vše ve svůj prospěch. V první sérii, která mi přišla o trošku slabší než druhá se seznamujeme s jejím životem, jak rodinným taktéž i pracovním a jak se pomocí svých nekalých praktik propracovala až na vedoucí pozici místního oddělení policie. Do toho je vsunut kriminální případ, který je starý 27 let a ve kterém naše hrdinka hraje nemalou roli a do toho všeho musí řešit případ z dnešní doby. První série mi připadá jako taková mírně nadprůměrná britská kriminálka, kterou bych hodnotil něco přes 70%. V druhé sérii se opět setkáváme se sympatickou policajtkou, která opět povýšila hlavně díky svým nekalým praktikám. Ale případ, který se zde řeší je fakt dobře vymyšlen a ještě lepší na tom je, že paní policajtka, která si doteď dokáže se vším poradit, ať už po dobrým, ale spíš po zlým zde nemá žádné pravomoce, jelikož se jedná o rodinného příslušníka. Ale to by nebyla Bancroftová, aby si nějakou tu cestičku nenašla a tím rozpoutala napínavou podívanou u které vám vlasy budou napětím stát. Dobré herecké výkony pro mě zcela neznámých herců a napínavé příběhy u kterých doufám, že nejsou poslední a že je uvidím ještě v pár stejně napínavých sériích. Za druhou sérii dávám něco přes 100%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá ambiciozní policistka je vzdor své snaze pověřena projít nevyřešené případy, kde narazí na téměř 30 let starou vraždu. krátce poté jí začne na záda dýchat její nadřízená. Taková obyčejná koukatelná kriminálka, která stojí především na obou hlavních protagonistkách. Sarah Parish je báječně hnusná mrcha a Faye Marsay je přesně ten typ kladné hrdinky, který žeru. Konec mě pěkně nakrknul (jak v pozitivním, tak v negativním smyslu) , ale budiž tvůrcům odpuštěno, protože se zdá, že Bancroft dostane druhou sérii. A to je dobře. 75% ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Krimi naruby. A zaroven prilezitost sledovat ne jednu, ale hned dve silne zenske postavy, ktere jsou schopnejsi nez jejich muzsti kolegove a trdosijne odhodlane dosahnout sveho. Druha rada je uz trochu pritazena za vlasy, ale stale nadmiru dobra zabava. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Superintendantce Elizabeth Bancroftové bych rozhodně nechtěla zkřížit cestu. Úplně mi běhá mráz po zádech, když si na tu bezcharakterní mrchu vzpomenu. Seriál poukazuje na to, jak může být obtížné dostat se na kobylku inteligentnímu zločinci, který je zároveň vysoce postaveným policistou. Úvodní epizoda mě sice moc nepřesvědčila, ale jinak musím pochválit umně vystavěný scénář a vzácně vyrovnanou kvalitu obou sérií, přičemž závěrečný díl jsem zhltla jako malinu. (75%) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Sarah Parish dokáže tu svoji manipulativní mrchu zahrát s takovým přehledem, že bez problému převálcuje všechny okolo. V rámci role, ale i herecky. Těším se na další sérii a doufám, že ji najdou protivníka, který s ní zvládne držet krok. V rámci role, ale i herecky! ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Ženské krimi skrz na skrz. Chlapi sú len vedľajšie doplnkové postavy k výrazným hlavným ženským rolám. Neviem či by som to nazvala feminizmus, keďže všetky ženy v tomto seriály končia zle. Tak či tak, Bancroftová je skvelá hlavná záporáčka, ktorú si zamilujete, jednoducho badass bitch. 5* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyjadril som sa uz osobitne pod oboma seriami. Kazdopadne serial nie je vylozene zly. Vykon Sarah Parish je velmi dobry, horsie je to vsak s uveritelnostou a slepotou zucastnenych, voci jej "vycinom". Len zaujimavy postreh. Obe mlade predstavitelky, modroocka-policajtke v prvej serii a dcerenka prachacov v tej druhej mali vedlajsie role v GoT. Ich kukuc si isto vybavite. Moze vam sadnut, alebo aj nie. :) 60% ()

curil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky zdejším několika recenzím jsem nepřišel o pěkný a napínavý zážitek ze sledování britské minisérie "Bancroft".  Předtočené díly sleduji vždy najednou (do počtu osmi pokračování) a vřele doporučuji zase já tento způsob, samozřejmě pokud máte tuto možnost a někdo vás nerozptyluje. Jsem zvědavý na druhou sérii a už podle náznaků se těším, kdo a jak s Bancroft vyběhne. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení, co se týká příběhu. Není to klasická britská detektivka s uzlem, který se snaží rozvázat. Paní Bancroftová je mrch mrch. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale máme tu další z britských miniseriálů posledních let, který vážně stojí za to. V České televizi jako by snad pracovali vizionáři, kteří čuchali, že se něco chystá, takže za celý rok odvysílali tolik britských seriálů jako z žádné jiné země. A skutečně. EU chystá nařízení o omezení jednotlivých členských zemí nakupovat britské seriály. Každá země si jich bude moct koupit pouze omezené, předem určené, množství tak, aby britské seriály nepřevažovaly nad tvorbou jiných zemí. Je to skutečně tak, není to žádný fake, neboť jsem se to dočetl na seznam.cz, a jde nejspíš o pomstu ze Brexit. Bancroftová patří k tvorbě posledních let. Dramatický, seriálový thriller, který si na mušku bere nejen mezilidské vztahy. Tady jde ještě o víc. U obou sérií totiž známe dopředu vraha a čekáme na jeho odhalení. V první se toho nedočkáme, ve druhé nakonec ano, ta má však také podstatně dramatičtější průběh a z původně mrtvolně chladné, bezcitné vyšetřovatelky se najednou stává štvaná zvěř chytaná do pasti nejen vražedkyně, ale též osobní pomsty svého syna s cílem co nejvíce zasáhnout a ublížit, ale též zhrzeného kolegy, který chce dokázat její vinu. Osobně se mi líbila víc první série. Poslední díl je moc uspěchaný, když vezmeme v potaz, že se šest epizod nic moc v záležitosti samotné Bancroftové nedělo. Skvělé herecké výkony, mrazivé napětí, to vše doplňuje perfektní kamera, která dohromady dává ucelený zážitek. A opět bych si dal přídavek, protože tady se znovu něco povedlo. Nutí mě to k postesknutí si, že jednak v budoucnu něco podobného uvidíme na českých obrazovkách už jen málo a zároveň, že my něco takového točit neumíme. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech je jasné, že se tvůrci s utajováním charakterů hlavních postav a souvislostí ohledně jednoho vousatého odloženého případu moc nepářou. Nesympatická, manipulátorská vyšetřovatelka v podání Parishové je přímo na zabití, zatímco okolní kompars, včetně mladé Marsay, vystupuje poměrně naivisticky. Celá zápletka působí mrazivě až odpudivě a přestože jde o ukázkově chladnou "britminálku", vyprávění odsýpá a rozhodně má své kouzlo. Prozatím lepší průměr, fakt se těším na pokráčko. Po zhlédnutí zbytku dílů: tak první řada opravdu nezklamala, závěrečná pointa mi zůstala utajena hezky až do konce a je jasné, že ve druhé sérii se vše rozlouskne. Příliš televizní zpracování, velmi úsporné exteriéry i levně natočené akční scény bohužel degradují celkový dojem pouze na ten lepší průměr zmíněný již výše. A konečně, po konzumaci pokračovací série i s novým vyšetřovaným případem, mohu v klidu zhodnotit komplexně. Postavy získaly na hloubce a zajímavosti, zatímco hlavní představitelka, ta získala zcela něco jiného -  minimálně stejně psychopatickou sokyni v podání Charlotte Hope, jen škoda, že vše dopadlo defacto nepříliš překvapivě, i když bych spíše předpokládal, že Parish natáhne brka. Počet hvězd neměním, takový ten "průměr+" zůstává. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z toho PR vylhaného obsahu od ČT mi je až blivno. Tohle je amatérská práce na úrovni českých krimi seriálů posledních deseti let. Není to ani temné, ani scénář ostřílený, ani tam herecky nikdo neexceluje. Jen to kazí jméno mnohem mnohem lepším britkrimi seriálům, například z té doby - Line of Duty (TV seriál), Broadchurch (TV seriál), The Fall (TV seriál), Šťastné údolí (TV seriál)  a další. Vyhozené koncesionářské peníze. Lidi, kteří tomu tady dávají 4 nebo 5 hvězdiček jsou buď zaměstnanci ČT nebo nebyli při smyslech, když se dívali. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Bancroftová je psychopatická mrcha, která pro dosažení svých cílů jde přes mrtvoly. V první čtyřdílné řadě se jí do cesty postaví mladá ambiciózní policistka, která se na příkaz šéfa pustí (velice svědomitě) do znovuprošetření mnoho let starého, nevyřešeného případu vraždy, s níž má právě Bancroftová co dočinění. Tento "problém" se Bancroftové  podaří "vyřešit" a její kariéra zářivě stoupá, hlavně díky spolupráci s drogovou mafií. Ve druhé řadě ale musí čelit vážnému ohrožení své kariéry, když je její syn možným pachatelem dvojnásobné vraždy a také kvůli svým vztahům v podsvětí, které se komplikují a kvůli zahořklému kolegovi, který o její zločinné minulosti i současnosti mnohé tuší. Po první sérii jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale druhá to trochu pozvedla nahoru, hlavně příběhově, takže myslím, že ty čtyři hvězdy jsou zcela zasloužené. 80 %. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

První série vás rychle vtáhne, napětí se zvyšuje a pak.... Konce se prostě nedočkáte a to co předvedou tvůrci v prvních pár minutách druhé série určitě není důstojné diváka. Obviněným se tady asi stala vlna Covidu a po delší pauze servíruje ITV další osudy psychicky narušené komisařky. Druhá série  se tedy snaží napravit křivdu spáchanou na diváky. A vcelku se jí to i daří. Nový případ se prolíná se starými hříchy a nebýt naštvaný ukončením 1 série, asi bych hodnocení zvedl o *. ()

Reklama

Reklama