Reklama

Reklama

Malá bubenice

(seriál)
  • Velká Británie The Little Drummer Girl (více)
TV spot

VOD (1)

Epizody(6)

Seriál natočený podle mistrovského literárního díla Johna le Carré je příběh vášnivé lásky a zároveň napínavý thriller. Děj, který i dnes působí stejně odvážně jako v době, kdy byla kniha vydána poprvé, nás zavede do světa, kde hranice mezi pozitivním hrdinou a zlosynem, respektive mezi láskou a nenávistí, je nebezpečně rozostřená. V tomto miniseriálu uvidíme v roli Beckera Alexandera Skarsgårda, laureáta cen Emmy® a Golden Globe® (Big Little Lies/Sedmilhářky), Kurtze hraje dvojnásobný nominant na Oscara Michael Shannon (The Shape of Water/Tvář vody), Role Charlie se ujala kandidátka na cenu BAFTA, Florence Pugh (Lady Macbeth). (AMC Czech)

(více)

Recenze (69)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře udělané retro-špionážní drama,které je stejné jako prakticky všechno v čem má prsty le Carre.Akce je tu pramálo a největší důraz je kladen na postavy a samotný děj.Největší pozornost tu na sebe strhává velmi dobrá Florence Pugh,která tak zastiňuje i ostřílené Skarsgarda či Shannona.Pro mě osobně zatím nejlepší adaptace le Carreho díla...70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá špionážní stylovka. Výborný nápad už od samotného spisovatele, perfektní zpracování, kde mnohdy kamera hraničila až s geniálností a k tomu hlavní role herečky, co tu hraje Florence Pugh, které to padlo jako prdel na hrnec. Moc jsem si těch osm dílů této minisérie užil. Jen škoda, že to v posledních dvou dílech zašlo trošku za hranu. I závěr bych vzhledem k okolnostem čekal trošku víc šokující. Ale to jsou detaily na jinak perfektním díle. Jednoznačně srovnatelné s Nočním recepčním, který je od stejného spisovatele. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ďábla nezastavíš. Jen člověka, který ho hraje." Teror je divadlo a tohle rozhodně nebylo špatný představení. Jenže já se v izraelsko palestinským konfliktu moc neorientuju. Část mýho života jsem totiž sledoval hrdinnej boj palestinskýho lidu proti izraelským okupantům a najednou se to změnilo v oprávněnou obranu izraelskýho lidu proti palestinskejm teroristům. Záleží na úhlu pohledu a tentokrát jsem si to mohl rozhodnout sám. To je skvělý, ale mě to je pořád jedno. Přesto mě Charlie a její výbušná hra docela bavila. Jen si ji můžou hrát doma a netahat ji do Evropy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená a zahraná adaptace le Carrého knihy má optimálně pomalé tempo a dostatek prostoru na rozvíjení komplexní zápletky. Velká radost. Viděno v osmidílném sestřihu se 40-minutovými epizodami na HBO. 90% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásně napínavá atmosféra, Pughová je naprosto bezchybná, Shannon je fascinující a Skarsgård začíná konkurovat tatínkovi (který je samozřejmě nedostižný, ale Alexander od něj pochytil TEN pohled). Výborně jsem se bavila, ale pak bohužel přišel závěrečný díl, jehož druhá polovina za nic nestojí a málem mě unudila k smrti. A Gadi coby Mičurin už byl vážně přes čáru. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době špionážní seriál, který má všechno, co má mít. Kam se hrabe Jack Ryan a jiné napodobeniny. Chytře vystavěný příběh, perfektní výprava a solidní herci. A Florence Pugh? ♥ na první pohled. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na seriály moc nekoukám, ale tady byla těch lákadel celá řada (John le Carré – Čchan-uk Pak – Florence Pugh). A navíc trocha české stopy. Výsledek vysoká očekávání rozhodně nezklamal, i když se mi nedávný Noční recepční líbil ještě víc. Viděna osmidílná verze (a je trochu nad mé chápání, že někdo přestříhává šestidílný seriál do jiné formy). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti dobre nalákajú, potom to už je len taká obyčajná špionážna dráma so svojimi plusmi aj mínusmi, na to tu však máme Homeland, ktorý je v podobnom žánri takmer bez konkurencie. Florence Pugh v mnohých polohách vizuálne pripomína Chloe Moretz len s tým, že hoci má menej atraktivity, je zatiaľ o čosi lepšou herečkou, resp. berie charakternejšie roly. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice, velice pomalý, staromódní špionážní thriller, který se místo napínavé zápletky soustředí na interakci a vztahy mezi postavami. Neobvykle a profesionálně natočené, ale nechalo mě to přes veškeré kvality chladným. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je fantastický herec, přeju mu pořádnou roli, ve které to světu ukáže, kvůli němu jsem se kousla a seriál si, s prudou Pudžinou, pustila. Celkově nudné, retro sice vymazlené, kamera taky, laskavou trojku to unese, ale když to srovnám s řadou excelentních finnovin nebo šakalovin, slaboučké. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Pomalu budovaný špionážní thriller, v němž se stírají hranice mezi předstíranými a reálnými rolemi. Návyková režie Chan-wook Parka. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

První věc od Chan-wook Parka, která mě opravdu bavila. Naprosto famózní napínavá retro atmosféra a procítěné herecké výkony. Od dvojice Florence Pugh a Michael Shannon bych si klidně nechal prodat i nějaký předražený hrnce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuální žrádlo s mistrovsky vystavěnou zápletkou kladoucí obrovský důraz na postavy. Pnutí mezi Skarsgårdem a Florence Pugh bylo takřka hmatatelné. Le Carré, ať už v seriálové či filmové podobě, je jistotou. Ať už ho točí kdokoliv. 100% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oldschoolový špionážny thriller, ktorý stojí na obrazotvornosti Chan-wook Parka a jeho precíznej réžií. Postavy sú dobre zahraté a príbeh plynie bez výraznejších zádrhelov. Nezostáva síce po ňom pachuť akejsi nutnosti a pochopenia. Ale ukazuje, aspoň z historického hľadiska tváre a postupy tradičných špiónov. Preto mám le Carrého veci rád. Ukazuje to realisticky a nekompromisne. Nie dokonalé. Ale lepšie ako Night Manager. A hudba je perfektná. Florence Pugh skvelá. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Skvělá špionážní série, strhující příběh, herecký trojlístek Michael Shannon, Alexander Skarsgård a Florence Pughová úžasný, ti tři to směle táhnou a daří se jim to na výbornou, zvláště oceňuji chemii a krásné jiskření mezi Flo a Alexem, to je něco úchvatného.. Pochvalu ode mne zaslouží ještě parádní výprava a příjemný hudební podmaz, celkově spokojenost i závěr potěšil.. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Čchan-uk Pak, Alexander Skarsgård, Florence Pugh a Michael Shannon, co jméno, to kvalita sama o sobě, v této sestavě pak přinášejí seriál přibližující práci tajných služeb a vražednou dynamiku izraelsko-palestinského konfliktu (v jehož logice – zdá se – se obě ze stran trumfují, která z nich protivníkovi tvrději oplatí utrpěnou křivdu). Dva klíčové momenty: a) Poučení, které si „The Little Drumer Girl“ odnáším zní, že i obrazy (tedy nejen slova) mohou lhát a že člověk nemůže věřit ani vlastním očím! Za symptomatické v tomto smyslu považuju scény, ve kterých vidíme pospolu Charlie a Salima, historii jejich milostného románku, přičemž jako diváci víme, že tato historie je veskrze falešná, je to pouhá smyšlenka, která má sloužit k infiltraci palestinské teroristické buňky! Důsledkem budiž, že možnost obrazového záznamu (fotografie, film) nečiní svět automaticky transparentnějším! Naopak, různé druhy možných obrazových manipulací jakoby činily realitu/skutečnost méně dostupnou, potenciálně „penetrovanou“ další vrstvou lží! b) Seriál naznačuje, že i v krvavé hře plné falešných identit a falešných cílů si lze uchovat vlastní tvář, že z ni člověk může vyjít stále jako hluboce morální bytost. Na cestě (spravedlivé?) pomsty se neztratí ti, kteří aspoň dokážou zapochybovat, zda účel reálně světí prostředky (Charlie, Gidi). ___ Po událostech ze 7. října 2023 (kdy jsem měl za sebou asi tři epizody) jsem byl v pokušení seriál nedokoukat. Ano, považuju za nutné se závěrem tohoto komentáře zmínit o tom, že dnes dobře známé dění (ale co za rok? proto ten hypertextový odkaz!) na Blízkém východě mě začátkem měsíce otrávilo natolik, že už jsem neměl chuť se k seriálu vracet, určité to ovlivnilo mé celkové přijetí díla. Jak vidno, rozmyslel jsem se. S o něco chladnější hlavou jsem seznal, že by byla škoda nechat tuto minisérii ležet ladem (minimálně proto, že chci časem vidět vše, v čem hraje Florence Pugh), že ani John le Carré (jakožto autor knižní předlohy) - ani Čchan-uk Pak (jako realizátor této minisérie) přeci nemůžou za to, co si tam ti blbci navzájem provádějí, tak proč je trestat nezájmem? Ale jsou to zřejmě události tam někde venku, jež mně zabránily v tom, abych v souvislosti s tímto počinem uvažoval o pěti hvězdičkách! 75 % ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Špionážní tématiku miluji, notabene tu zobrazující spor Izraelců s Palestinci, o kterém tolik zvučných filmů či seriálů do dnešní doby není moc natočeno (Spielbergův Mnichov pořád vede, co si budeme povídat). Park zde opět sází na svůj cit pro perfektní audiovizuál, v Malé bubenici se tak divák dočká zajímavých kamerových záběrů (přímo luxus!), hru s barvami (hlavně zelená, žlutá a červená), která tak trochu poodkrývá duševní stav hlavní hrdinky. Michael Shannon si celou show ukradl pro sebe, tak sebejistý herecký výkon jsem dlouho na televizních obrazovkách nespatřil. Ale i Florence Pugh nezaostává nějak závratně daleko za ním. Jinak samotná zápletka místy nabídne strhující podívanou, zejména ke konci. Akce se tady člověk nedočká, na druhou stranu, závěrečná sekvence si nebere ani v nejmenším servítky. Mohlo to být trošku ucelenější po stránce příběhové...naštěstí to dialogy vytahují hodně vysoko. Za mě dávám 8/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Napínávé špionážní (melo)drámo s jako vždy výtečným Shannonem (tentokrát s mohutným izraelským knírem) a jednou výstavní ochechulí (Florence Pugh) v roli herečky, co si došlápla na bandu palestinských teroristů. Místy krapet překombinované, ale vesměs převládá spokojenost. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Napínavá, dalo by se říct staromódní minisérie o praktikách výzvědných služeb v kulisách zdařilého retra a prostředí brutalistických staveb (kde se několikrát objeví Kongresové centrum v různých úlohách). Ke konci už narůstá slušné napětí a zvědavost, jak skončí hlavní hrdinka - nebohá loutka špiónů, jež samotná své zaměstnavatele v podstatě moc nezajímá. Hereckému obsazení samozřejmě vévodí Michael Shannon a představitelka hlavní hrdinky, která dobře vystihla její charakter. ()

Související novinky

Režisér Old Boye vezme do ruky sekeru

Režisér Old Boye vezme do ruky sekeru

08.10.2019

Oceňovaný jihokorejský režisér Chan-wook Park (Old Boy, Komorná) si vybral svůj další projekt. Bude jím remake francouzsko-belgické komedie Sekera od režiséra Costy-Gavrase (Město šílenců). Film… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Godzilla vs. Kong nabírá obsazení

Godzilla vs. Kong nabírá obsazení

26.10.2018

Začalo to snímkem Godzilla, po ní přišel Kong: Ostrov lebek, příští rok to bude pokračovat ve filmu Godzilla II Král monster, a v roce 2020 se konečně dočkáme epického vyústění v podobě Godzilla vs.… (více)

Reklama

Reklama