Reklama

Reklama

Malá bubenice

(seriál)
  • Velká Británie The Little Drummer Girl (více)
TV spot

VOD (1)

Epizody(6)

Seriál natočený podle mistrovského literárního díla Johna le Carré je příběh vášnivé lásky a zároveň napínavý thriller. Děj, který i dnes působí stejně odvážně jako v době, kdy byla kniha vydána poprvé, nás zavede do světa, kde hranice mezi pozitivním hrdinou a zlosynem, respektive mezi láskou a nenávistí, je nebezpečně rozostřená. V tomto miniseriálu uvidíme v roli Beckera Alexandera Skarsgårda, laureáta cen Emmy® a Golden Globe® (Big Little Lies/Sedmilhářky), Kurtze hraje dvojnásobný nominant na Oscara Michael Shannon (The Shape of Water/Tvář vody), Role Charlie se ujala kandidátka na cenu BAFTA, Florence Pugh (Lady Macbeth). (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (69)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je fantastický herec, přeju mu pořádnou roli, ve které to světu ukáže, kvůli němu jsem se kousla a seriál si, s prudou Pudžinou, pustila. Celkově nudné, retro sice vymazlené, kamera taky, laskavou trojku to unese, ale když to srovnám s řadou excelentních finnovin nebo šakalovin, slaboučké. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, napínavé, předstírané, šílené, ovládající, exteriéry. První díl pecka, druhý "cože?", třetí super obrat, čtvrtý dostává šmrnc a jede se finále. Dobrý, napínavý, chvílemi zmatený. Hlavní dvojice mezi sebou ale nemá špetku přitažlivé jiskry. Michael Shannon je skvělý a moc ráda ho sleduji, v každé roli je perfektní. Fajn exteriéry z Čech, hlavně z mého rodného kraje. Zajímavá špionážní šesti kusovka. ..nevím, kdo z nich byl větší mimoň, doufám, že alespoň jeden z nich věděl, co je pravda.. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

We love your crazy politics. Že by ze spojení le Carrého a Chan-wook Parka mohlo vzejít cosi zajímavého jsem tušil proto, že mám v živé paměti Komornou - příběh, který si zakládal na tom, že v něm nakonec nebylo nic, jak se mohlo zdát na začátku. Jestliže jsem Komorné vyčítal její tajenou evropskost, na Malé bubenici vadí asijská stopa: Smysl pro vizuální vytříbenost, rafinovanost, povrchní chytrost, neprožívanou amorálnost. Měl to točit Brit nebo Žid. Nebo alespoň Švéd se zkušeností s upírskými filmy. Na formálně bezchybné retro adaptaci je nejzajímavější, že není ani tak / pouze špionážní sérií, ale i komentářem vlastního média. (Jak tvrdí přechytralí filmoví znalci, je to spolehlivý způsob, jak u žánrových filmů zažehnat nudu těch diváků, kteří by mohli tušit, kam to vede.) Le Carrého příběh je totiž podán jako existenciální příručka herectví a pastí, které toto podezřelé řemeslo na své adepty schystává. Příběh o hercích, kteří hrají, že nejsou herci, a chvílemi jimi být přestávají, by se bez skvělých herců neobešel. Jestliže Alexander Skarsgård a Michael Shannon nejsou špatní, jejich výkony blednou v lesku živočišné Florence Pugh v úloze dívky, která balancuje na hraně dokonale zvládnuté role a ztráty osobnosti. Ke zhlédnutí doporučuji též Miloši Zemanovi. I am an actress. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Napínavá, dalo by se říct staromódní minisérie o praktikách výzvědných služeb v kulisách zdařilého retra a prostředí brutalistických staveb (kde se několikrát objeví Kongresové centrum v různých úlohách). Ke konci už narůstá slušné napětí a zvědavost, jak skončí hlavní hrdinka - nebohá loutka špiónů, jež samotná své zaměstnavatele v podstatě moc nezajímá. Hereckému obsazení samozřejmě vévodí Michael Shannon a představitelka hlavní hrdinky, která dobře vystihla její charakter. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Skvělá špionážní série, strhující příběh, herecký trojlístek Michael Shannon, Alexander Skarsgård a Florence Pughová úžasný, ti tři to směle táhnou a daří se jim to na výbornou, zvláště oceňuji chemii a krásné jiskření mezi Flo a Alexem, to je něco úchvatného.. Pochvalu ode mne zaslouží ještě parádní výprava a příjemný hudební podmaz, celkově spokojenost i závěr potěšil.. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (5)

  • Česká televize tento seriál uvedla na svém programu rozdělen do 8 epizod. (Muffino)
  • Minisérie se natáčela na několika místech v Evropě, a to zejména ve Velké Británii, Řecku a také v České republice, kde to bylo především v pražských lokacích. (Yardak)
  • Na konci května 2018 se natáčelo v Chebu, konkrétně na náměstí Jiřího z Poděbrad, které ve filmu hraje rakouské město v 60. letech, kvůli čemuž byly přetransformovány nápis na domech a výlohy i stojící automobily. [Zdroj: iDnes.cz] (hansel97)

Související novinky

Režisér Old Boye vezme do ruky sekeru

Režisér Old Boye vezme do ruky sekeru

08.10.2019

Oceňovaný jihokorejský režisér Chan-wook Park (Old Boy, Komorná) si vybral svůj další projekt. Bude jím remake francouzsko-belgické komedie Sekera od režiséra Costy-Gavrase (Město šílenců). Film… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Godzilla vs. Kong nabírá obsazení

Godzilla vs. Kong nabírá obsazení

26.10.2018

Začalo to snímkem Godzilla, po ní přišel Kong: Ostrov lebek, příští rok to bude pokračovat ve filmu Godzilla II Král monster, a v roce 2020 se konečně dočkáme epického vyústění v podobě Godzilla vs.… (více)

Reklama

Reklama