Reklama

Reklama

Návrat tří mušketýrů

  • Česko Návrat mušketýrů (více)

Obsahy(1)

Rok 1649 přinesl monarchii celé Evropy velké obtíže. V Anglii svrhly jednotky Olivera Cromwella krále Karla I., ve Francii nastoupil na trůn mladičký Ludvík XIV. Zemi však vládla jeho matka, královna Anna, a její milenec, nenasytný kardinál Mazarin. Společně dali uvěznit vévodu du Beaufort, vůdce lidové Frondy, a Francie se rozštěpila na znesvářené strany. Rodiny se rozpadly a přátelé se střetávali jako protivníci. Bývalí stateční mušketýři Athos, Porthos, Aramis a D´Artagnan už dávno nejsou spolu. Aramis je kněz a královnin zpovědník, Athos žije na svém panství s adoptovaným synem Raoulem, Porthos se výhodně oženil a je z něj bohatý muž, kterému ke štěstí chybí už jen šlechtický titul. a D´Artagnan je stále mušketýrem a velmi touží po povýšení na kapitána. Mazarin si nechá zavolat D´Artagnana a chce, aby pro něj společně se svými přáteli pracoval. Porthos souhlasí, ale Athos a Aramis nabídku odmítnou. Do Francie se vypraví dcera popravené Mylady de Winterové, Justina, aby našla čtyři muže odpovědné za smrt matky. Vyhledá kata, který vedl popravu její matky, a od něj se dozví jméno jednoho z nich, hraběte de la Fere. Katovi pak bez slitování setne hlavu a slibuje pomstu za smrt matky. Náhodou se seznámí s Raoulem, kterému svůj úmysl prozradí – netuší, že mluví s Athosovým synem. Ten pak otci a jeho přátelům její plán prozradí. Du Beaufort uprchne z vězení a D´Artagnan s Porthosem dostanou za úkol ho najít. Na cestě se setkají s Athosem a Aramisem, kteří du Beaufortovi pomohli uprchnout. Dojde k potyčce mezi Aramisem a D´Artagnanem, po které Aramis uraženě odjíždí a du Beaufort je volný. Mazarin je naštvaný a D´Artagnana s Porthosem propustí. Mezitím za Mazarinem přijede Justina de Winterová, aby mu prozradila Cromwellův plán: král Karel I. má být popraven. To se nelíbí jeho sestře, královně Anně, a tak povolá D´Artagnana, Athose, Porthose a Raula, aby krále zachránili... (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Impotentní návrat. Hrůzný vomitus toho nejstupidnějšího, co lze jen vymyslet. Šílené přehrávání. Ženská, co šermuje líp jak všichni myšketýři dokupy. Zesměšnění mých oblíbených filmových hrdinů. Po 20 letech evidentně zesenilněl jak režisér, tak scénárista. A pak že člověk postupem věku moudří. Prdlajz. Už chápu, kde tvůrci Pirátů z Karibiku přišli na ten trik s reinkarnací postav. Rochefort Barbossa hadr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám vytratil náboj a kouzlo prvních dvou dílů, nicméně Kim Cattrallová se kordem (nebo rapírem?) ohání vskutku zdatně, a ještě při tom skvěle vypadá:) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Richard Lester toto sice natočil jako poctu a vzpomínku na staré dobré dobrodružné mušketýrské filmy všech proveniencí, ale s tou vtipností a akčností to silně přehnal, takže jsem poněkud v rozpacích, zda film ještě můžeme zařadit mezi po bok jeho předchůdců. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrodružství slavných mušketýrů, kteří dokazují, že heslo jeden za všechny, všichni za jednoho platí i po dvaceti letech. Avšak nějak mě to nezaujalo, tématicky příběh navazuje na příběhy tří mušketýrů, vystupují tam i stejné postavy, akorát Milady je mrtvá, takže ve filmu vystupuje její dcera. Příběh se točí vesměs a celý okolo toho samého jako první díly (láska, přátelství, kordy), ale není to už ono, první verze byla zkrátka lepší než tato. Zdálo se mi to příliš moderní, místy i tak trochu vyumělkované a bez toho pravého francouzského humoru, na který jsme byli zvyklí..Jednoznačně nejlepší byli ty první dvě verze nějak po sobě s 61' s Gerardem Barrayem v hlavní roli, od režiséra Borderieho, a jako nejslabší se mě zatím zdála verze s 93' v hlavní roli s Charlie Sheenem. Věc názoru... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vyčichlost nových příhod mušketýrů, kteří byli čtyři a teď už je vlastně jen jeden, protože mimo d´Artagnana se hrdinové už vzdálili mušketýrskému životu, nemůže mít na svědomí jen těch dvacet let. To spíš slabý scénář a vyprchavší kouzlo dávného dobrudružství, které už nemůže být stejné jako tenkrát. Snaha zašmodrchat zápletku změnou pohlaví miladina potomka vychází přes nesporný půvab a kouzlo Kim Catrall naprázdno, záhadně obživnuvší Rochefort se nám z prohnaného mizery změnil v ufňukaného chudáka, nad Noiretem, jenž se svým upřímným kokršpanělím očím pokouší dodat intrikánský lesk, člověk kroutí hlavou, a scéna s anglickým králem dělá dojem nepovedené komedie namísto dramatu. Pár okamžiků, z nichž na nás dýchne vůně toho, co bývalo (jako první scéna s Aramisem), nezaplaší smutek nad tím, že léta běží a lepší už to nebude. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hlavními tahouny jsou zde Kim Cattrall v roli záporné krasavice s mečem a Philippe Noiret coby kardinál Mazarin. Ostatním, mušketýrům nevyjímaje, mdlý scénář nedovolí pořádně se rozehrát. 40%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mne sa aj pokračovanie vynikajúcich troch mušketierov páčilo. Sú už síce o niečo starší a tučnejší, ale to na dobrodružnosti ich putovaní nič nezmenilo. Spočiatku síce stoja na rôznych stranách barikády, ale spoločný nepriateľ a záchrana kráľa z rúk zradného kardinála spoja silnú štvorku opäť dokopy. Keď sa k tomu pridruží snaha získať postavenie, majetok, zažiť dobrodružstvo alebo postup v cirkevnej hierarchii, hrdinov veru nič len tak nezastaví. Príbeh po neúspechu s polapením nepriateľa kráľovského dvora zavedie hrdinov do Anglicka, kde si takmer chlipnú vína zmiešaného s krvou z hlavy urodzenej; potom putujú zase späť a túžba po dobrom portskom (až výbušne dobrom) im zachráni život, na lodi prepravujúcej ich späť do Francie, o ktorý ich chce neustále pripraviť krásna blondínka, aby tak dokonala pomstu za zabitie vlastnej matky. Zradný kardinál unesie mladého kráľa, mušketieri však využijú prítomnosť Cyrana z Bergeracu, práve sa chystajúceho letieť na Mesiac a s pomocou jeho cestovného prostriedku sa dostanú na hrubostenný, dobre pevnený a vodnou priekopou opevnený hrad. Na príbehu som sa zabavil a potešil, aj keď úplne dokonalý návrat ku koreňom sa pánovi Lesterovi nepodaril. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

K tomuhle Návratu nemělo hlavně vůbec nikdy dojít. Ani by nevadilo, že nám hlavní hvězdy docela zestárly, mnohem přínosnější by bylo dát ji do ruky něco jako kvalitní scénář. Nerozumím tomu, že někdo žene oblíbené postavy zpátky na plac a přitom nemá po ruce zajímavý příběh. 40% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kouzlo předchozích filmů je pryč a mušketýři se vrátili, jenom aby ukázali, že tu pořád ještě někde jsou. Souboje slušné, scénář průměrní, herci už nefungují tolik jako v Mušketýrech z roku 1973, u kterých bylo radno filmování mušketýrských dobrodružství zastavit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kúzlo starších predchodcov sa ako tak podarilo zachovať, problémom je tentokrát príbeh. Návrat mušketierov je klasický revenge film, kde však necítiť tú naliehavosť a navyše je to celé v opačnom garde, takže nedržíme palce vykonávateľovi pomsty, ale "obetiam". V iných filmoch sa sieť okolo obete postupne sťahuje, respektíve pomstiteľ nachádza svoju obeť až na konci, tu je to ako na húpačke, Cattrallka si s mušketiermi zašermuje, potom odíde, potom sa zase stretnú a tak ďalej. Vzniká tak ľahká komédia, ktorá s témou pomstou nejde akosi dokopy. Film k raňajkám, na poobedňajšiu pohodu v obývačke pred telkou to už nestačí. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že docela důstojné pokračování mé nejoblíbenější verze Tří mušketýrů s Yorkem a spol. Při sledování snímku je ale asi lepší mít na paměti jeho filmového předchůdce, než předlohu A. Dumase. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Lesterův film TŘI MUŠKETÝŘI (1973) je výborný a moc se mi líbil, ale tohle volné pokračování za ním zaostává v mnoha ohledech (šermířské souboje, humor, příběh, atd.) a je pouze koukatelné díky hereckému obsazení. To je opravdu prvotřídní, ale co naplat, když film nefunguje dokonale jako celek. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak a Porthosův titul a moje povýšení jsou fuč !!" ;) Že je kouzlo prvních dvou bijáků taky pryč ?? Ale jděte !! Typická lesterovina, ovšem stále coby adaptace velmi dobrá, skvostně obsazená i odehraná a především stále dost zábavná.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to je na priemernej úrovni dvojky. Je tu síce viac humoru, ale celkovo pôsobí film tak nejak dýchavične. Holt to tí starí dedkovia už nezvládajú. Ale zase je pekné, že sa tu objavili skoro všetci. Najviac ma ale bavila kráska Kim Cattrallová, až mi bolo ľúto, že hrá mrchu, ktorá musí zomrieť. 5/10. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to nesedlo - asi přes historické nepřesnosti, přemrštěnou komediálnost a nelogické chování mladé Wintrové, která ještě skončila tak blbě, že si člověk ani nemohl její "pád" vychutnat ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

O jednu hviezdičku idem vyššie za Kim Cattrall ako Justine De Winter, dcéra Milady De Winter z dvoch predošlých (a oveľa vydarenejších) troch Muškatierov. Ďaľšie 2* potom dávam za pár vydarených fórkov a akčných scén, ale inak je to slabota (a hlavne príbeh). /55%/ ()

Reklama

Reklama